Η άγνωστη παραλία της Πελοποννήσου όπου θα κολυμπήσετε πάνω από μια βυθισμένη πόλη! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Η άγνωστη παραλία της Πελοποννήσου όπου θα κολυμπήσετε πάνω από μια βυθισμένη πόλη!

 


Σε αυτή την άγνωστη παραλία της Αργολίδας, μπορείτε να κάνετε βουτιές… στην ιστορία. Μια βυθισμένη αρχαία πολιτεία βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή και σε βάθος μόλις δύο μέτρων.

Ο νομός Αργολίδας στην Πελοπόννησο κρύβει πολλούς «θησαυρούς» για εκείνους που έχουν διάθεση για εξερεύνηση και νέες εμπειρίες. Είναι ένα μέρος πλούσιο σε ιστορία και γεμάτο με ενδιαφέροντα αξιοθέατα που παραμένουν άγνωστα σε πολύ κόσμο. Λίγοι είναι εκείνοι, για παράδειγμα, που γνωρίζουν ότι μια ανάσα από την Αρχαία Επίδαυρο, δύο ώρες μακριά από την Αθήνα, βρίσκεται μια βυθισμένη πόλη. Είναι η αρχαία βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου.

Αν σας αρέσουν οι εξερευνήσεις, φτάνοντας στην Αρχαία Επίδαυρο ρώτηστε τους ντόπιους για το πού βρίσκεται το σημείο με την αρχαία βυθισμένη πολιτεία (δείτε το σημείο στον χάρτη). Η βυθισμένη αυτή πολιτεία βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή και σε βάθος μόλις 2 μέτρων, στην παραλία Καλυμνιός ή Γκλιάτη.

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Εκεί έχουν βρεθεί από θεμελιώσεις κτηρίων μέχρι μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα και αμφορείς. Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητικές αναφορές κάνουν λόγο για πιθανή ύπαρξη εμπορικού σταθμού στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η βυθισμένη πολιτεία και η παλιά Επίδαυρος.

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

Αυτά τα τμήματα της αρχαίας πολιτείας της Επιδαύρου μπορείτε να τα δείτε ακόμη και κολυμπώντας! Φροντίστε μόνο να έχετε μαζί σας μάσκα και αναπνευστήρα για να δείτε ακόμα καλύτερα την πολιτεία κάτω από το νερό.

Η παραλία έχει άμμο, πετραδάκι και καθαρά, γαλανά νερά που βαθαίνουν ομαλά, αλλά θέλει προσοχή για τους αχινούς (καλό είναι να φοράτε παπούτσια θαλάσσης). Βρίσκεται κοντά στην παραλία του Γιαλασίου, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη παραλία της περιοχής.

travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock
travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock
travelgo.gr
Πηγή: Shutterstock

travelgo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here