Έργα βελτίωσης στο Πύργο - Καλό Νερό - Το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Έργα βελτίωσης στο Πύργο - Καλό Νερό - Το Σεπτέμβριο η δημοπράτηση

Είκοσι εκατομμύρια ευρώ θα δαπανηθούν για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας και στο τμήμα από τον Πύργο έως το Καλό Νερό. Η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπου εντάχθηκε το έργο.
Πρόκειται για βελτιώσεις που θα συμβάλουν στην βελτίωση της κατάστασης της οδού, μια «εθνική οδό» που επί της ουσίας είναι επαρχιακή οδός και που δεκάδες συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους ή τραυματιστεί σοβαρά, σε αυτή τη διαδρομή.
Τα τεύχη δημοπράτησης μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη βελτίωση της οδού σε μήκος 54 χλμ, με έμφαση στις θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας, όπως αυτά επισημάνθηκαν από την «Εγναντία Οδό» στη μελέτη που εκπόνησε. Η τοποθέτηση αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα είναι ένα από τα βασικότερα σημεία παρέμβασης, ενώ θα ακολουθήσουν η νέα διαγράμμιση, νέες πινακίδες σήμανσης, στηθαία ασφαλείας, ανακλαστήρες οδοστρώματος, κ.α.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα καθαριστούν πρανή και τάφροι εκατέρωθεν της οδού, θα γίνουν εργασίες ηλεκτροφωτισμού, άλλες εργασίες καθαρισμού, παρεμβάσεις στις γέφυρες των ποταμών Αλφειού και Νέδα και συνολικά 30 παρεμβάσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας σε 23 σημεία επί Ηλειακού και εφτά επί Μεσσηνιακού εδάφους.
Στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών που θα υποβληθούν μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

Ικανοποίηση από Γεωργιόπουλο για το αποτέλεσμα

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος είχε αναλάβει προσωπικά την πρωτοβουλία στη συνεργασίας με την «Εγνατία Οδό» και «έτρεξε» όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο αυτό. «Η δημοπράτηση του οδικού τμήματος από τον Πύργο ως το Καλό Νερό αποτελεί προσωπική δικαίωση, καθώς πρόκειται για ένα έργο που το 2014 ήταν «νεκρό», δίχως μελέτες και δίχως καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης. Ύστερα από αμέτρητες συναντήσεις και συσκέψεις ευοδώθηκε η συνεργασία με την «Εγνατία Οδό» και εξασφαλίσαμε τις αναγκαίες μελέτες για να ωριμάσει το έργο. Με νέο γύρο επαφών και συναντήσεων στα συναρμόδια υπουργεία εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση των 20 εκατ. ευρώ για την ουσιαστική βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε έναν δρόμο πολλαπλής σπουδαιότητας, ο οποίος ενώνει την Ηλεία με τη Μεσσηνία, προσφέρει πρόσβαση στις παραλίες μας, συνδέεται με τα οδικά δίκτυα που οδηγούν στα αρχαιολογικά μνημεία της Αρχαίας Ολυμπίας και του ναού του Επικούριου Απόλλωνα» σημείωσε ο κ. Γεωργιόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως αυτό δεν σημαίνει πως δεν εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.  «Αυτή η παρέμβαση δεν υποκαθιστά τη σταθερή διεκδίκησή μας για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού στο σύνολό της, ως την Τσακώνα. Όμως μέχρι να βρει τον σωστό βηματισμό η κεντρική εξουσία δεν μπορούμε να μένουμε αδρανείς και να μην κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μας. Είμαι ικανοποιημένος για την ισχυρή παρακαταθήκη που αφήνουμε στην επόμενη περιφερειακή αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here