ΤΟ...ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΘΡΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

ΤΟ...ΑΓΝΩΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΘΡΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟ


 Απολαύστε ένα νητό ταξίδι πάνω από την Πρώτη Μεσσηνίας, ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί, μια ανάσα από την Μαραθόπολη.

Ολόκληρο το νησάκι διαθέτει μόνο μία παραλία, τη Βουρλιά, η οποία διαθέτει τιρκουάζ, εξωτικά νερά και λίγα μέτρα από την παραλία, το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμο Πόλεμο και κείτεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στον προφυλαγμένο όρμο της Βουρλιάς.

Το νησί διαθέτει μόνο έναν μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό του Μοναστηριού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί. Εδώ, μπορεί, επίσης, κανείς να παρατηρήσει μισογκρεμισμένα σήμερα ασκηταρειά, επιγραφές ναυτικών σε βράχια και ερείπια αρχαίας ακρόπολης.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστορία στην Πρώτη είχαν αναζητήσει καταφύγιο κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο τα πλοία των Αθηναίων που κατέβαιναν από τη Ζάκυνθο προς την Πύλο και έπεσαν σε φοβερή τρικυμία. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι επί Τουρκοκρατίας το νησί αποτέλεσε το λημέρι του Μανιάτη Πειρατή Κατούλια, ο οποίος πραγματοποιούσε επιθέσεις σε διερχόμενα ιστιοφόρα.

Απολαύστε το ονειρικό βίντεο του youtuber haanity και ταξιδέψτε, έστω και νοητά, σε αυτό το υπέροχο μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here