257 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – παραμένουν 40 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 15 Μαΐου 2022

257 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – παραμένουν 40 οι νοσηλείες

 


Σε 257 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, μία από τις οποίες είναι σε ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.388.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 13 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 13 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.388. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.384.982 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 439 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 128.319 (3,7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 178 (66,9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 94 (52,81%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (47,19%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.646 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 118 (ημερήσια μεταβολή -4,07%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 116 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 29 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.521 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 13 Μαΐου καταγράφηκαν 257 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 160.074.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 46, στην Π.Ε. Αρκαδίας 24, στην Π.Ε. Κορινθίας 83, στην Π.Ε. Λακωνίας 27 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 77.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 12 Μαΐου- συνολικά 40 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 4, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 13 (ένα σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 7 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 9.

Σε λειτουργία ώς τις 15 Ιουνίου ο ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι, σύντομα σύσκεψη για τις μονάδες στην Σκάλα Λακωνίας και την Καλλιρρόη Μεσσηνίας

Posted: 13 May 2022 11:39 AM PDT

Παραδίδεται σε λειτουργία, το αργότερο μέχρι τις 15 του ερχόμενου Ιουνίου, ο ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης) Σπαθοβουνίου, ο οποίος θα επιτρέψει στο σύνολο πλέον των δήμων της Κορινθίας να προωθούν σκουπίδια για επεξεργασία στην μονάδα της Παλαιόχουνης, όπως προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, στη συνάντηση των δημάρχων της πρώτης διαχειριστικής ενότητας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και στελεχών του ΦοΔΣΑ.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, έγινε ενημέρωση για την καθυστέρηση που έχει διαπιστωθεί στην εξέλιξη των εργασιών στις υπό κατασκευή δύο υπολειπόμενες μονάδες επεξεργασίας, της Σκάλας στη Λακωνία και της Καλλιρρόης στη Μεσσηνία.

Ο Π. Νίκας σημείωσε, ωστόσο, ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συγκαλείται σύσκεψη κατά την οποία θα επιχειρηθεί να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα καθυστερούν τα έργα στην Σκάλα και την Καλλιρρόη. Στόχος είναι, όπως εξήγησε, να γίνει δυνατή η όσο πιο σύντομη έναρξη λειτουργίας των εν λόγω δύο μονάδων, εκ των οποίων -σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης- η πρώτη προορίζεται για την διαχείριση των απορριμμάτων των δήμων της Λακωνίας και η δεύτερη των δήμων της Μεσσηνίας καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Κατά τη συνάντηση, εξ άλλου, έγινε ενημέρωση ότι στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της εταιρείας από τους δήμους των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται στην Παλαιόχουνη. Αρμόδιος για την συγκέντρωση των χρημάτων είναι ο ΦοΔΣΑ ο οποίος θα τα παραδώσει στην Περιφέρεια, η οποία και θα προβεί στην πληρωμή της διαχειρίστριας εταιρείας.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι με απόφαση του ΦοΔΣΑ οι επιχειρηματίες που διαθέτουν απορρίμματα προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη θα καταβάλουν το ίδιο ακριβώς αντίτιμο ανά τόνο που καταβάλουν και οι δήμοι.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον πρεσβευτή του Μαρόκου στην Ελλάδα

Posted: 13 May 2022 11:35 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Παρασκευή 13 Ιουνίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, ωριαία και πλέον συνάντηση με τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, Μοχάμεντ Σουμπάιχι (Μοhammed Sbihi).

Κατά συνάντηση, ο περιφερειάρχης συζήτησε διάφορα θέματα με τον Μαροκινό διπλωμάτη -ο οποίος συνοδευόταν από στελέχη της Πρεσβείας της χώρας του στην Αθήνα- ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τς δύο πλευρές στην προοπτική μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας της Φεζ, της ιστορικής αυτής πόλης του Μαρόκου.

