ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΟΙ ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 


Τη Μεσσηνία δεν την αγαπάμε μόνο για το ελαιόλαδό. Οι παραλίες της βρέχονται από τη Μεσόγειο και καλύπτουν όλα τα γούστα, ανάλογα με το μέρος του νομού στο οποίο βρίσκεσαι.

Παραλία Βοϊδοκοιλιάς

Στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας και σε απόσταση αναπνοής από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, θα βρεθείς μπροστά σε ένα υπερθέαμα φυσικού κάλλους. Η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, ο κόλπος που γεωμετρικά θυμίζει ημικύκλιο και που καλύπτεται από πουδρένια άμμο και χαμηλούς αμμόλοφους, σε καλεί για κολύμπι στα τιρκουάζ νερά του. Η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000, επομένως δεν υπάρχει ίχνος ανθρώπινης δραστηριότητας.

 

iStock

 

Παραλία Φονέας

Ακολουθώντας ένα σύντομο μονοπάτι ανάμεσα σε δέντρα, φτάνεις στην παραλία Φονέας της Δυτικής Μάνης. Ο επιβλητικός βράχος που τη χωρίζει στα 2, τα λευκά βότσαλά της, τα τιρκουάζ νερά και τη φύση που την αγκαλιάζει περιμετρικά, θα σε ανταμείψει και με το παραπάνω για τη mini πεζοπορική διαδρομή που έκανες προηγουμένως. Στην παραλία του Φονέα καταλήγει το Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης.

παραλίεςFoneas beach near Kardamyli at summer / iStock

Παραλία Καλογριάς

Η Καλογριά στην περιοχή της Στούπας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις must, μεσσηνιακές παραλίες της Δυτικής Μάνης που αξίζουν τη βουτιά σου. Η παραλία είναι στο μεγαλύτερο μέρος της οργανωμένη, ωστόσο υπάρχει και ελεύθερος χώρος για να απλώσεις την πετσέτα σου.

 

παραλίεςiStock

 

Οι ελληνικές παραλίες που προσεγγίζονται χωρίς πλοίο

Παραλία Λαγκούβαρδος

Μια χρυσή παραλία εκτείνεται σε απόσταση 2 χλμ. και απέχει από το φημισμένο ψαροχώρι της Μαραθούπολης μόλις 1 χλμ.. Αυτή η παραλία ακούει στο όνομα Λαγκούβαρδος και ξαπλώνοντας αναπαυτικά στην αμμουδιά της θα αντικρίσεις ένα από τα πιο ωραία ηλιοβασιλέματα της ζωής σου. Ιδανική και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here