Δεν αυξάνονται τα διόδια στην Πελοπόννησο - Τι σημείωσε ο Χρυσοχοΐδης για την Ολυμπία οδό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Δεν αυξάνονται τα διόδια στην Πελοπόννησο - Τι σημείωσε ο Χρυσοχοΐδης για την Ολυμπία οδό

Σε «σπέκουλα και λαϊκισμό» απέδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για αυξήσεις 60% στα διόδια. Μιλώντας στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, ο υπουργός Υποδομών υποστήριξε ότι οι όποιες αυξήσεις προβλέπονταν στις συμβάσεις του 2008. Σε μια προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις των βουλευτών ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως στο μόνο τμήμα που θα υπάρξει αύξηση είναι αυτό από τις Αφίδνες έως τα Καμένα Βούρλα και αυτό γιατί προβλέπεται στην σύμβαση. Ωστόσο, για τους συχνούς χρήστες που θα προμηθευτούν ένα είδος ηλεκτρονικού πάσου, θα υπάρξει έκπτωση, για το ίδιο τμήμα 50% και για το Αιγίνιο 80%. Νωρίτερα πάντως, δήμαρχοι της Αττικής εξέφρασαν την διαφωνία τους σε οποιαδήποτε αύξηση της τιμής των διοδίων, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γ. Οικονομάκο να λέει «ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, ο δήμος Ωρωπού είναι σε επανάσταση».
Όπως είπε ο υπουργός Υποδομών δεν υπάρχει καμία καινούργια πρόβλεψη για αύξηση διοδίων, ενώ με δική του πρόταση εντάχθηκε στις συμβάσεις διάταξη για την αναλογική χρέωση στους τακτικούς χρήστες. Ειδικότερα δεν αυξάνονται τα διόδια: στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, στην διαδρομή Μαλιακός- Κλειδί, Καμένα Βούρλα -Ράχες, στον Ε65, καθώς υπάρχουν διόδια στις Θερμοπύλες. Πρόσθεσε μάλιστα, ότι θα προχωρήσει άμεσα η κατασκευή του δρόμου Πάτρα - Πύργος, ως δημόσιο έργο για το οποίο θα διατεθούν 300 εκατ. ευρώ. Όπως είπε είναι ώριμο έργο και υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις, ενώ μέχρι την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια θα παρουσιάσει την πρόταση για την σύνδεση ΠΑΘΕ- Καρπενήσι ύψους 100 εκατ. ευρώ. Θα υπάρξει, πρόσθεσε, και η κατασκευή του δρόμου έως την Τσακώνα, με εξαίρεση την περιοχή Καϊάφα για την οποία το ΣτΕ έχει ακυρώσει περιβαλλοντικούς όρους. Σε ότι αφορά στους πολίτες της Ανατολικής Αττικής υποστήριξε ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας, «αυτό κάνει το δίκαιο κράτος και δεν το έχουμε κάνει», είπε και δεσμεύτηκε πως «σύντομα θα λειτουργήσουν πλήρως τα εναλλακτικά δίκτυα». Είπε ακόμη, ότι στο τμήμα Κόρινθος - Πάτρα θα μειωθούν τα διόδια άμεσα 20% και θα έρθουν στα επίπεδα 2007, ενώ στους τακτικούς χρήστες θα υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here