Η ξεφτιλισμένη ΕΣΗΕΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η ξεφτιλισμένη ΕΣΗΕΑ

Πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ο Κώστας Τζεβελέκος ως επικεφαλής της ΜΚΟ για τις νάρκες που πήρε μερικά εκατομμύρια για να περνά «ζωή και κότα». 
Όλα τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ έλεγαν ότι ο εν λόγω κύριος έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Εξόρμηση» ενώ είχε και γραφείο στην αίθουσα δημοσιογράφων της Βουλής. 
Η ΕΣΗΕΑ, λοιπόν, το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία μας πληροφορούσε ποιος είναι και ποιος δεν είναι δημοσιογράφος. 
Ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση:
 «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι η επίκληση της δημοσιογραφικής ιδιότητας δεν είναι αρκετή για να δηλώνεται από τον οποιοδήποτε, ότι τάχα είναι… δημοσιογράφος, αλλά πρέπει και να αποδεικνύεται, προκειμένου οι πολίτες να έχουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση. Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα περί εμπλοκής «δημοσιογράφου» στην υπόθεση Μ.Κ.Ο., της οποίας η χρηματοδότηση ερευνάται από την Δικαιοσύνη, το Δ.Σ. δηλώνει, επιπλέον, ότι το πρόσωπο, στο οποίο άστοχα αποδόθηκε η δημοσιογραφική ιδιότητα, δεν είναι μέλος της Ενώσεώς μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει οποιονδήποτε αναληθώς επικαλείται την ιδιότητα του δημοσιογράφου και κάθε παραπλανητική είδηση, που εμπλέκει το δημοσιογραφικό λειτούργημα με παράνομες πράξεις». 
Τι λέει δηλαδή η ΕΣΗΕΑ; 
Ότι ο Τζεβελέκος δεν είναι δημοσιογράφος επειδή δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Μάλιστα, επειδή κάποιος δεν είναι μέλος του συνδικαλιστικού αυτού φορέα δεν έχει δικαίωμα να επικαλείται την ιδιότητα του δημοσιογράφου. 
Δηλαδή μερικές χιλιάδες δημοσιογράφων που δεν είναι στην ΕΣΗΕΑ διότι το καταστατικό του συγκεκριμένου σωματείου είναι «ξευτιλισμένο», όπως κι αυτοί που τη διοικούν χρόνια τώρα, τι είναι; 
Εμείς γνωρίζουμε χιλιάδες παιδιά που εργάζονται στο ίντερνετ, σε site και blogs, που κάνουν σοβαρή δουλειά με πολλές ώρες στο ρεπορτάζ αλλά δεν είναι στην ΕΣΗΕΑ. 
Δεν είναι δημοσιογράφοι; 
Δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται αυτή την ιδιότητα; 
Ποια είναι η ΕΣΗΕΑ που δίνει πιστοποιητικά δημοσιογραφικής επάρκειας; Καμιά ΜΚΟ πιστοποίησης επαγγέλματος; Και για να πούμε και τα πράγματα με τ’ όνομά τους:
 Στο τωρινό Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ που εξέδωσε αυτή την ντροπιαστική ανακοίνωση πόσοι είναι πραγματικά δημοσιογράφοι; 
Η πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου που υπέγραψε μερικά ανόητα εκκλησιαστικά ρεπορτάζ στην εφημερίδα του Ψυχάρη (λόγω Αγίου Όρους βεβαίως) είναι δημοσιογράφος; 
Ή μήπως η Μαριλένα Κατσίμη, η «πασιονάρια» της ΕΡΤ που περιμένει να νικήσει ο Τσίπρας για να πάρει τη ρεβάνς επειδή την έδιωξαν από την ΕΡΤ; 
Μήπως είναι ορισμένοι συνταξιούχοι που το μόνο που κάνουν είναι να πίνουν κανένα τσαγάκι και να θυμούνται πώς έγραφαν αυτοί τα ρεπορτάζ με το μολύβι; Γιατί από υπολογιστές και social media και από το νέο τρόπο δημοσιογραφίας δεν έχουν ιδέα. 
Μήπως δημοσιογράφος είναι ο Π. Ράμμος, κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ που έκανε την πάπια όταν έδιωχναν συναδέλφους του από τον Ριζοσπάστη αλλά ήταν πρώτος στους αγώνες σε άλλες εφημερίδες; 
Έλεος πια με την ΕΣΗΕΑ. 
 Καταργήστε την καλύτερα γιατί εξευτελίζεται κάθε έννοια δημοσιογραφίας με τον να προσβάλλει σκληρά εργαζόμενους, πραγματικούς δημοσιογράφους και να τους οδηγεί στο να ασφαλιστούν στο ΤΕΒΕ. 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here