Θ.Σκορδάς: «Όποιος είχε μάτια είδε» για τα καταστήματα την Κυριακή - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Θ.Σκορδάς: «Όποιος είχε μάτια είδε» για τα καταστήματα την Κυριακή

«Όποιος είχε μάτια χθες και έβλεπε, είδε» σχολίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ.Σκορδάς, σχετικά με το πώς κινήθηκε η αγορά την Κυριακή με ανοικτά καταστήματα. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που ομολογούν και οι ίδιοι οι έμποροι, είτε σε ατομικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, είναι ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά σε αυτό το τριήμερο των εκπτώσεων από πλευράς τζίρου. Το ήθελε και ο κόσμος και το θέλει περισσότερες φορές μέσα στη διάρκεια του χρόνου και για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, δεν έχω κάτι να πω. Όποιος είχε μάτια, είδε.»
Για τις αντιδράσεις που παρουσιάστηκαν είπε ότι ήταν περιορισμένες: «Διότι συζητάμε τα αυτονόητα, εάν πρέπει να συντονιστεί η εμπορική με την τουριστική λειτουργία και είδαμε ότι αυτό δεν φέρνει καμία καταστροφή. Ούτε το θρησκευτικό συναίσθημα ταράζει ούτε την οικογενειακή ζωή. » Μπορεί, ας πούμε, να κλείσει ο έμπορος μια άλλη μέρα -σκέφτομαι φωναχτά ότι τη Δευτέρα το πρωί δεν πηγαίνει κανείς μας να ψωνίσει παπούτσια ή ρούχα. Ας ανοίξει Δευτέρα απόγευμα. Ή καθόλου. Όπως έχουν αυτορρυθμιστεί τα κομμωτήρια.» Ο υφυπουργός υπενθύμισε ότι μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου θα πρέπει να αποφασίσουν οι αντιπεριφερειάρχες για τα καταστήματα που θα είναι ανοιχτά τις Κυριακές στις περιφέρειές τους, πέραν των 7 προαιρετικών Κυριακών το έτος (4 πρώτες Κυριακές των εκπτωτικών περιόδων, δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και μία πριν το Πάσχα). «Ισχύει αυτό μόνο για τα μικρά καταστήματα και μιλάμε για ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Εάν (οι αντιπεριφερειάρχες) δεν το ανακοινώσουν έως την Κυριακή, θα πρόκειται για παράβαση και θα υπάρχει ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here