Η εξειδίκευση των θεμάτων της εν λόγω συνεργασίας θα μπορέσει να γίνει τις προσεχείς εβδομάδες συμφώνησαν ο περιφερειάρχης και ο Μαροκινός πρεσβευτής, ο οποίος διαπιστεύθηκε στην χώρα μας τον περασμένο Ιανουάριο και η σημερινή του επίσκεψη αποτέλεσε την πρώτη του σε Περιφέρεια της Ελλάδας.

Στο Ναύπλιο αύριο Σάββατο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, την Κυριακή στο Βαλτέτσι και στην Τρίπολη

Posted: 13 May 2022 11:34 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα παραστεί στις 10 το πρωί, αύριο Σάββατο 14 Μαΐου, στην έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρας της γενικής συνέλευσης των Επιμελητηρίων της χώρας, που θα λάβουν χώρα στο Ναύπλιο.

Την εν λόγω γενική συνέλευση -στην οποία θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο- έχει διοργανώσει το Επιμελητήριο Αργολίδας.

 

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ

Εξ άλλου, ο περιφερειάρχης μεθαύριο Κυριακή 15 του μήνα, στις 10 το πρωί, θα παραστεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνει ο Δήμος Τρίπολης στο Βαλτέτσι για τον εορτασμό της επετείου της ιστορικής μάχης που έλαβε χώρα 12 και 13 Μαΐου του 1821.

Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας θα μεταβεί στην Τρίπολη, προκειμένου στις 12 το μεσημέρι να παραστεί στην εκδήλωση που θα γίνει στο Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο για την βράβευση των μαθητών και μαθητριών της Περιφέρειας Πελοποννήσου που νίκησαν στον Περιφερειακό Εκπαιδευτικό Διαγωνισμό “1821 μέτρα σε 200 δευτερόλεπτα”.

Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας, Δήμου Καλαμάτας, Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Μεσσηνιακού Γ.Σ. για τα “Παπαφλέσσεια”

Posted: 13 May 2022 11:33 AM PDT

“Η περιφερειακή μας Αρχή έχει θέσει ως στόχο και έχει ήδη αναλάβει ως έργο την ανασυγκρότηση του κλασικού αθλητισμού σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά την υπογραφή -το βράδυ χθες, Πέμπτη 12 Μαΐου, στην Καλαμάτα- διετούς διάρκειας προγραμματικής σύμβασης ύψους 103.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, με αντικείμενο την διοργάνωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα της διεθνούς συνάντησης στίβου “Παπαφλέσσεια” για τον φετινό και τον επόμενο χρόνο (2022 – 2023).

Η σύμβαση υπογράφηκε επίσης, από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο και τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού Παναγιώτη Στασινόπουλο.

Σύμφωνα με αυτή, η Περιφέρεια θα διαθέσει συνολικά 60.000 ευρώ για την διεξαγωγή -φέτος και του χρόνου- των “Παπαφλεσσείων”, ο Δήμος Καλαμάτας συνολικά 20.000, ο Μεσσηνιακός συνολικά 20.000 και το Επιμελητήριο συνολικά 3.000 ευρώ.

 

Ο Π. ΝΙΚΑΣ

“Με είχε στενοχωρήσει ιδιαίτερα η διακοπή των ‘Παπαφλεσσείων’, μετά από αδιάλειπτη διεξαγωγή τους επί δύο δεκαετίες χάρη στην επίπονη προσπάθεια πολλών ανθρώπων που είχαν κάνει γνωστό τον θεσμό πανελλαδικά αλλά και διεθνώς προσελκύοντας πολλά γνωστά και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού να αγωνιστούν -διαφημίζοντας έτσι την Καλαμάτα και συντελώντας επί της ουσίας και στον αθλητικό τουρισμό” σημείωσε ο περιφερειάρχης στη συνέχεια, για να τονίσει αμέσως μετά:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της προγραμματικής σύμβασης, αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος από τη δαπάνη της διοργάνωσης προκειμένου οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού να μπορούν απερίσπαστοι να προγραμματίζουν την διεξαγωγή των σημαντικών αυτών αγώνων, η οποία αποδίδει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Πιστεύω ότι τον επόμενο χρόνο θα είμαστε έτοιμοι για μια νέα προγραμματική σύμβαση, με μεγαλύτερη διάρκεια”.

