Στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ο νέος συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ο νέος συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

 


Αποστολή τιμών νωπών κρεάτων-πουλερικών-ψαριών -λαχανικών, κατεψυγμένων κρεάτων-πουλερικών-ψαριών -λαχανικών, ελαίων Π.Ε Αργολίδας από 16.2.22 έως 28.2.22

Posted: 16 Feb 2022 09:03 PM PST

Στα 1.110 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου – 194 οι νοσηλείες

Posted: 16 Feb 2022 11:05 AM PST

Σε 1.110 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου.

Υψηλός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων οι 7 είναι στις ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 19.509.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 16 Φεβουαρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 16 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 19.509, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.235.920 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 49,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 373 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.186 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 485 (62,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 364 (75,05%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 121 (24,95%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.164 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +30,61%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 394 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 82 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.001 θάνατοι. Το 95,0% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν 1.110 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 96.244.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 164, στην Π.Ε. Αρκαδίας 174, στην Π.Ε. Κορινθίας 325, στην Π.Ε. Λακωνίας 83 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 364.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου- συνολικά 194 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 14, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 35, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 64 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 20 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 48 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα ο νέος συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων

Posted: 16 Feb 2022 11:04 AM PST

Εθιμοτυπική επίσκεψη δέχθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, από τον νέο συντονιστή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκο Ρουμελιώτη, ο οποίος έχει έδρα στην Πάτρα.

Με τον νέο συντονιστή, τον οποίον συνόδευε ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας, ο περιφερειάρχης συζήτησε θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ο Π. Νίκας, αφού εξέφρασε την βαθιά του εκτίμηση για το έργο που προσφέρει το Πυροσβεστικό Σώμα, σημείωσε ότι η Περιφέρεια σε κάθε περίπτωση θα το συνδράμει όσον αφορά στην προμήθεια αναλώσιμων -ελαστικά για τα οχήματα, σωλήνες πυρόσβεσης κ.α.-, ενώ παράλληλα ενημέρωσε για την συγκρότηση εκ μέρους της των αποθηκών με υλικά πολιτικής προστασίας σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει την προμήθεια υδατοδεξαμενών, με το σχετικό κονδύλιο να ανέρχεται σε 850.000 ευρώ, ζητώντας από την πλευρά της Πυροσβεστικής να υπάρξει η σχετική συνεργασία ώστε να επιταχυνθεί η αγορά τους και η εγκατάστασή τους σε σημεία που θα υποδείξει η εν λόγω Υπηρεσία.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε μόλις ολοκληρωθεί από την Πυροσβεστική ο έλεγχος στις υποδομές πυρόσβεσης -δεξαμενές, κρουνοί κ.α.- να ενημερωθεί άμεσα η Περιφέρεια προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, επισκευών ή αντικατάστασης όσων έχουν υποστεί φθορές, ώστε να επιτευχθεί ετοιμότητα όσο το δυνατόν νωρίτερα.

Η διάβρωση στην Κόστα αντικείμενο συνάντησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Ερμιονίδας

Posted: 16 Feb 2022 11:03 AM PST

Το πρόβλημα της διάβρωσης της ακτής στην περιοχή της Κόστας, στο Πόρτο Χέλι, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, την αντιδήμαρχο Τουρισμού Αγγελική Λούμη και εκπροσώπους του συλλόγου φίλων Πορτοχελίου.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο δείχνει να επεκτείνεται και από την πλευρά του σημείωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση από πλευράς Περιφέρειας, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα μεταβούν επιτόπου μηχανικοί και θα διενεργήσουν αυτοψία.

“Εκτιμώ ότι ενδεχομένως να υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα αυτό μέσα στην επόμενη εβδομάδα κιόλας” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θεματικές τουριστικές ιστοσελίδες – Συνέντευξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 16 Feb 2022 11:02 AM PST

Σημαντικό μερίδιο από την τουριστική “πίτα” της πατρίδας μας επιδιώκει να αποσπάσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσα από μια συνεχή, συντονισμένη και ουσιαστική προσπάθεια προβολής της ως προορισμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για επισκέπτες με απαιτήσεις -τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην θεματική τουριστική ιστοσελίδα diakopes.gr.

 

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στο μεταξύ, εκτεταμένο αφιέρωμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, την οποία παρουσιάζει ως την “ομορφότερη ενδοχώρα του χειμώνα” κάνει σήμερα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα news247.gr, στην ενότητα “Η δική μας Ελλάδα”.

Το αφιέρωμα αυτό μπορείτε να το δείτε εδώ:

Η Πελοπόννησος είναι η ομορφότερη ενδοχώρα του χειμώνα!

Σύσκεψη στην Κόρινθο υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 16 Feb 2022 11:00 AM PST

Σε σύσκεψη εργασίας, στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο, προήδρευσε σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Στην εν λόγω σύσκεψη εξετάστηκαν διοικητικά και οργανωτικά θέματα, ενώ εξετάστηκε και η πορεία δημοπράτησης σημαντικών έργων για την Κορινθία, όπως η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου (προϋπολογισμός  4,3 εκατομμύρια ευρώ) και του οδικού άξονα Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα (προϋπολογισμός 7,5 εκατομμύρια ευρώ).

Εξ άλλου, υπήρξε ενημέρωση ότι το έργο περίφραξης της διώρυγας, στον Ισθμό της Κορίνθου, θα έχει ολοκληρωθεί πριν το φετινό καλοκαίρι, ενώ αναμένεται και η έγκριση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων σχετικά με τη μελέτη για τον πεζόδρομο που σχεδιάζεται κατά μήκος της διώρυγας, από την πλευρά της Πελοποννήσου.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με μέλη της διοίκησης του σωματείου ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Posted: 16 Feb 2022 10:59 AM PST

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ χθες Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με εκπροσώπους από την διοίκηση του σωματείου ειδικευμένων γιατρών του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του σωματείου Παναγιώτης Νάνος και Μανώλης Μάκαρης αντίστοιχα, έθεσαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και τις ανάγκες σε εξοπλισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τις οποίες ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα μπουν σε πορεία ικανοποίησης.

Τέθηκε, επίσης, η αναβάθμιση του νοσοκομείου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε περιφερειακό, με τον Π. Νίκα να δηλώνει ότι ως τέτοιο είναι το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, ωστόσο και το νοσηλευτικό ίδρυμα της Καλαμάτας θα βοηθηθεί επίσης από την Περιφέρεια.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα μέλη της διοίκησης του σωματείου των ειδικευμένων γιατρών του νοσοκομείου να μεταφέρουν προς τους συναδέλφους τους γιατρούς και προς το νοσηλευτικό και υπόλοιπο προσωπικό του ιδρύματος, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη όλων για τον δύσκολο αγώνα που εδώ και δύο χρόνια δίνουν αντιμετωπίζοντας την πανδημία της covid-19.

Συμβάσεις για έργα 720.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 16 Feb 2022 10:58 AM PST

Συμβάσεις για έργα συνολικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε δύο εργολαβικά συμφωνητικά, ένα για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργο συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας και ένα για την επισκευή γεωτρήσεων στα Φιλιατρά, έργο προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.

Εκταμίευση 1.236.547,46 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 16 Feb 2022 10:57 AM PST

Εντολές εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 1.236.547,46 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τις τελευταίες ημέρες.

Οι σχετικές αποφάσεις αφορούν δαπάνες που προορίζονται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here