Το χωριό-έκπληξη της Πελοποννήσου σε υψόμετρο 1.100 μέτρων όπου γίνεσαι ένα με τη φύση! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Το χωριό-έκπληξη της Πελοποννήσου σε υψόμετρο 1.100 μέτρων όπου γίνεσαι ένα με τη φύση!

 


Η Ζαρούχλα αποτελεί ιδανική βάση για την εξερεύνηση της περιοχής. Μην φύγετε αν δεν επισκεφθείτε τη μαγευτική Λίμνη Τσιβλού (10 χλμ. από τη Ζαρούχλα), η οποία αποτελεί σημαντικό υγροβιότοπο με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ανάμεσα στη λίμνη Τσιβλού και τη Ζαρούχλα μπορείτε να κάνετε στάσεις στα χωριά Αγία Βαρβάρα, Σόλος, Μεσορρούγι, Περιστέρα, Χαλκιάνικα και Βουνάκι. Αυτοί οι γαλήνιοι οικισμοί, στη σκιά του επιβλητικού Χελμού, θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την αξία του παραδοσιακού.

Μια παραμυθένια φυσική λίμνη

Λίμνη Τσιβλού

Σκαρφαλωμένη σε υψόμετρο 700 μέτρων, η λίμνη Τσιβλού δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση που προκλήθηκε στην περιοχή φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη.

Η λίμνη είναι περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση και θεωρείται ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Το τοπίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι όλες τις εποχές του χρόνου. Η περιοχή προσφέρεται για πλήθος δραστηριοτήτων, από πεζοπορία μέχρι ιππασία, mountain bike, ακόμη και διαδρομές με 4×4 που θα ενθουσιάσουν τους πιο περιπετειώδεις της παρέας.

Δείτε το βίντεο με την υπέροχη λίμνη Τσιβλού

travelgo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here