Πρώην αρχηγός MI6: Η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πρώην αρχηγός MI6: Η Κίνα απέκρυψε πληροφορίες για τον κορωνοϊό

Η Κίνα απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες για το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού από τον υπόλοιπο κόσμο και θα πρέπει να λογοδοτήσει για την εξαπάτηση, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της βρετανικής, μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, Τζον Σόερς.   Λίγο νωρίτερα, στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, ο πρόεδρος Τραμπ ανακοίνωνε την παύση της χρηματοδότησης προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατηγορώντας τον ΠΟΥ ότι προώθησε την «παραπληροφόρηση» της Κίνας σχετικά με τον ιό. Ήταν άλλωστε στις 14 Ιανουαρίου που ο ΠΟΥ έγραφε στο Twitter ότι οι αρχικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές, δεν βρήκαν κανένα ξεκάθαρο αποδεικτικό στοιχείο για μετάδοση του νέου κορωνοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Το επίμαχο tweet:

Μιλώντας στο BBC, ο Σόερς σχολίασε πως «υπάρχει βαθιά οργή στην Αμερική, για τα δεινά σε όλους μας», προσθέτοντας ότι πολλοί θεωρούν υπεύθυνη την Κίνα την οποία κατηγορούν ότι αποφεύγει να αναλάβει τις ευθύνες της για την προέλευση του ιού αλλά και την αρχική διαχείριση της επιδημίας – πολύ πριν κηρυχθεί η παγκόσμια πανδημία κορωνοϊού, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο.    «Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών είναι να αποκτούν μυστικές πληροφορίες που άλλες χώρες ή παράγοντας σας κρύβουν. Υπήρξε μία σύντομη περίοδος, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, κατά την οποία οι Κινέζοι πράγματι το απέκρυψαν από τη Δύση».

Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here