Το κάστρο της Πελοποννήσου που ήθελαν να κατακτήσουν οι ηγέτες της γης! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

Το κάστρο της Πελοποννήσου που ήθελαν να κατακτήσουν οι ηγέτες της γης!


 Το Κάστρο της Μεθώνης είναι ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κτίσματα επί ελληνικού εδάφους

Στη Μεθώνη της Μεσσηνίας, στην Πελοπόννησο, λοιπόν, βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα μεσαιωνικά κτίσματα επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό γιατί η Μεθώνη ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός στο ταξίδι που γίνονταν από τους χριστιανούς στους Αγίους Τόπους. Η περιοχή άρχισε να οχυρώνεται στις αρχές του 12ου αιώνα, όταν οι Φράγκοι κατέλαβαν τη Μεθώνη. Οι Ενετοί που ακολούθησαν, σύμφωνα με τους ιστορικούς, γκρέμισαν την οχύρωση και το 1209 έδωσαν τη μορφή που έχει σήμερα το κάστρο και το λιμάνι.

Χρισμένο στη χερσόνησο του Αγίου Νικολάου, με ελλειψοειδές σχήμα και μήκος 700 μέτρα, σκοπός του ήταν η αντιμετώπιση των εισβολέων. Οι πύργοι στα τείχη ήταν χαρακτηριστικοί ενώ η πύλη στην ξηρά είχε επιπρόσθετη οχύρωση για μεγαλύτερη προστασία. Η τεχνητή πέτρινη γέφυρα το συνδέει το κάστρο με το μικρό φρούριο, που είναι χτισμένο σε μικρή νησίδα νότια του κτίσματος.

Μεθώνη - Κάστρο
Στο εσωτερικό του κάστρου

Στο εσωτερικό του κάστρου διασώζονται μέχρι και σήμερα ερείπια από τα σπίτια των Βενετσιάνων αρχόντων, θυμίζοντας την περίοδο της ακμής του κάστρου. Ο επισκέπτης θα συναντήσει και τον πλακόστρωτο δρόμος που οδηγεί στην πύλη της θάλασσας. Υπάρχει και ο Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, που κατασκευάστηκε μεταγενέστερα, κατά τη διάρκεια της Β΄ Ενετοκρατίας. Τέλος, σώζονται δύο οθωμανικά λουτρά.

Στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το κάστρο δεν κατέστη δυνατό να καταληφθεί από τους Έλληνες. Το 1825 αποβιβάστηκε εκεί ο Ιμπραήμ και οχυρώθηκε πίσω από τα τείχη του. Όπως και να ‘χει, το κάστρο της Μεθώνης, μαζί με το λιμάνι, αποτέλεσαν για εκατοντάδες χρόνια ένα σημαντικό γεωστρατηγικό σημείο για του ισχυρούς.

Ωράριο λειτουργίας

Κάστρο της Μεθώνης: Ωράριο λειτουργίας
Η επίσκεψη στο Κάστρο της Μεθώνης είναι ένα ταξίδι στο χρόνο
  • 1 Ιανουαρίου – 31 Μαρτίου : 08:00 – 15:00
  • 1 Απριλίου – 31 Αυγούστου : 08:30 – 20:00
  • 1 – 15 Σεπτεμβρίου : 08:00 – 19:30
  • 15 – 30 Σεπτεμβρίου : 08:00 – 19:00
  • 1 – 31 Οκτωβρίου : 08:00 – 18:00
  • 1 Νοεμβρίου – 31 Δεκεμβρίου : 08:00 – 15:00
  • Κλειστά κάθε Τρίτη

Πώς θα πας στο Κάστρο της Μεθώνης

Πώς θα πας στο Κάστρο της Μεθώνης
Περίπου 3,5 ώρες είναι η διάρκεια του ταξιδιού στη Μεθώνη, με αφετηρία την Αθήνα

Η απόσταση Αθήνα – Μεθώνη είναι 284 χιλιόμετρα και το ταξίδι σας θα έχει διάρκεια περίπου 3,5 ώρες. Ξεκινάς στην Αθηνών – Κορίνθου και επιλέγεις το δίκτυο για Τρίπολη. Συνεχίζεις με προορισμό την Καλαμάτα και λίγο πριν την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, στρίβεις δεξιά επιλέγοντας τη Μεσσήνη. Επιλέγεις  τον δρόμο Καλαμάτα – Πύλο. Όταν φτάσεις στην Πύλο, να ξέρεις πως απομένουν περίπου 10 λεπτά για τη Μεθώνη. Το κάστρο που ήθελαν όλοι οι ισχυροί σε περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here