Εκταμίευση 1.646.132,17 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Εκταμίευση 1.646.132,17 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

 


Στα 1.008 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου – 141 οι νοσηλείες

Posted: 09 Mar 2022 01:41 PM PST

Σε 1.008 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 9 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 23.335.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 9 Μαρτίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 23.335, εκ των οποίων 33 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.561.503 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 49,4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 201 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.222 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (64,4% άνδρες) με διάμεση ηλικία 68 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 241 (66,94%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 119 (33,06%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.317 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 261 (ημερήσια μεταβολή +6,53%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 273 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 61 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.366 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου καταγράφηκαν 1.008 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 112.168.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 167, στην Π.Ε. Αρκαδίας 160, στην Π.Ε. Κορινθίας 252, στην Π.Ε. Λακωνίας 133 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 296.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 8 Μαρτίου- συνολικά 141 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 28, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 45 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 15 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 32 (τα 3 στη ΜΕΘ).

Ευρεία τηλεδιάσκεψη των 13 περιφερειαρχών με τον πρωθυπουργό

Posted: 09 Mar 2022 01:39 PM PST

Στην ευρεία τηλεδιάσκεψη που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε νωρίς το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, με τους περιφερειάρχες της χώρας και υπουργούς της κυβέρνησης, μετείχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), καθώς και οι ανθρώπινοι πόροι και τα θέματα στελέχωσης της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης -ανάλογη της οποίας προγραμματίζεται σε περίπου δύο μήνες- εξέφρασε ικανοποίηση για σημαντική αύξηση της απορρόφησης των πιστώσεων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020  και γνωστοποίησε ότι οι προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ θα ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Παράλληλα σημείωσε ότι το ΕΠΑ (πρώην ΠΔΕ) θα είναι απλούστερο, αλλά ενδεχομένως να καθυστερήσει η εφαρμογή του.

Κατά τη συνάντηση, εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις όσον αφορά στον περιορισμό της Αποκεντρωμένης διοίκησης, ώς έναν βαθμό, καθώς και ότι -σε συνεννόηση με τους περιφερειάρχες- θα επέλθουν αλλαγές υπαλλήλων στις διαχειριστικές αρχές.

Ακόμα, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων, ότι οι 13 Περιφέρειες θα λάβουν 200.000.000 ευρώ για οδικά έργα, όπως και ότι θα δοθεί μία ακόμα -η τελευταία- παράταση, ώς τις 31 Μαΐου, των συμβασιούχων που καλύπτουν τις ανάγκες οι οποίες προέκυψαν από την πανδημία της covid-19.

 

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

Κατά την παρέμβασή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, εστίασε στα εξής σημεία:

Α) Οσον αφορά στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 σημείωσε ότι στο πρόγραμμα της Περιφέρειας για υποδομές μεταφορών έχει κατανεμηθεί για την εν λόγω περίοδο ένα πολύ μικρό ποσό, μόλις 30 εκ. ευρώ, και ζήτησε τα προβλεπόμενα στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών έργα να τα υποδεχτεί προς χρηματοδότηση το Τοµεακό Πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών.

Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη για οριζόντιο προγραμματισμό και ολοκληρωμένο σχεδιασμό κοινωνικών προγραμμάτων καθώς, όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα ανοµοιογένειας στην άσκηση των κοινωνικών πολιτικών και ταυτόχρονα επικαλύψεων αλλά και κενό παρέμβασης σε τοµείς κοινωνικών δράσεων, µε αποτέλεσµα στην πράξη να έχουν υλοποιηθεί λίγες αποκεντρωµένες δράσεις κοινωνικής προστασίας.

Ακόμα, κάλεσε για ενίσχυση των υπηρεσιών διαχείρισης των περιφερειακών προγραμμάτων, αλλά και για τον περιορισμό των έργων αυτεπιστασίας των Εφορειών Αρχαιοτήτων.

Β) Αναφορικά με το ΕΠΑ 2021 – 2025, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας δήλωσε ότι το Περιφερειακό Πρόγραµµα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει προσδιοριστεί στα 126 εκ. ευρώ για την εκτέλεση έργων για το χρονικό διάστηµα 2021 – 2025, παρατηρώντας ότι όσον αφορά στα μεταφερόμενα έργα θα χρειαστεί να αυξηθεί στο 170% το ποσοστό του συνολικού προϋπολογισμού της δηµόσιας δαπάνης των έργων που εντάσσονται σε αυτό, αντί για το 130% που τώρα καλύπτει η υπερδέσμευση.

