€3,5 εκατ. "φυγάδευσαν" στο εξωτερικό τρεις βουλευτές της Ν.Δ. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

€3,5 εκατ. "φυγάδευσαν" στο εξωτερικό τρεις βουλευτές της Ν.Δ.

Τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι του κέντρο ελέγχου φορολογουμένων μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).
Παράλληλα, μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων, εντόπισε άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.
Το ΚΕΦΟΜΕΠ, την προηγούμενη εβδομάδα, απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά ε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, ήτοι στην αιχμή της οικονομικής κρίσης, πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.
Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως αναφέρει το “πρώτο θέμα”, διαπιστώνεται ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα πόθεν έσχες που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.
Σε ότι έχει να κάνει με τους 600 φορολογούμενους που εντόπισαν οι έλεγχοι,  θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών. 
Σε περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here