ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΥΤΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΦΥΤΤΕΥΣΕΙΣ ΠΡΩΙΜΟΥ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ

Ξεκίνησαν οι φυτεύσεις καρπουζιών στην Τριφυλία
Ξεκίνησαν οι πρώτες φυτεύσεις καρπουζιών σε χαμηλή κάλυψη στην περιοχή της Τριφυλίας, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Οι παραγωγοί της περιοχής εκμεταλλευόμενοι τις καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών του Ιανουαρίου και των πρώτων του Φεβρουαρίου προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες εργασίες προετοιμασίας των χωραφιών, και ήδη φυτεύτηκαν οι πρώτες εκτάσεις.
Τα πρώτα χωράφια φυτεύτηκαν στην περιοχή των Φιλιατρών και της Τερψιθέας, που είναι και το επίκεντρο της παραγωγής, με στόχο την πρώιμη παραγωγή καρπουζιού. Και μπορεί από χθες οι φυτεύσεις να σταμάτησαν λόγω της αλλαγής τους καιρού, ωστόσο εφόσον οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν αναμένεται εντατικοποίηση των φυτεύσεων - και μέχρι το τέλος του μήνα ίσως έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολό τους.
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας εκτιμάται, όπως μας είπε ο διευθυντής Αντώνης Παρασκευόπουλος, ότι φέτος οι πρώτες φυτεύσεις ξεκίνησαν λίγες μέρες νωρίτερα από άλλα χρόνια, κι αυτό είχε να κάνει καθαρά με τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή. Επίσης τόνισε ότι φαίνεται πως θα υπάρχει και μια μικρή αύξηση στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here