Ακόμα, ζήτησε όσον αφορά στα έργα µε επαναλαμβανόμενες δράσεις (κουνοποκτονία, αποχιονισµός, αντιπλημμυρικά, καθαρισµοί ρεµάτων – χειμάρρων – ποταμών, συντηρήσεις/αποκαταστάσεις υποδομών κτλ.), να εξαιρεθούν από το ΕΠΑ και να χρηματοδοτηθούν µε άλλους τρόπους, όπως γινόταν παλαιότερα (ΚΑΠ).

Παρατήρησε επίσης, ότι -δεδομένης της υποστελέχωσης των υπηρεσιών διαχείρισης των Περιφερειών και της υπερκάλυψης των εγκεκριμένων προϋπολογισμών των ΠΠΑ από τον προϋπολογισμό των μεταφερόμενων ενταγµένων στο ΠΔΕ 2021 έργων- είναι απαραίτητο να δοθεί περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών για τη μετάπτωση των µεταφερόµενων έργων στα νέα ΠΠΑ ώστε να υπάρξει μεταβατικό στάδιο.

Γ) Οσον αφορά στο Ταμείο Ανάκαµψης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας ζήτησε να υπάρξει ενεργοποίηση προσκλήσεων µε δικαιούχους ΟΤΑ (Α και Β βαθμού), ενώ ως έργα ιδιαίτερης στρατηγικής σημασίας που δύναται να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαµψης εισηγήθηκε, α) την δηµιουργία περιβαλλοντικού πάρκου στη µετρική γραµµή Κόρινθος – Δερβένι απὀ το πρόγραµµα φυσικών διαδρομών ή τουριστικής ανάπτυξης του άξονα “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονοµίας της χώρας” του εν λόγω Ταμείου Ανάκαµψης, β) έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας στον Κορινθιακό Κόλπο και γ) πρόγραµµα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά µε την αποκατάσταση του οδικού δικτύου προκειµένου να βελτιωθεί το επίπεδο λειτουργίας και ασφάλειας των οδικὠν μεταφορών.

Δ) Τέλος, σχετικά με το ανθρώπινο δυναμικό των Περιφερειών, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξέφρασε την ανάγκη για την ενίσχυσή τους σε προσωπικό από, α) την κατάργηση της αποκεντρωµένης διοίκησης (για αρμοδιότητες που δεν υπάρχει συνταγματικό κώλυμα), β) τη µεταφορά της Υπηρεσία ΤΑΣ (σεισµόπληκτων) και γ) τη δυνατότητα πρόσληψης εξειδικευμένου προσωπικού ορισμένου χρόνου µέσω ΜΟΔ ή Αναπτυξιακών Οργανισμών.

Επισήμανε ακόμα την ανάγκη να υπάρξουν νέοι οργανισμοί λειτουργίας και επανεξέταση της σύνθεσης των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού για τη σημερινή συνάντηση, σημειώνονται τα εξής:

“Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχει αυξηθεί η απορρόφηση των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ από εκεί που το παραλάβαμε. Είναι σίγουρα μια μεγάλη επιτυχία την οποία την πιστωνόμαστε όλοι. Και επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας λίγο παραπάνω από 2 δισ. ευρώ πρόσθετους πόρους για το επόμενο ΕΣΠΑ. Ο υπουργός Ανάπτυξης γνωρίζει πόσο επιμένω στην τήρηση των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων για την ψήφιση του νόμου για να μπορέσουμε και εμείς να είμαστε συνεπείς ως προς το χρονοδιάγραμμα των προσκλήσεων, έτσι όπως παρουσιάστηκε. Θέλουμε να έχουμε ένα ΕΣΠΑ το οποίο να “τρέχει” με πλήρεις ρυθμούς και να φαίνεται η απορρόφησή του”, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.

Με εισηγητές τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τους περιφερειάρχες Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και Αττικής Γιώργο Πατούλη, στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν εκτός από το ΕΣΠΑ 2021-2027, και τα θέματα του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, του Ταμείου Ανάκαμψης και του προσωπικού των Περιφερειών.

