8 κορυφαίοι χειμωνιάτικοι προορισμοί στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024

8 κορυφαίοι χειμωνιάτικοι προορισμοί στην Πελοπόννησο


Η Πελοπόννησος κρύβει μεγάλους θησαυρούς και εξαιρετικούς χειμωνιάτικους προορισμούς για τις εξορμήσεις της χειμερινής περιόδου.

Ορεινοί οικισμοί, Χιονοδρομικά Κέντρα, ιστορικά αξιοθέατα, θαυμαστά φαράγγια, λίμνες και κάστρα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά των χειμερινών προορισμών που αποκαλύπτονται στην περιοχή της Πελοποννήσου.

Υπάρχουν προορισμοί που είναι ιδανικοί για ζευγάρια, για οικογένειες και για παρέες, που προσφέρουν παραδοσιακούς ξενώνες, μοντέρνα ξενοδοχεία, σαλέ και σπίτια για να φιλοξενήσουν τους χειμερινούς επισκέπτες.

1. Καλάβρυτα

Καλάβρυτα / φωτογραφία: wikipedia

Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους πιο ιστορικούς τόπους στην Ελλάδα. Ένα πανέμορφο, γραφικό χωριό χτισμένο δίπλα στο Φαράγγι του Βουραϊκού. Είναι ιδιαιτέρως γνωστός προορισμός για τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο που εκτελεί το δρομολόγιο Καλάβρυτα-Διακοπτό μέσα από το Φαράγγι του Βουραϊκού.

Ορόσημο των Καλαβρύτων αποτελεί η Μονή της Αγίας Λαύρας, μια ιστορική μονή που έπαιξε δραστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση και φιλοξενεί σπουδαία κειμήλια ενώ εξίσου σπουδαία είναι και η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου που βρίσκεται κοντά στο γειτονικό χωριό Ζαχλωρού.

Στα Καλάβρυτα θα βρείτε το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και το Μνημείο Πεσόντων που είναι αφιερωμένα στα θύματα της 13ης Δεκεμβρίου του 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές.

Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων ή Χελμού σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το κέντρο των Καλαβρύτων.

Γενικά από ότι καταλάβατε υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε στα Καλάβρυτα και επίσης θα βρείτε σπουδαία καταλύματα, από μεγάλα ξενοδοχεία μέχρι παραδοσιακούς ξενώνες και φυσικά ταβέρνες με πολύ νόστιμο φαγητό (αγαπημένο το Σπίτι της Μαριώς).

2. Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα Κορινθίας
Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας και είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές των Αθηναίων, μιας και η απόσταση από την πρωτεύουσα είναι μόλις 2 ώρες.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι χτισμένα στους πρόποδες του όρους Ζήρεια και αποτελείται από τρεις οικισμούς, Κάτω Συνοικία Τρικάλων ή Κάτω Τρίκαλα, Μεσαία Συνοικία Τρικάλων και Άνω Συνοικία Τρικάλων ή Κάτω Τρίκαλα, με το υψόμετρο να ξεκινάει από τα 900 μέτρα και να φτάνει τα 1.100 μέτρα.

Θα βρείτε καταλύματα και στις τρεις συνοικίες, με τα περισσότερα όμως να βρίσκονται στη Μεσαία μιας και είναι η πιο σύγχρονη. Η πιο γοητευτική για μένα είναι η Άνω Συνοικία, εκπέμπει έναν πιο ρομαντικό αέρα.

Σε απόσταση 12 χιλιομέτρων βρίσκεται το Χιονοδρομικό Κέντρο της Ζήρειας, το οποίο είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που έχουν αναπτυχθεί τα Τρίκαλα σε τέτοιο τουριστικό βαθμό. Αν σας αρέσουν τα οδοιπορικά μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε τη Λίμνη Δόξα που απέχει καμιά ώρα από τα Τρίκαλα Κορινθίας.Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στα Τρίκαλα Κορινθίας

3. Ζαρούχλα

Πύργος της Ζαρούχλας
Πύργος της Ζαρούχλας / φωτογραφία: wikipedia

Η Ζαρούχλα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας. Βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 1.020 μέτρων και είναι ένα από τα λεγόμενα Κλουκινοχώρια. Τα κύρια χαρακτηριστικά του χωριού είναι πλακόστρωτα δρομάκια, πέτρινα σπίτια και πυργοτόσπιτα, όπως ο Πύργος της Ζαρούχλας, ο οποίος λειτουργεί σαν ξενώνας.

Η επιλογή αυτή είναι για όσους θέλουν ένα πιο απομονωμένο μέρος για τη χειμερινή τους απόδραση, όπως επίσης για αυτούς που λατρεύουν τις πεζοπορίες στο δάσος. Κορυφαία διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από το χωριό και καταλήγει στο Λιβαδάκι στα 1.836 μέτρα.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Λίμνη Τσιβλού – μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο – η νεότερη φυσική λίμνη της χώρας. Επίσης, εύκολα μπορείτε να προσεγγίσετε και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (μισή ώρα) αλλά και τα Καλάβρυτα.

4. Βυτίνα

Δρόμος της Αγάπης, στη Βυτίνα
Δρόμος της Αγάπης, στη Βυτίνα

Η Ορεινή Αρκαδία αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των Ελλήνων για τις χειμερινές τους διακοπές. Η Βυτίνα είναι το διασημότερο χωριό της Ορεινής Αρκαδίας και προσελκύει μεγάλο πλήθος επισκεπτών όλων των ειδών, οικογενειών, ζευγαριών, παρεών.

