Η πανέμορφη Καρυά στα 1.300 μέτρα: Ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023

Η πανέμορφη Καρυά στα 1.300 μέτρα: Ένα από τα πιο ορεινά χωριά της Πελοποννήσου

 


Η ορεινή Κορινθία είναι εδώ και πολλά χρόνια αγαπημένος χειμερινός προορισμός των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Σε αυτό συμβάλλει η απόσταση των Τρικάλων Κορινθίας από την Αθήνα, που είναι λιγότερο από 150 χιλιόμετρα, σαν δύο ώρες οδήγηση αλλά και το αλπικό περιβάλλον του βουνού Ζήρεια. Τα Σαββατοκύριακα της υψηλής χειμερινής σεζόν οι δρόμοι και οι ταβέρνες στα Τρίκαλα θυμίζουν Αθήνα σε πολυκοσμία. Αν θέλετε να απολαύσετε τα αλπικά τοπία της Ζήρειας αλλά αναζητάτε ταυτόχρονα μια πιο ήσυχη και πραγματική ορεινή εμπειρία σας προτείνουμε να επιλέξετε για τη διαμονή την Καρυά.

Η Καρυά είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.300 μέτρων και είναι το δεύτερο υψηλότερο κατοικημένο χωριό της Πελοποννήσου (το πρώτο είναι τα Μαγουλιανά στην Αρκαδία). Ακολούθησε την ιστορία αρκετών χωριών της ελληνικής υπαίθρου, δηλαδή ακμή, σταδιακή παρακμή, μετανάστευση στα αστικά κέντρα, ουσιαστική ερήμωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποιου είδους επανακατοίκηση και τουριστική ανάπτυξη από την δεκαετία του 1980 και μετά.

Σήμερα, η Καρυά αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να αποδράσετε για λίγες ή περισσότερες μέρες από τους ρυθμούς της Αθήνας και να έρθετε σε επαφή με τη φύση και δραστηριότητες όπως πεζοπορία ή mountain bike, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάποιο πολύωρο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Την ίδια στιγμή να απολαύσετε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα σε έναν τόπο που, παρά το μικρό του μέγεθος, έχει ιδιαίτερα προσεγμένες υποδομές φιλοξενίας. Όμως, ας ξεκινήσουμε με ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα για το ίδιο το χωριό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here