Πελοπόννησος – Πηγή του Παυσανία: Τι την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πελοπόννησος – Πηγή του Παυσανία: Τι την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο

 


Πηγή του Παυσανία: Τι την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο – Μια ευχάριστη έκπληξη στην Πελοπόννησο

Άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο γνωστά, η Ελλάδα έχει αρκετά μέρη και αξιοθέατα τα οποία ξεχωρίζουν λόγω των χαρακτηριστικών τους ακόμη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Φαράγγι του Βίκου το οποίο αποκαλείται και Γκραν Κάνυον της Ελλάδας και έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Μια άλλη περίπτωση, αρκετά πιο κοντά είναι λεγόμενη Πηγή του Παυσανία. Βρίσκεται στην Χερσόνησο των Μεθάνων και έχει κάτι που την κάνει πολύ ξεχωριστή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή του Παυσανία: Τι την κάνει να ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Πηγή του Παυσανία είναι μια από τις πιο γνωστές πηγές των Μεθάνων αλλά αν ρωτήσεις επισκέπτες της περιοχής, οι περισσότεροι δε θα την γνωρίζουν. Βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χερσονήσου των Μεθάνων και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ξεχωρίζει για κάτι σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη, λοιπόν, πηγή με τα αέρια του διοξειδίου του άνθρακα βγαίνει σε μια λεκάνη με θαλασσινό νερό. Αυτά τα αέρια της πηγής με τον δικό τους τρόπο θερμαίνουν το θαλασσινό νερό σε θερμοκρασία περίπου 39 βαθμών Κελσίου, όταν αντλείται λίγο νερό και μειώνεται το βάρος του νερού και η πίεση πάνω στην στήλη αερίου.

Και τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει παγκοσμίως; Η Πηγή του Παυσανία θεωρείται η πλουσιότερη πηγή στον κόσμο σε πυριτικό οξύ. Μάλιστα, λέγεται ότι τα νερά της ενδείκνυνται για τη θεραπεία γυναικολογικών και δερματικών παθήσεων.

Κάνε εγγραφή στοPelopγια περισσότερα videos

Απόδραση στα Μέθανα

Η Λουτρόπολη της Πελοποννήσου αποτελεί για πολλούς έναν αγαπημένο προορισμό τον οποίο επισκέπτονται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ολόκληρη η περιοχή πάντως, θα σου προσφέρει ευχάριστες εκπλήξεις, μέρη για να δεις και συγκινήσεις που δε θα ξεχάσεις. Τα Μέθανα είναι μια καταπράσινη χερσόνησος με μεγάλη φυσική ομορφιά.

Μπορείς να φτάσεις στα Μέθανα είτε οδικώς είτε μέσω Πειραιά και η πρώτη εντύπωση που θα έχεις μόλις φτάσεις εκεί θα είναι ότι μοιάζει με νησί. Επειδή όμως δεν είναι, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τις διακοπές του φθινοπώρου για να νιώθεις λίγο καλοκαίρι αλλά και να γεμίζει το μυαλό σου και πιο ορεινές εικόνες. Αν βρεθείς στα Μέθανα, μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Βαθύ, ένα πολύ γραφικό ψαροχώρι που θα σου κλέψει την καρδιά.

Αξίζει να βρεθείς και στη Καμένη Χώρα, το χωριό που χτίστηκε… πάνω στη λάβα αλλά και να μάθεις και για το εκκλησάκι που είναι φτιαγμένο από «κρασί και χώμα».

Ήξερες ότι;

Τα Μέθανα, εκτός από τις ιαματικές τους πηγές και τις πανέμορφες παραλίες τους είναι γνωστά, επίσης, και για το ηφαίστείο τους που ανήκει στο ηφαιστειακό τόξο του νότιου Αιγαίου μαζί με αυτό της Σαντορίνης και της Νισύρου!

πηγη https://exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here