ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ...

Δεν έπεσαν, τελικά, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας...
με πρόφαση τη συναίνεση προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του για το ασφαλιστικό καλώντας σε ένα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με πρόσχημα το προσφυγικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.



Αυτό διεφάνη σε όλες τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την έξοδό τους από το Προεδρικό Μέγαρο με κοινή συνισταμένη ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης είναι προσχηματικές σε μια επιχείρηση να βρει «σωσίβιο» από τα αδιέξοδα στα οποία έχει φτάσει με τις πολιτικές που έχει υπογράψει και υλοποιήσει.

«Δεν θα δώσουμε σωσίβιο σωτηρίας στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, για απόπειρα εμπαιγμού έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά και για δρόμο που είναι εντελώς λάθος μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.



Πλακιωτάκης: Δεν θα δώσουμε σωσίβιο σωτηρίας στην κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα» ξεκαθάρισε ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος όπου συζητούνται όλα και επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής»..

Για τον εκλογικό νόμο είπε ότι «δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας» ενώ για το προσφυγικό τόνισε ότι η διαφωνία της ΝΔ έγκειται στο ότι «υπάρχουν σοβαρές ευθυνες της κυβέρνησης για την αύξηση των προσφυγικών ροών».

Όσον αφροά τη δημιουργία hotspots ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπήρχαν αρχικώς επιφυλάξεις «αλλά από την ώρα που η κυβέρνηση έχει αποδεχθεί τη δημιουργία hotspots πρέπει να προχωρήσουνε με τη συνεργσία των τοπικων κοινωνιών».

Σε ερώτηση τέλος για το αν κατά τη διάρκεια του εξάωρου συμβουλίου συνομίλησε με τους τέσσερις υποψηφίους προέδρους της ΝΔ απάντησε ότι «είχα συνομιλά μόνο με τους συνεργάτες μου όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί».


Θεοδωράκης: Το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις

Τις ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα και της Αριστεράς για την κατάσταση του ασφαλιστικού επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπως αποκάλυψε στις δηλώσεις του μετά τη λήξη του συμβουλίου.

«Σας θυμάμαι να διαδηλώνετε επί Γιαννίτση και ο Τσίπρας δέχθηκε ότι υπάρχει ευθύνη και της Αριστεράς για τις τότε αντιδράσεις» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

«Το ασφαλιστικό θα το λύσει η Βουλή. Δεν είναι λύση να δημιουργούμε υποεπιτροπές. Είπα στον πρωθυπουργό ότι η ευθύνη του είναι τεράστια γιατί ακόμα και στις τελευταίες εκογές έλεγε ψέμματα και για το ασφαλιστικό με μαγικές λύσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να λυθεί με τον όρο ότι ο κόσμος της παραγωγής θα έχει μέλλον σε ένα ασφαλιστικό σύστημα.

«Επισήμανα στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο δρόμος που τραβάει είναι λάθος και ότι τα προβλήματα της κοινωνίας δεν τα λύνει το συμβούλιο των πολιτικώνν αρχηγών αλλά οι κυβερνήσεις με προτάσεις και ανθρώπους. Φαίνεται ότι το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν διαθέτει προτάσεις και κατάλληλους ανθρώπους» συμπλήρωσε.

Για το προσφυγικό είπε ότι επισήμανε τις ευθύνες της Ελλάδας για το προσφυγικό «εξαιτίας της ανευθυνότητας των υπουργών που έλεγαν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι».

Όσον αφορά το αν το Ποτάμι θα συμμετέχει ως τρίτος πόλος σε μια κύβερνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο κ. Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «το Ποτάμι δεν προτίθεται να συμμετέχει σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ως τρίτος πολος. Η οικουμενική δεν είναι λύση γιατί είναι λύση του ελάχιστου κοινού παρανομαστη. Η χώρα θέλει κυβέρνηση Εθνικής Ελλάδος με μεγάλη πλειοψηφία για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα».


Γεννηματά: Παράκαμψη της Βουλής επιχείρησε ο Τσίπρας

Ο Τσίπρας επιχείρησε εμπαιγμούς, σπέκουλα και παράκαμψη της Βουλής σήμερα, δήλωσε μετά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά. Αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να χειριστεί το Ασφαλιστικό ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα αυτό, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η παράταξή της έχει καταθέσει προτάσεις και πρέπει για το θέμα αυτό να αποφασίσει η Βουλή.

Η χώρα έχει ανάγκη διάλογο και συνεννόηση που απαιτεί σοβαρότητα, ειλικρίνεια και αξιοπιστία, τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν δίστασε, ούτε κρύφτηκε από τις ευθύνες του όταν έπρεπε».
Τα επικοινωνιακά κόλπα δεν δίνουν λύσεις, αλλά αποτελούν εμπαιγμό του λαού, δήλωσε η κυρία Γεννηματά και συμπλήρωσε πως οι προτάσεις Τσίπρα παρακάμπτουν τη Βουλή και δεν έγιναν δεκτές.
Αναλυτικά, όσον αφορά στο προσφυγικό, η κυρία Γεννηματά δήλωσε πως συμφωνήθηκε το πλαίσιο, για την Συνταγματική Αναθεώρηση πως χρειάζεται να γίνει και θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκινήσει τις διαδικασίες, ενώ επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.
Το Ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε καθόλου επί της ουσίας, και γι' αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρχει κοινή ανακοίνωση, τόνισε η κυρία Γεννηματά που πρόσθεσε πως «εχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, αν ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να το χειριστεί, ας το πει, είναι άλλης τάξεως ζήτημα».
Εμείς δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων, θα συζητηθεί στη Βουλή, «όσοι επιδιώκουν σπέκουλα ας δουλέψουν για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει μείωση», κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here