Τοπικά προϊόντα για την ανάδειξη του Κυπαρισσιακού - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τοπικά προϊόντα για την ανάδειξη του Κυπαρισσιακού

Το πάντρεμα του τουρισμού με τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου και η εξωστρέφειά τους σε αγορές όπως αυτή της Γερμανίας συζητήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο “Natura club” στο Καλό Νερό. Η συνάντηση ήταν μια πρωτοβουλία του ξενοδόχου Αντώνη Τζαναβάρη και του τουρ οπερέιτορ Κώστα Κόκα που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Γερμανία, ενώ συμμετείχαν ξενοδόχοι, παραγωγοί και τυποποιητές αγροτικών και παραδοσιακών προϊόντων. Αυτό που συζητήθηκε είναι πώς μπορεί να γίνει η προώθηση προϊόντων της περιοχής σε μια αγορά όπως αυτή της Γερμανίας και να συνδυαστεί με την προσέλκυση τουριστών. 
Από όλους υπήρξε η γενική επισήμανση ότι ως χώρα και ως περιοχή στο θέμα της προώθησης είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν οι δυνατότητες και πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα, ενώ όλοι στάθηκαν στο ζήτημα της ποιότητας, καθώς με αυτό μπορούν να μπουν στις αγορές. Τονίστηκε επίσης πως όταν ένας πολίτης μιας άλλης χώρας γνωρίσει ένα προϊόν τότε είναι πολύ πιθανό να θελήσει να επισκεφθεί και να γνωρίσει και τη χώρα που το παράγει. Σημαντικό στοιχείο που αναδείχθηκε από τη συζήτηση είναι ότι στην περιοχή υπάρχουν πολύ δραστήριες μικρές αλλά και μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις με εξαιρετικά και διακεκριμένα προϊόντα, που στηρίζονται σε νέους, φιλόδοξους και με ανήσυχο πνεύμα ανθρώπους που επιζητούν να κάνουν ένα βήμα παραπέρα. Στο τραπέζι ακούστηκαν αρκετές προτάσεις και το ζητούμενο πλέον είναι αυτές να μπουν σε τροχιά υλοποίησης. 
Μιλώντας για αυτή την πρωτοβουλία ο Αντώνης Τζαναβάρης σημείωσε: «Προσπαθούμε να κάνουμε ένα brand name “Κυπαρισσιακός Κόλπος” και στα πλαίσια αυτά έχουμε μαζί μας από τη Νυρεμβέργη τον τουρ οπερέιτορ Κώστα Κόκα που ενδιαφέρεται για τον τουρισμό στην περιοχή μας, αλλά να κάνουμε και ένα συνδυασμό που γίνεται για πρώτη φορά, να παντρέψουμε τον πρωτογενή τομέα και την τυποποίηση με τον τουρισμό για ένα κοινό όφελος για την περιοχή μας. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, καθώς υπήρχαν επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι μπορούν εν δυνάμει να κάνουν εξαγωγές και να καλύψουν ένα μέρος της αγοράς της Γερμανίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here