ΤΟ φιλόξενο χωριό της Μεσσηνίας που είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με μοναδικούς καταρράκτες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟ φιλόξενο χωριό της Μεσσηνίας που είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με μοναδικούς καταρράκτες


 Το χωριό έχει μακρόχρονη ιστορία στην Μεσσηνία, αποτελώντας κατά την αρχαιότητα τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου. Ο οικισμός ήταν γνωστός ως Λέζαγας ενώ από το 1940 μέχρι σήμερα ως Στενωσιά. Με βάση την απογραφή του 2011, έχει 446 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι απασχολούνται κυρίως με αγροτικές εργασίες και το εμπόριο.

Οι εκπληκτικής ομορφιάς καταρράκτες

Η Στενωσιά είναι ένα φιλόξενο χωριό και παράλληλα μια ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού ενώ μπορεί να αποτελέσει όαση δροσιάς και αφορμή για οικογενειακές αποδράσεις, καθώς τα τοπία ολόγυρα είναι πανέμορφα. Αρχής γενομένης από τους μοναδικούς της καταρράκτες που γίνονται πόλος έλξης των επισκεπτών όλες τις εποχές του έτους, το χωριό είναι ένας μικρός καταπράσινος παράδεισος.

Καταρράκτες - Στενωσιά
Καταρράκτες - Στενωσιά

Στην ουσία λίγο έξω από το χωριό υπάρχει ένα καταπράσινο φαράγγι που διασχίζει ένας ήρεμος ποταμός, με μικρούς καταρράκτες και λιμνούλες. Είναι στο συνολικό του μήκος 3-4 χιλιόμετρα και καταλήγει στον γνωστό καταρράκτη Καλαμάρη της Πυλίας. Εκτός από το ανεπανάληπτο φυσικό του περιβάλλον έχει ιδιαίτερη αξία να σημειώσουμε πως εκεί οι Ιταλοί έφτιαξαν φράγμα και δημιούργησαν τον πρώτο υδροηλεκτρικό σταθμό της Μεσσηνίας που ηλεκτροδοτούσε την Πύλο.

Διαβάστε ακόμα:  Ιδέες για Σαββατοκύριακο: Εκδρομή σε 10 από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Πελοποννήσου!
Καταρράκτες - Στενωσιά
Καταρράκτες - Στενωσιά

αφιέρωμα του travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here