Ο πιο ρομαντικός δρόμος στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Ο πιο ρομαντικός δρόμος στην Ελλάδα βρίσκεται στην Πελοπόννησο!


 Σύμφωνα με την παράδοση, στον «Δρόμο της Αγάπης» γινόταν παλιά το «νυφοπάζαρο» του χωριού (πηγή: Shutterstock)

Πυκνά πλατάνια και αρωματικοί σφένδαμοι συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό στο μονοπάτι αυτό που ονομάζεται «Δρόμος της Αγάπης». Θα το συναντήσετε στη δυτική πλευρά της Βυτίνας, στο λεγόμενο Παλαιό Χωριό με τις ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοίμησης της Θεοτόκου του 1847.

Το όνομα του μονοπατιού προέρχεται από τα παλαιότερα χρόνια, όταν υπήρξε πολύ αγαπητό στους ερωτευμένους του χωριού, αλλά και στους επισκέπτες από τα διπλανά χωριά. Εκεί πήγαιναν τα ζευγάρια για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας ερωτικά βλέμματα και μηνύματα.

travelgo.gr
Το δασάκι της Βυτίνας, έκτασης 40 στρεμμάτων, είναι ιδανικό για περιπάτους μέσα στη φύση (πηγή: Shutterstock)

Το δασάκι της Βυτίνας απλώνεται σε έκταση 40 στρεμμάτων και είναι ιδανικό για περιπάτους μέσα στη φύση. Πρόκειται για ένα πειραματικό αλσύλλιο που είχαν φτιάξει οι Γερμανοί και σήμερα χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής. Διαθέτει 3.780 είδη πεύκου, έλατα, ψευδοκαστανιές κ.ά.

Δείτε το βίντεο από τον «Δρόμο της Αγάπης» και το δασάκι της Βυτίνας

Βυτίνα: Ρομαντική απόδραση στην Ορεινή Αρκαδία

Σε απόσταση 35 χλμ. από την Τρίπολη, η Βυτίνα είναι το πρώτο χωριό στην περιοχή που αναπτύχθηκε τουριστικά χάρη στην κοντινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου. Το όνομά της, κατά την επικρατέστερη άποψη, προέρχεται από τη λέξη «βυθός» επειδή αρχικά ήταν χτισμένη σε μία λεκάνη ανάμεσα σε λόφους. Ο οικισμός απλώνεται νωχελικά μέσα στο Μαίναλο, τα έλατα τον οριοθετούν και τον αρωματίζουν με εκείνη την ιδιαίτερη μυρωδιά που δύσκολα ξεχνά κανείς.

travelgo.gr
Η Βυτίνα είναι από τα πιο δημοφιλή χωριά της Αρκαδίας (πηγή: Shutterstock)

Στα δρομάκια του χωριού κυριαρχούν σπίτια και αρχοντικά από ντόπιο μαύρο μάρμαρο. Η καρδιά της Βυτίνας χτυπάει στην πλατεία με την πετρόκτιστη εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα, που οικοδομήθηκε το 1846. Γύρω της είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα μαγαζιά με τοπικά προϊόντα, καφέ, μπαράκια και ταβέρνες που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ. Κοντά στην κεντρική πλατεία βρίσκεται η βιβλιοθήκη της Βυτίνας, με αξιόλογο ιστορικό αρχείο για την περιοχή, έγγραφα και βιβλία από τον 17ο αιώνα, καθώς και το ιστορικό πετρόχτιστο κτήριο του Ελληνικού Σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here