Οπως επισήμανε, παράλληλα, ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια “έχει υποχρέωση να στηρίξει και να βοηθήσει -όχι με λόγια αλλά με έργα- όσους μοχθούν για την πρόοδο του αθλητισμού μέσα από την διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων”, παρατηρώντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο απαιτούνται σωστές και σύγχρονες υποδομές:

“Ηδη εξελίσσονται σημαντικές εργασίες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και δεσμεύομαι ότι θα προβούμε και σε έργα στήριξης του κλασικού αθλητισμού, όπως εγκατάσταση ταρτάν στη νότια πλευρά του γηπέδου, ενώ παράλληλα εξετάζουμε και τον εκσυγχρονισμό του φωτισμού του. Η περιφερειακή μας Αρχή έχει θέσει ως στόχο και έχει ήδη αναλάβει ως έργο την ανασυγκρότηση του κλασικού αθλητισμού σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου” είπε ο περιφερειάρχης.

Αναφερόμενος δε στον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι Περιφέρεια θα σταθεί αρωγός στον ιστορικό αυτό σύλλογο, “ο οποίος είναι η ζωντανή ιστορία του αθλητισμού τα τελευταία 134 χρόνια, στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία” όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο περιφερειάρχης τίμησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας Χρήστο Μπένο, για την προσφορά του στα αθλητικά πράγματα του νομού.

Δηλώσεις, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης -παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιου, Πρωτογενούς Τομέα Στάθη Αναστασόπουλου και Τουρισμού και Πολιτισμού Αννας Καλογεροπούλου, όπως και του προέδρου της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Τάσου Σαρδέλη, καθώς και μελών του Δ.Σ. του Μεσσηνιακού- έκαναν επίσης, ο δήμαρχος Καλαματας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι πρόεδροι του Μεσσηνιακού Παναγιώτης Στασινόπουλος και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος, καθώς και ο διευθυντής των αγώνων, ο Μεσσήνιος πρωταθλητής του μήκους Λούης Τσάτουμας.

Συνδράμει και η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Φιλικών, συνάντηση του περιφερειάρχη με το Δ.Σ. της ΑΕΚ Τρίπολης

Posted: 13 May 2022 11:31 AM PDT

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 13 Μαΐου, με την διοίκηση του ερασιτεχνικού σωματείου της ΑΕΚ Τρίπολης.

Στην εν λόγω συνάντηση, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, παρουσία και του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Μανώλη Σκαντζού, γνωστοποιήθηκε από τον περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει με 140.000 ευρώ στην αποκατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου Φιλικών, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης ο οποίος θα διαθέσει 65.000 ευρώ για τον σκοπό αυτό.

Οπως ενημερώθηκε ο Π. Νίκας, η ΑΕΚ Τρίπολης -σωματείο που ιδρύθηκε από πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην αρκαδική πρωτεύουσα-, στην πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού της προβλέπει και την δημιουργία τμήματος ναυταθλητισμού, για το οποίο εξετάζεται η δυνατότητα να αξιοποιηθεί ως προπονητήριο η λίμνη Τάκα, στο πλαίσιο σχετικής συνεργασίας με την Περιφέρεια.

