ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Τσουρέκια γεμιστά - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Τσουρέκια γεμιστά


Tο Πάσχα πλησιάζει και σίγουρα χωρίς τσουρέκια δεν γίνεται… Ανάψτε, λοιπόν, τους φούρνους στους 170 βαθμούς, ακολουθήστε τη συνταγή της Κυριακής, και αφήστε το σπίτι σας να πλημμυρίσει με το άρωμα του Πάσχα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ700 γραμμάρια αλεύρι
1 φακελάκι ξηρής μαγιάς
100 γραμμάρια ζάχαρη
2 αβγά
50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
300 ml γάλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια με άρωμα λεμονιού ή ό,τι γεύση θέλετε εσείς
λίγο κακουλέ (προαιρετικό)
1 κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα
σουσάμι για το τέλος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ2 κρόκους αβγών
1 κουταλιά βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
40 γρ. κορν φλάουερ
70 γρ. ζάχαρη
250 ml γάλα
μια σοκολάτα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές αλεύρι, το ζεστό γάλα και τη μαγιά και διαλύστε την. Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε τη μαγιά, το λιωμένο βούτυρο και τα αβγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζυμώνουμε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο!
Για την κρέμα χτυπήστε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και προσθέστε το αλεύρι και το κορν φλάουερ. Μετά τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα, όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Την αποθηκεύουμε στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε. Αδειάστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι, ανοίξτε την σε φύλλο 2 με 2.1/2 εκατ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε πλευρικές λωρίδες, αφού πρώτα στο κέντρο της βάλουμε την κρέμα και σοκολάτα σε κομμάτια. Κλείστε τις λωρίδες σταυρωτά τη μία με την άλλη. Αλείψτε τη ζύμη με ένα πινέλο με τον διαλυμένο με νερό ή γάλα κρόκο αβγού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20- 25 λεπτά. Και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here