Μετά τις απεργίες, έρχονται οι καταλήψεις στα σχολεία! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τις απεργίες, έρχονται οι καταλήψεις στα σχολεία!

Με υψηλά ποσοστά συμμετοχής ξεκίνησε χθες η απεργία των καθηγητών σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία. Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά φέτος στην ετήσια «παράδοση» που έχει δημιουργηθεί την τελευταία 20ετία, η σπίθα των καταλήψεων γυμνασίων και λυκείων από μαθητές άναψε τόσο γρήγορα, δηλαδή μόλις τρεις ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Χθες σε περίπου 10 λύκεια, σε Δυτική Αττική και Αργολίδα, μαθητές δήλωσαν ότι προχωρούν σε κατάληψη του σχολείου τους. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ, χθες η μέση συμμετοχή καθηγητών στην απεργία ξεπέρασε το 90%.
Την υψηλή συμμετοχή επιβεβαιώνει και το υπ. Παιδείας, σύμφωνα με τα στοιχεία του οποίου η μέση συμμετοχή κινήθηκε περί το 73% - ήταν 80% στα σχολεία των αστικών κέντρων και 65% στα σχολεία της περιφέρειας. Στελέχη του υπ. Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», απέδωσαν την υψηλή συμμετοχή στη δυναμική που δημιουργεί το εναρκτήριο λάκτισμα μιας απεργίας, ενώ δήλωσαν ότι τηρούν στάση αναμονής για τα ποσοστά που θα καταγραφούν από σήμερα έως και την Παρασκευή, όταν και ολοκληρώνεται η πρώτη πενθήμερη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ. Την ίδια στιγμή, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τη δημιουργία απεργιακού ταμείου, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται σε εκπαιδευτικούς που, λόγω της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για όσους επιθυμούν να στηρίξουν τους απεργούς θα εκδοθούν κουπόνια 1 ευρώ, 2 ευρώ και 5 ευρώ ενώ έχει ανοιχτεί και σχετικός τραπεζικός λογαριασμός. Η ΟΛΜΕ κατήγγειλε επίσης προσπάθεια της Αστυνομίας να συγκεντρώσει στοιχεία απεργών καθηγητών, όπως π.χ. σε Καρπενήσι και Κύμη. Ανάλογες καταγγελίες έκανε και η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ. Χθες, ξεκίνησε η 48ωρη απεργία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε κύμα απειλών για απόλυση για όσους είχαν εκφράσει τη βούληση να απεργήσουν. Επίσης, η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε ότι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ζήτησαν τα ονόματα απεργών από τους σχολάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here