Ένας παραδοσιακός οικισμός που απλώνεται γύρω από την κεντρικά πλατεία του χωριού και βρίσκεται χτισμένος σε υψόμετρο 1.033 μέτρων στο όρος Μαίναλο, στο οποίο βρίσκεται και το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το χωριό.

Η Βυτίνα σφύζει από ζωή και θα βρείτε πολλές ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα στο Δρόμο της Αγάπης και να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα για το σπίτι από τα παντοπωλεία.

Όσον αφορά τη διαμονή θα βρείτε πληθώρα καταλυμάτων, από αρχοντικά και ξενώνες μέχρι ξενοδοχεία και σουίτες..

5. Δημητσάνα

Δημητσάνα
Δημητσάνα / φωτογραφία: wikipedia

Η Δημητσάνα είναι ένα ακόμα δημοφιλές χωριό της Ορεινής Αρκαδίας. Βρίσκεται χτισμένη σε υψόμετρο 946 μέτρων και έπαιξε δραστικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Πρόκειται για έναν χαρακτηρισμένο παραδοσιακό οικισμό που φιλοξενεί υπέροχα αρχοντικά.

Στη Δημητσάνα υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που μπορείτε να εξερευνήσετε, όπως η Βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, το Παρθεναγωγείο, το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, το σπίτι του Παλαιών Πατρών Γερμανού και οι εκκλησίες Ταξιαρχών, Αγίας Κυριακής και Αγίου Χαραλάμπου.

Τις περισσότερες επιλογές για διαμονή στην Ορεινή Αρκαδία θα τις βρείτε στη Δημητσάνα, από παραδοσιακούς ξενώνες και αρχοντικά μέχρι μπουτίκ ξενοδοχεία.Βρείτε προσφορές καταλυμάτων στη Δημητσάνα

6. Μονεμβασιά

Μονεμβασιά
Μονεμβασιά

Η Μονεμβασιά είναι ένας υπέροχος ιστορικός τόπος που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Η πόλη είναι χτισμένη σε ένα βράχο που συνδέεται με την υπόλοιπη χώρα μέσω μιας γέφυρας.

Το Κάστρο της Μονεμβασιάς αποτελεί ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της χώρας. Ο οικισμός περιλαμβάνει την Ακρόπολη, την Επάνω Πόλη και την Κάτω Πόλη αλλά και τον οικισμό της Νέας Μονεμβασιάς ή αλλιώς Γέφυρας.

Πετρόκτιστοι ξενώνες με θέα τη θάλασσα αλλά και εγκαταλελειμμένα αρχοντικά είναι τα βασικά κτίσματα στη Μονεμβασιά. Τα καταλύματα είναι ιδανικά για όλες τις εποχές του έτους, μιας και η Μονεμβασιά ενδείκνυται και για το καλοκαίρι.

7. Ναύπλιο

Ναύπλιο
Ναύπλιο

Το Ναύπλιο μπορεί να είναι μία από τις πιο κλασικές επιλογές για ταξίδι στην Πελοπόννησο, αλλά πραγματικά το αξίζει. Μια από τις πιο γραφικές πόλεις με μακρά ιστορία και σπουδαία αξιοθέατα.

Στην πραγματικότητα είναι ένας προορισμός για κάθε εποχή, αλλά εξαιρετική και για τον χειμώνα. Μια βόλτα στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, με τις σπουδαίες πλατείας Συντάγματος, Τριών Ναυάρχων και Φιλελλήνων και τα θαυμαστά κτίρια αποδεικνύει ήδη την γοητεία της πόλης.

Το κορυφαίο αξιοθέατο του Ναυπλίου είναι το Παλαμήδι, ένα φρούριο που δεσπόζει πάνω από την πόλη και που διαθέτει έξι προμαχώνες. Εξίσου σημαντικό είναι το Μπούρτζι που βρίσκεται σε μια νησίδα στο λιμάνι.

Εκτός από το Ναύπλιο μπορείτε να εξερευνήσετε τις Μυκήνες και το Άργος που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ή και την Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Τίρυνθας.

Ταβερνάκια σε όλη την παλιά πόλη θα σας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης όλες τις ώρες ενώ θα βρείτε σπουδαία ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να μείνετε.

8. Αρεόπολη

Πλατεία Αρεόπολης
Πλατεία Αρεόπολης / φωτογραφία: wikipedia

Η Αρεόπολη είναι ένας από τους κορυφαίους οικισμούς της Μάνης. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 250 μέτρων και είναι διατηρητέος οικισμός που φημίζεται για τη μανιάτικη αρχιτεκτονική του και τη θέα που προσφέρει μέχρι τον Μεσσηνιακό κόλπο.

Είναι ένας ιστορικός τόπος που έχει κληρονομήσει σπουδαία αξιοθέατα, όπως ο Πύργος Καπετανάκου, το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και θαυμαστές εκκλησίες των περασμένων αιώνων.

Από την Αρεόπολη μπορείτε να εξερευνήσετε το γειτονικό και δημοφιλές Λιμένι αλλά και το Νέο Οίτυλο, ενώ κοντά βρίσκεται και τα ξακουστά Σπήλαια Διρού.

Στην Αρεόπολη θα βρείτε εκλεκτούς ξενώνες με παραδοσιακή διακόσμηση για να μείνετε αλλά και σουίτες ενώ από τον οικισμό δεν λείπουν τα εστιατόρια και μερικά μπαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here