Νέα τροποποίηση στην πρόσκληση της Περιφέρειας για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Νέα τροποποίηση στην πρόσκληση της Περιφέρειας για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων

 

1η Πρόσκληση Δημοσίων Έργων CLLD / LEADER Αλιείας

Posted: 18 Dec 2020 09:05 AM PST

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_ΔΗΜΟΣΙΩΝ_63.1_CLLD_18

ΠΕΡΙΛΗΨΗ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ_63.1_CLLD_18

Η πλήρης πρόσκληση με τα παραρτήματά της και όλο το αναλυτικό πληροφοριακό υλικό, τίθεται στη
διάθεση των ενδιαφερομένων σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή, είτε από την έδρα της ΟΤΔ “Αναπτυξιακή Μεσσηνίας” (Ομήρου & Μαιζώνος 50, Καλαμάτα), είτε μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.anmess.gr

Με 62 θέματα συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 18 Dec 2020 06:16 AM PST

Συνολικά 62 θέματα περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η εν λόγω συνεδρίαση, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

 

Την ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 45

Νέα τροποποίηση στην πρόσκληση της Περιφέρειας για ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων, αύξηση προϋπολογισμού, επιπλέον ΚΑΔ, παράταση προθεσμίας αιτήσεων

Posted: 18 Dec 2020 06:14 AM PST

Αυξάνεται σε 40.000.000 ευρώ ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη δράση 3.a.4 “Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”, στις οποίες προτίθενται επιπλέον ΚΑΔ, ενώ παρατείνεται μέχρι και τις 12 Ιανουαρίου 2021 (στις 3 μ.μ.) η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Τα παραπάνω, όπως και την προσθήκη μορφών επιχειρήσεων, προβλέπει σχετική απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας για την τροποποίηση της πιο πάνω πρόσκλησης, που γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

 

Την νέα, τροποποιημένη πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Νέες προσκλήσεις 5,5 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για δράσεις στον πολιτιστικό τομέα

Posted: 18 Dec 2020 06:08 AM PST

Δύο νέες προσκλήσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, οι οποίες αφορούν δράσεις για την ελκυστικότητα των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -αφ’ ενός τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία και αφ’ ετέρου τα μουσεία και τις πολιτιστικές υποδομές- εκδόθηκαν από την ΕΥΔ ΕΠ Πελοποννήσου στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020.

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – ΜΝΗΜΕΙΑ

Η πρώτη πρόσκληση, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, έχει τίτλο “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία)” και χρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στόχος της πρόσκλησης είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην δράση 6.γ.1 και ειδικότερα:

  • αναβάθμιση και αποκατάσταση χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (αρχαιολογικών χώρων και μνημείων) και ενίσχυση της λειτουργικότητάς τους (χώροι στάθμευσης, δημιουργία / επέκταση επισκέψιμων χώρων)
  • δημιουργία χώρων προβολής πολιτιστικού αποθέματος
  • δράσεις δικτύωσης και σύνδεσής τους με τον τουρισμό
  • δράσεις προβολής των πόρων, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης ΤΠΕ (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών), δράσεις δικτύωσης πολιτιστικών φορέων στο πλαίσιο ενιαίας προβολής του πολιτιστικού πλούτου, κ.α.
  • δημιουργία δικτύων επισκέψιμων μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και εν γένει πολιτιστικών διαδρομών.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συγκεκριμένη πρόσκληση ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και λήγει την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021.

 

ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η δεύτερη πρόσκληση, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, έχει τίτλο “Ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς (μουσειακές και πολιτιστικές υποδομές)” και χρηματοδοτείται επίσης από το ΕΤΠΑ.

Στόχος της πρόσκλησης είναι η υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην δράση 6.γ.2.

Ειδικότερα περιλαμβάνονται παρεμβάσεις που αφορούν στη λειτουργική αναβάθμιση (ολοκλήρωση μόνιμων εκθέσεων) μουσειακών υποδομών, στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση του εξοπλισμού μουσείων και πολιτιστικών κτηρίων, καθώς και στη βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στους ανωτέρω χώρους. Επίσης, αφορούν στην αποκατάσταση κτηρίων μεγάλης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας που κατά προτεραιότητα εντοπίζονται σε ιστορικά κέντρα πόλεων και εξασφαλίζουν τη αναπτυξιακή λειτουργικότητά τους.

Η υποβολή αιτήσεων για τη συγκεκριμένη πρόσκληση ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.

 

Τις πλήρεις προσκλήσεις μπορείτε να δείτε εδώ:

 

–  αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία

6Κ7Θ7Λ1-ΣΡ1 ΠΕΛ99

 

–  μουσειακές και πολιτιστικές υποδομές

6Β5Ψ7Λ1-2ΞΛ ΠΕΛ98

Τηλεδιάσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρ. Λαμπρόπουλου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά

Posted: 18 Dec 2020 06:06 AM PST

Τηλεδιάσκεψη είχε σήμερα Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Στην εν λόγω διάσκεψη συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας, καθώς επίσης της οργάνωσης και του προγραμματισμού ενεργειών.

Συνάντηση εργασίας του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τ. Γκιολή με τον υφυπουργό Χρ. Δήμα

Posted: 18 Dec 2020 06:04 AM PST

Συνάντηση εργασίας είχε στην Αθήνα ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής με τον υφυπουργό Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν οι εξελίξεις σε πολλά σημαντικά ζητήματα της Κορινθίας, ενώ επαναβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία που υφίσταται.

Μεταξύ άλλων, κατά την συνάντηση έγινε συζήτηση για θέματα όπως,

α) το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας στην Ποσειδωνία, ανάμεσα στις δυο μεγάλες πόλεις της Περιφερειακής Ενότητας (Λουτράκι και Κόρινθο)

β) ο ηλεκτροφωτισμός του κάστρου στον Ακροκόρινθο

γ) η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Λουτράκι

δ) η αποπεράτωση του Βιολογικού Καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων

ε) η αξιοποίηση της περιοχής πέριξ της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής από Κόρινθο έως Δερβένι

στ) η αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, στον Δήμο Σικυωνίων

ζ) η διάβρωση των ακτών του Κορινθιακού Κόλπου, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι άμεσα ξεκινούν έργα από το Λέχαιο έως τα Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου

η) η ανάγκη για τη δημιουργία δύο κόμβων στην είσοδο Λουτρακίου,  ισάριθμων κόμβων στην είσοδο Κορίνθου από Λέχαιο, δύο ακόμα κόμβων στην παλιά εθνική οδού Κορίνθου – Πατρών στην είσοδο Ζευγολατιού και Βραχατίου καθώς και ένας κόμβος στο ύψος της Motor Oil.

θ) η προτεραιότητα που δίνεται από την Περιφέρεια για τα έργα i) περιοχή Ισθμού, ii) Γκούρα – Σαραντάπηχο – Ζάχολη – Ροζενά – Δερβένι, iii) Ξυλόκαστρο -Τρίκαλα, iv) Κιάτο – Γκούρα – λίμνη Δόξα και v) παλαιά εθνική οδός από Αγίους Θεοδώρους έως Δερβένι κ.α.

Λειτουργία υπηρεσιών ΠΕ Λακωνίας στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού έως και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Posted: 18 Dec 2020 03:20 AM PST

Ορθή επανάληψη πρόσκλησης 21-12-2020

Posted: 18 Dec 2020 02:25 AM PST

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 45Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 22/12/2020, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:30 π.μ.

Posted: 18 Dec 2020 02:24 AM PST


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here