Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Ιστορικά μέρη, τοποθεσίες και πόλεις της Ελλάδας κρύβουν πολλά περισσότερα μυστικά απ’ όσα γνωρίζουμε. Ένα από αυτά λοιπόν είναι το πού δημιουργήθηκε το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας και το μυστικό που έχει αυτό. Αν βρεθείς στο Ναύπλιο, αυτή την ξεχωριστή πόλη της Ελλάδας θα πάρεις μια ιδέα από διηγήσεις των κατοίκων αλλά και από επιγραφές που θα δεις εκεί. Αυτή είναι η ιστορική πόλη που είδε να διαδραματίζονται πολλά γεγονότα και μπορεί να διηγηθεί ακόμη περισσότερα μέσα στους αιώνες. Την ιστορία του Ναυπλίου, εξάλλου, την βλέπεις και την αισθάνεσαι κάθε φορά που την περπατάς και την θαυμάζεις. Σε όλες τις φανερές και κρυφές γωνιές της. Είναι μια πόλη στολίδι, από αυτές που σε κερδίζουν από το πρώτο λεπτό. Και που υπόσχεσαι πάντα να επιστρέφεις.

Ναύπλιο: Η πόλη της Ελλάδας στην οποία άνοιξε το πρώτο φαρμακείο και το άγνωστο μυστικό του

Ένας απλός περίπατος στους δρόμους της πόλης αποτελεί περιήγηση στον χρόνο, αφού το Ναύπλιο από μόνο του λειτουργεί σαν διαδραστικό μουσείο. Επιγραφές ενσωματωμένες στο αστικό περιβάλλον πληροφορούν διαρκώς τον περιπατητή για την ιστορία. Ποιος έζησε και ποιος πέθανε, ποιος φιλέλληνας, ποιο περιστατικό ή γεγονός και πότε συνέβη. Οι πληροφορίες υπάρχουν παντού, μετατρέποντας την απλή περιήγηση ή έναν απογευματινό περίπατο σε ταξίδι στην ιστορία. Αυτή είναι η αξία μια απλής επιγραφής. Η υπενθύμιση ενός γεγονότος που συνέβη κάποτε σε συγκεκριμένο τόπο, πρέπει και αξίζει να διατηρηθεί. Τα επιγραφικά κείμενα αποτελούν και αυτά μορφή ιστορίας αφού είναι σημαντικά τεκμήρια, μαρτυρίες που αν δεν υπήρχαν, η σκόνη της ιστορίας θα κάλυπτε τα πάντα.

Η διατήρηση αυτής της μνήμης στο Ναύπλιο είναι διαρκής. Δεν έγινε μια και μόνη φορά αλλά συμπληρώνεται συνεχώς. Το 2013 ο Δήμος Ναυπλιέων, παρενέβη στην διαδικασία αγοράς κτηρίου όπου στεγαζόταν το φαρμακείο του Βονιφάτιου Βοναφίν. Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε την εξαγορά του διατηρητέου ιστορικού κτηρίου προκειμένου να διασώσει το πρώτο φαρμακείο της Ελλάδας αλλά και το σημείο στο οποίο ταριχεύτηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, Ιωάννης Καποδίστριας. Στο Ναύπλιο διασώζεται το πρώτο φαρμακείο της χώρας. Εκεί ταριχεύτηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Στο Ναύπλιο ιδρύθηκε, επίσης. το πρώτο αλληλοδιδακτικό σχολείο στην Ελλάδα. Η Σχολή Ευελπίδων (η πρώτη Σχολή) στο Ναύπλιο λειτούργησε για έξι χρόνια. Η Σχολή Ευελπίδων λειτούργησε για έξι χρόνια Το Ναύπλιο έχει τιμήσει με κάθε τρόπο τον αγωνιστή της Επανάστασης Νικηταρά ο οποίος πέθανε πάμπτωχος στον Πειραιά, αφού προηγουμένως αναγκάστηκε να γίνει επαίτης κοντά στο ναό της Ευαγγελίστριας.

exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here