Ειδικά για το ΕΣΠΑ, για την περίοδο 2014 – 2020 η πρόοδος υλοποίησης των περιφερειακών προγραμμάτων κρίνεται ικανοποιητική καθώς ο μέσος όρος δαπανών ανέρχεται σήμερα στο 72%, έναντι ποσοστού απορρόφησης 25% τον Ιούλιο του 2019. Για την περίοδο 2021 – 2027, στα 13 περιφερειακά προγράμματα κατανέμονται αυξημένοι πόροι σε σχέση με το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, δηλαδή 8.066 εκατ. ευρώ, έναντι 5.980 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Το σχετικό νομοσχέδιο για το νέο ΕΣΠΑ αναμένεται να εισαχθεί αύριο Πέμπτη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και για ψήφιση στην Ολομέλεια την επόμενη Παρασκευή.

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για το 2022 προβλέπεται αυξημένο όριο πληρωμών 200 εκατ. ευρώ, έναντι 160 εκατ. ευρώ το 2021, ενώ οι δαπάνες λόγω φυσικών καταστροφών σε επίπεδο πιστώσεων δεν θα προσμετρούνται και θα δίνονται με υπερδέσμευση, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Κρατικής Αρωγής και της διαθεσιμότητας των πόρων από το ΓΛΚ.

Παράλληλα από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε η έκτακτη ενίσχυση ρευστότητας προς τις Περιφέρειες για την αντιμετώπιση του αυξημένου ενεργειακού κόστους συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, μέσω έκδοσης νέας συμπληρωματικής ΚΑΠ. Το ύψος της αντιστοιχεί σε μία πρόσθετη μηνιαία ΚΑΠ και έρχεται να προστεθεί στην τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Περιφέρειες. Το ποσό αυτό πρόκειται να καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις: 4 εκατ. ευρώ εντός του Μαρτίου και 4 εκατ. ευρώ μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Συζητήθηκαν επίσης η ενίσχυση των Περιφερειών σε ανθρώπινο δυναμικό και οι αναπτυξιακές δυνατότητες που δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου Εσωτερικών για την υλοποίηση έργων αιχμής που βελτιώνουν στην πράξη την καθημερινότητα των πολιτών.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν από την πλευρά της κυβέρνησης οι υπουργοί Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, οι γενικοί γραμματείς Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, Ανθρώπινου Δυναμικού Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης του υπουργείου Οικονομικών Νίκος Μαντζούφας.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ ήδη εκδηλώνονται χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας “Φίλιππος”

Posted: 09 Mar 2022 01:36 PM PST

Οι χιονοπτώσεις της κακοκαιρίας “Φίλιππος” ήδη έχουν αρχίσει σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της οποίας ωστόσο βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα από τον νέο χιονιά και το κύμα ψύχους που ενσκήπτει από σήμερα και στην περιοχή μας.

Η ετοιμότητα αυτή διαπιστώθηκε και στην σύσκεψη που συγκλήθηκε το πρωί σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με συμμετοχή στελεχών της Περιφέρειας και υπαλλήλων των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της διαδικασίας προμήθειας υδατοδεξαμενών, με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, για τις ανάγκες πυροπροστασίας, η οποία εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Κατά τη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, συζητήθηκε η έκδοση εγχειριδίου στο οποίο θα αναφέρονται τα αποθέματα των αποθηκών πολιτικής προστασίας στις 5 Π.Ε., καθώς και οι υπεύθυνοι για τις εν λόγω υποδομές. Το εγχειρίδιο αυτό θα διατεθεί σε όλους όσοι εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Τέλος, άρχισε ο προγραμματισμός για την διοργάνωση, σε κάθε μία Περιφερειακή Ενότητα, εκδήλωσης με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και των εθελοντικών οργανώσεων, στο πλαίσιο της έγκαιρης προετοιμασίας για την φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ξεκινά στο Ναύπλιο η συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού για την Ουκρανία

Posted: 09 Mar 2022 01:35 PM PST

Ο συντονισμός για την συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού προκειμένου να καλυφθούν κατά το δυνατόν οι τεράστιες ανάγκες και να ανακουφιστεί κατά το μάλλον ή ήττον η ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που έλαβε χώρα στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, με συμμετοχή και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη για φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό και τονίστηκε πως τόσο η Περιφέρεια  όσο και οι επιστημονικοί σύλλογοι της Π.Ε. Αργολίδας θα φανούν αρωγοί, ενώ σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή κάθε πολίτη με την δική του συνδρομή για κάθε απαραίτητο υλικό.

