Πρωτοβουλίες Κατσιφάρα για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Πρωτοβουλίες Κατσιφάρα για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα

Πρωτοβουλίες Κατσιφάρα για το Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα Την ώρα που η Περιφέρεια Πελοποννήσου σιωπά επιδεικτικά για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης αποφάσισε να ξεκινήσει συνεχείς και κλιμακούμενες πρωτοβουλίες 
Το θέμα έφερε εκτάκτως στη συνεδρίαση, προ ημερησίας διάταξης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την οποία μετέφερε την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου και ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής, σημειώνοντας πως «οι πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απαιτούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις και καθαρά λόγια για όλη την πορεία του έργου της Πατρών - Πύργου. Να οριστεί άμεσα σαφής χρονικός ορίζοντας, να τεθεί χρονοδιάγραμμα».
«Οχι άλλη αναβολή, όχι άλλη καθυστέρηση» σημείωσε στην ομιλία του ο περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, συνεχίζοντας: «Διεκδικούμε σταθερά και σθεναρά από την πρώτη στιγμή, και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, την κατασκευή του συνόλου του φυσικού και τεχνικού αντικειμένου του έργου της Ολυμπίας Οδού. Ολυμπία Οδός χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν είναι Ολυμπία Οδός». Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επιστολή του προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν ήλθε στην περιοχή για να εγκαινιάσει τα 20 χλμ. Πατρών - Κορίνθου στο ύψος του Κιάτου και να επισκεφθεί τα έργα στην Ιόνια Οδό, κατά την οποία έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των οδικών αξόνων και περισσότερο της Ολυμπίας Οδού ζητώντας παράλληλα την επανεξέταση της τοποθέτησης διοδίων.
«Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο -τον Μάρτιο 2015- είχαμε δημοσιοποιήσει μετά την ακύρωση της δημοπράτησης του έργου της Πατρών - Πύργου το χρονικό. Πλέον επαναφέρουμε το θέμα ζητώντας άμεσα απαντήσεις στο τι θα γίνει. Δώστε μας ξεκάθαρες απαντήσεις. Μια ολόκληρη Περιφέρεια ζητά επιτέλους ρεαλιστικές δεσμεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσιφάρας.
Κλείνοντας ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας αναφέρθηκε και στα δύο ακόμη τμήματα για τα οποία δεν έχει ανακοινωθεί δυστυχώς τίποτα, αφήνοντας δίχως σύγχρονο αυτοκινητόδρομο ένα μεγάλο τμήμα και ζήτησε άμεσα να υπάρξει σχεδιασμός και για αυτά και ειδικότερα για τα τμήματα Πύργος - Καλό Νερό και Καλό Νερό - Τσακώνα.
Στην πρόταση που έκανε ο περιφερειάρχης  και εγκρίθηκε από το Σώμα, τίθενται ερωτήματα που ζητούν άμεσες απαντήσεις από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα:
- Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης;
- Εχει υποβληθεί ως μεγάλο έργο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει υποβληθεί φάκελος και αν έχει εγκριθεί;
- Πότε θα ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να μπορεί απρόσκοπτα να ολοκληρωθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here