Ταξίδι στην Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ταξίδι στην Καλαμάτα: Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας

Προσφέρει στους επισκέπτες μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν έναν πλούσιο πολιτισμικό προορισμό που συνδυάζει το μοντέρνο με το παραδοσιακό.

Τι να δείτε

Γνωστή εδώ και αιώνες για τη μεγάλη της παραγωγή στις ελιές, η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια ανήκει στους ραγδαία ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς με επιλογές που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο. Η «αρχόντισσα» της Μεσσηνίας θα σας κλέψει την καρδιά με τα αστραφτερά φώτα, τις δυνατές μουσικές, τα μικρά εμπορικά καταστήματα, τις ψαγμένες ψησταριές και ουζερί και, φυσικά, τις ατέλειωτες παραλίες. Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης, που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτίριο. Αξιοθέατα θα συναντήσετε παντού στην Καλαμάτα, όπως την εκκλησία της Υπαπαντής, που ξεχωρίζει στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους.

Βόρεια του ναού, το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Αλεξανδράκη. Στη συμβολή των οδών Κυριακού και Αγίου Ιωάννου, το νεοκλασικό κτίριο, που στεγάζει το ενδιαφέρον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Στην οδό Παπάζογλου, η Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα ακόμη νεοκλασικό και, σχεδόν απέναντι, το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας. Ο παραλιακός δρόμος της Καλαμάτας, η Λεωφόρος Ναυαρίνου, είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της πόλης και ένα από τα ομορφότερα σημεία για βόλτα, ποδηλατάδα και, φυσικά, δροσερές βουτιές. Μόλις 30 χλμ. από την Καλαμάτα μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την Αρχαία Μεσσήνη, που χρονολογείται τον 4ο π.Χ. αι. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, οικίες, τείχη και δημόσια κτίρια, που σώζονται σε καλή κατάσταση.

Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον Νομό Μεσσηνίας, αφού βρίσκεται στο κέντρο του νομού. Συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα, η αρχοντική πόλη της Καλαμάτας σάς προσκαλεί να τη γνωρίσετε και να εξερευνήσετε τον παραδεισένιο τόπο της Μεσσηνιακής Μάνης. Οι λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθούν τον Ταΰγετο, το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου, που προσφέρει μοναδικές διαδρομές μέσα από πυκνά δάση και εκπληκτική θέα προς τον Μεσσηνιακό Κόλπο. Η Αρχαία Μεσσήνη απέχει μόλις μία ώρα από την Καλαμάτα και είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά συμπλέγματα της Ελλάδας. Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει το αρχαίο θέατρο, το στάδιο, τον Ναό του Ασκληπιού και τις εντυπωσιακές Μυκηναϊκές Πύλες.

Παραλίες

Η παραθαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας αποτελεί μια ιδανική αφετηρία για εξορμήσεις στον Μεσσηνιακό Κόλπο. Η κεντρική παραλία της πόλης είναι μια μακριά αμμώδης ακτή με κρυστάλλινα νερά. Οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bars, η παραλία της Καλαμάτας προσφέρει όλες τις ανέσεις για ένα άνετο μπάνιο και χαλάρωση. Είναι ιδανική για οικογένειες, καθώς διαθέτει πλατεία με παιδική χαρά και άλλες δραστηριότητες για παιδιά. Εάν πάλι έχετε διάθεση για εξορμήσεις εκτός πόλης, έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Καλαμάτας, λίγο πριν από τη στροφή που οδηγεί προς τη Μεσσηνιακή Μάνη, βρίσκεται η παραλία του Αλμυρού, που κρύβει φυσικές ομορφιές και κερδίζει τις εντυπώσεις. Αλλες κοντινές παραλίες είναι η Σάντοβα και η Μικρή Μαντίνεια. Κατευθυνόμενοι από την Καλαμάτα προς τη Μεσσηνιακή Μάνη θα συναντήσετε και άλλες πανέμορφες ακρογιαλιές, όπως την Αβία, την Καρδαμύλη, τη Στούπα και τον Αγ. Νικόλαο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here