Στη συνάντηση μετείχαν, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γάννης Μαλτέζος, ο εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγων Αργολίδας Αριστέα Κατσουλάκου και Δημήτρης Παπαδημόπουλος αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας Γιώργος Δωροβίνης, ο γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο προϊστάμενος Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αργολίδας Γιώργος Καραφωτιάς, και ο γιατρός της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Αργολίδας Δ. Χαραλαμπάκης.

 

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ

Οπως γνωστοποιήθηκε μετά την σύσκεψη, η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται μέχρι και την Δευτέρα 21 Μαρτίου στο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο, καθημερινά κατά τις εργάσιμες ημέρες  από 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, υπό την εποπτεία των πιο πάνω επιστημονικών συλλόγων.

Μετά το πέρας της συλλογής το υλικό θα παραδοθεί μέσω του Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην δοκιμαζόμενη περιοχή.

Τα είδη που χρειάζεται να συγκεντρωθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι:

Αντιπυρετικά, Φυσιολογικοί οροί και αμπούλες. Κολλύρια (ενυδατικά). Γάζες αποστειρωμένες – επίδεσμοι ελαστικοί – λευκοπλάστ. Σπρέι επούλωσης τραυμάτων. Αλοιφές για εγκαύματα (όχι φτιαχτές). Συσκευές ορών για ενδοφλέβια χρήση. Σύριγγες όλων των μεγεθών. Ιατρικές μάσκες – γάντια. Απολυμαντικά – betadine – hibitane – οινόπνευμα. Θερμόμετρα  (ηλεκτρονικά). Αιμοστατικά (γάζες, spray, κρέμες).

Προγραμματικές συμβάσεις για αθλητικά έργα και σύμβαση για εργασίες αντιπλημμύρισης υπέγραψε στην Αργολίδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 09 Mar 2022 01:34 PM PST

Δύο προγραμματικές συμβάσεις και ένα συμφωνητικό έργου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Τετάρτη 9 Μαρτίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, την μία με αντικείμενο την βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας του γηπέδου Νέου Ηραίου και τη δεύτερη με αντικείμενο την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μπορσιών.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε και μία σύμβαση έργου, για αντιπλημμύριση και καθαρισμούς ρεμάτων στην Αργολίδα, προϋπολογισμού 570.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, είχε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιάννη Μαλτέζο και τον εντεταλμένο για θέματα αθλητισμού περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μαντζούνη.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον γ.γ. του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Posted: 09 Mar 2022 01:32 PM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε συνάντηση, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Κόπτση, αρμόδιο Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση, παρουσία και του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρη Οικονομόπουλου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στις αρμοδιότητες του γ.γ. του υπουργείου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αρχαιολογό Χρ. Μαγγίδη

Posted: 09 Mar 2022 01:31 PM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, στην ίδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον αρχαιολόγο Χριστοφίλη Μαγγίδη, αναπληρωτή καθηγητή αρχαιολογίας στην έδρα C. Roberts του Dickinson College και πρόεδρο του “Μυκηναϊκού Ιδρύματος”.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον καθηγητή για τις ανασκαφές που διενεργεί στην περιοχή διεπιστημονική ομάδα Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, ενώ συζητήθηκε και η δυνατότητα να συνδράμει η Περιφέρεια στην κατασκευή ενός ανοιχτού θεάτρου στις Μυκήνες.

Τπ “Μυκηναϊκό Ιδρυμα” δημιουργήθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός το 1967 από τον αείμνηστο αρχαιολόγο Γιώργο Μυλωνά, ανασκαφέα των Μυκηνών, πανεπιστημιακό καθηγητή και ακαδημαϊκό.

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης αύριο Πέμπτη – το Σάββατο στην Food Expo 2022

Posted: 09 Mar 2022 01:31 PM PST

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα μετάσχει αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου, σε τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

Εξ άλλου, το ερχόμενο Σάββατο 12 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, ο περιφερειάρχης θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της Food Expo 2022 που λαμβάνει χώρα στο Metropolitan Expo, στην Αθήνα -το τριήμερο 12 με 14 του μήνα- και στην οποία συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η Food Expo είναι η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιο-ανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, ενώ μέχρι και σήμερα Τετάρτη 9 του μήνα είχαν οριστικοποιήσει με συμβόλαιο τη συμμετοχή τους σε αυτή πάνω από 1.100 ελληνικές και ξένες εταιρείες, με τον τελικό αριθμό να αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200 εκθέτες.

Εκταμίευση 1.646.132,17 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 09 Mar 2022 01:30 PM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.646.132,17 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here