 

 

Προβολές σε σχολεία της Ελλάδας της παραγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου ταινίας “1821, η φλόγα της Επανάστασης” του Μ. Μανουσάκη

Posted: 13 May 2022 11:30 AM PDT

Μαθητές και μαθήτριες σε 70 και πλέον σχολεία της Ελλάδας έχουν παρακολουθήσει μέχρι τώρα την κινηματογραφική ταινία “1821, η φλόγα της Επανάστασης”, του Μανούσου Μανουσάκη, η οποία αποτέλεσε παραγωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποίησε πέρυσι για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Επιστολές με ευχαριστίες φθάνουν καθημερινά στην Περιφέρεια, η οποία έχει διαθέσει την εν λόγω ταινία σε σχολεία όλης της χώρας.

Οι πλέον πρόσφατες έφθασαν από τις διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων της Αχλάδας (Φλώρινα), της Σκάλας και της Βέργας.

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων ένταξης στο Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 “Βιολογική Γεωργία”

Posted: 13 May 2022 11:28 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η αρχική αξιολόγηση των αιτήσεων στήριξης (ένταξη) στο Μέτρο 11 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 “Βιολογική Γεωργία”, που υποβλήθηκαν μετά από την σχετική πρόσκληση η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης καθώς και για κάθε εξατομικευμένη – αναλυτική πληροφορία μέσω του Πληροφορικού Συστήματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας https://p2.dikaiomata.gr/Organics16 , κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Οσοι από τους αιτηθέντες δεν συμφωνούν με τα ευρήματα της αξιολόγησης μπορούν να καταθέσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999, μέχρι και την Τετάρτη 25 Μαΐου (ώρα 23:59:59) στο Πληροφορικό Σύστημα υποστήριξης του Μέτρου στην πιο πάνω ηλεκτρονική διεύθυνση, κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών. Κατά την υποβολή της προσφυγής δεν είναι δυνατή η τροποποίηση του αιτήματος στήριξης.

Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιείται/ούνται από το Πληροφορικό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι. Για τη διευκόλυνσή τους, οι δικαιούχοι μπορούν να συμβουλεύονται το σχετικό εγχειρίδιο χρήσης που υπάρχει αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ “Εγγραφή και Πρόσβαση στις Online εφαρμογές του ΟΠΕΚΕΠΕ”.

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών, κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999, οι οποίες ενδεχομένως υποβληθούν στην επικράτεια.

Οι υποψήφιοι προς ένταξη μελισσοκόμοι, που δεν καλύπτουν το κριτήριο του “ενεργού γεωργού” σύμφωνα με την μέχρι σήμερα ισχύουσα νομοθεσία, μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά ενδικοφανή προσφυγή, εφ’ όσον το επιθυμούν. Σε κάθε περίπτωση ο χαρακτηρισμός του ενεργού γεωργού θα επαναξιολογηθεί στην 2η κατάταξη για το σύνολο των παραγωγών.

Στην προσφυγή τους θα πρέπει να αναγράφεται το εξής κείμενο “Παρακαλούμε να επαναξιολογηθεί το εύρημα με κωδικό 10005 και περιγραφή ευρήματος -Μη ενεργός Γεωργός-”.

Οι ανοιξιάτικοι ψεκασμοί, τα  μέτρα προστασίας για τις μέλισσες και η ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων

Posted: 13 May 2022 11:27 AM PDT

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΑΟΚ Αργολίδας επισημαίνει τους κινδύνους για τις μέλισσες από τον ψεκασμό των καλλιεργειών με γεωργικά φάρμακα, καθώς η ανθοφορία στα εσπεριδοειδή έχει ήδη  ξεκινήσει.

Οπως είναι γνωστό  κατά την άνθιση δεν επιτρέπονται  οι ψεκασμοί στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών με γεωργικά φάρμακα που έχουν στην ετικέτα τους σήμανση  επικινδυνότητας  για τις  μέλισσες.

 

Την πλήρη ανακοίνωση, που απευθύνεται κατ’ αρχάς στους αγρότες της Αργολίδας αλλά αφορά το σύνολο των αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπορείτε να δείτε εδώ:

Ανοιξιάτικοι Ψεκασμοί 2022 Μέλισσες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here