Κάλυψη από την Περιφέρεια του 50% του ελλείμματος στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Κάλυψη από την Περιφέρεια του 50% του ελλείμματος στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

 


Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη η διανομή στην Π.Ε. Αργολίδας προς τους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Posted: 09 Nov 2020 09:47 AM PST

Ξεκινά μεθαύριο Τετάρτη, στην Π.Ε. Αργολίδας, η διανομή κατ’ οίκον προς τους 1.505 δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, ειδών παντοπωλείου, νωπών προϊόντων, ειδών βασικής υλικής συνδρομής καθώς και βρεφικών.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα, η διανομή προς τους συνολικά 2.734 ωφελούμενους θα γίνει ως εξής:

Α) Δήμος Αργους – Μυκηνών (δικαιούχοι 770, ωφελούμενοι 1.340) Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Β) Δήμος Ναυπλίου (δικαιούχοι 460, ωφελούμενοι 890) Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Γ) Δήμος Επιδαύρου (δικαιούχοι 110, ωφελούμενοι 221) Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Δ) Δήμος Ερμιονίδας (δικαιούχοι 165, ωφελούμενοι 283) Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, με την επίδειξη του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και του ΑΜΚΑ (σε επίσημο έγγραφο).

Επίσης, τα πακέτα των προϊόντων μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του ωφελούμενου, με σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή φωτοαντίγραφο του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας του ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

“Είναι πολύ σημαντικό στις παρούσες δύσκολες συνθήκες της πανδημικής κρίσης να έχουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, φροντίζοντας βεβαίως αυτό να πραγματοποιηθεί περιφρουρώντας την ασφάλεια όλων” σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος.

Επιστροφή χρημάτων από εργολήπτη θα διεκδικήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Posted: 09 Nov 2020 09:47 AM PST

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διεκδικήσει από την εταιρεία “Εύκτιτος” να της επιστρέψει, ως αχρεωστήτως καταβληθείσα, την περί τα 600.000 ευρώ πίστωση την οποία έλαβε.

Την απόφαση αυτή έλαβε η Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Στην ίδια συνεδρίαση, η Επιτροπή ενέκρινε -μεταξύ άλλων- την σύναψη προγραμματικής μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου

Μονεμβασίας και του Περιφερειακού Ταμείου, για την υλοποίηση του έργου που αφορά τα μέτρα σταθεροποίησης των βραχωδών πρανών του Κάστρου της Μονεμβασιάς.

Ενέκρινε ακόμα, την σύναψη προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 332.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Βέλου – Βόχας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου που αφορά την κυκλοφοριακή διαμόρφωση κόμβου συμβολής της επαρχιακής οδού 31 και της ενωτικής οδού της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών με την επαρχιακή οδό 28, στο Μπολάτι της Κορινθίας.

Επίσης, εγκρίθηκε και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και της Πελοπόννησος Α.Ε. για την παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής υποστήριξης στην προετοιμασία, ωρίμανση και ολοκλήρωση μελετών της Π.Ε. Λακωνίας.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια διαγωνισμού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ για την αποκατάσταση του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου στο Μετόχι της Μονής Λουκούς στη Βόρεια Κυνουρία, όπως επίσης και την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού προϋπολογισμού 390.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της συντήρησης και της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς Οστρακίνα και Χιονοδρομικό Κέντρο.

Κάλυψη από την Περιφέρεια του 50% του ελλείμματος στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Posted: 09 Nov 2020 09:46 AM PST

Με ευρεία πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στην πρόσφατη συνεδρίασή του -την περασμένη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου- ενέκρινε να καλυφθεί από την Περιφέρεια ή το Περιφερειακό Ταμείο κατά 50% το έλλειμμα στην “Πελοπόννησος” Α.Ε. και το υπόλοιπο να καλυφθεί από την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ενωση Δήμων), προκειμένου να μην αλλάξει η μετοχική σύνθεση της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρείας.

Στην ίδια απόφαση προστίθεται ότι αν η ΠΕΔ δεν καλύψει το αναλογούν ποσοστό της, εν όλω ή εν μέρει, αυτό θα καλυφθεί επίσης από την Περιφέρεια, με την αντίστοιχη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της Α.Ε.

Καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου

Posted: 09 Nov 2020 09:46 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν 1.490.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 9 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.490 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 58.187, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

4.456 (7,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 15.977 (27,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

239 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 59 (24,7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 329 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 41 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 825 θανάτους συνολικά στη χώρα. 335 (40,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα συνολικά κρούσματα σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι ήταν ανήλθαν σε 27, με τον αριθμό των προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.182.

Αναλυτικά καταγράφηκαν, στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 7, στην Π.Ε. Κορινθίας 11, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 6.

 

Στον Δήμο Σικυωνίων θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας

Posted: 09 Nov 2020 09:29 AM PST

Στον Δήμο Σικυωνίων θα συνεχιστεί το πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας, αμέσως μετά την άρση του γενικού απαγορευτικού που έχει επιβληθεί πανελλαδικά για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού.

Πρόκειται για το πρόγραμμα που υλοποιείται στην Π.Ε. Κορινθίας από το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ηδη, το εν λόγω πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με εξαιρετική επιτυχία και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας του ΕΟΔΥ.

“Με κοινωνική ευαισθησία και τη βεβαιότητα πως ο προληπτικός έλεγχος είναι η καλύτερη θεραπεία κατά του καρκίνου θα συνεχίζουμε μέχρις ότου ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ‘Η Ελλάδα κατά του Καρκίνου’ σε όλο το εύρος του νομού μας. Η πρόληψη σώζει ζωές” σημείωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για το θέμα του κορονοϊού

Posted: 09 Nov 2020 09:22 AM PST

Μειούμενη εμφανίζεται η τάση διάδοσης του κορονοϊού covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στο χρονικό διάστημα των προηγούμενων τριων ημερών, όπως καταγράφηκε στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σήμερα το πρωί.

Στην εν λόγω σύσκεψη μετείχαν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα διαθέσει 100.000 ευρώ για την αγορά ειδών σε νοσοκομεία για να διευκολύνει τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η Περιφέρεια έχει ήδη προγραμματίσει την διάθεση 100.000 ευρώ για την ενίσχυση αθλητικών σωματείων εθνικών κατηγοριών, όσον αφορά τις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και άλλων 100.000 ευρώ για  μουσικές εκδηλώσεις καταξιωμένων φορέων.

Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση στην πρώην ΥΕΒ των υπηρεσιών της ΔΑΟΚ Αρκαδίας

Posted: 09 Nov 2020 09:21 AM PST

Ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αρκαδίας, στην Τρίπολη, από το νοικιασμένο κτήριο της οδού Δεληγιάννη 9 σε ιδιόκτητο κτήριο της Περιφέρειας, στην οδό Τάπιας 9 -την πρώην ΥΕΒ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα τις εν λόγω υπηρεσίες στους νέους τους χώρους, ενημερωνόμενος για την διαδικασία ομαλής μετάβασης και επανόδου των ρυθμών λειτουργίας τους.

Ας σημειωθεί, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης, ότι η μετακίνηση των εν λόγω υπηρεσιών στον πιο πάνω χώρο εξοικονομεί στην Περιφέρεια την καταβολή μηνιαίου μισθώματος ύψους 1.200 ευρώ για το κτήριο στο οποίο προηγουμένως στεγάζονταν οι πιο πάνω υπηρεσίες.

Επιπλέον, σημείωσε ο Π. Νίκας, επέρχεται αποσυμφόρηση στον κεντρικό πεζόδρομο της Τρίπολης, ο οποίος δεχόταν εξαιρετικά μεγάλους φόρτους.

 

Συναντήσεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους δημάρχους Μεσσήνης και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Posted: 09 Nov 2020 09:19 AM PST

Θέματα που αφορούν τους Δήμους Μεσσήνης στην Π.Ε. Μεσσηνίας και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης στην Π.Ε. Κορινθίας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη.

Τα εν λόγω θέματα απασχόλησαν τη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους δημάρχους Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάση Τσιώτο.

Υπογραφή της σύμβασης που αφορά τον τεχνικό σύμβουλο για τη μεταβατική περίοδο του ΕΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 09 Nov 2020 09:18 AM PST

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα η προϋπολογισμού 24.180 ευρώ σύμβαση με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για τη μεταβατική περίοδο του ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο εν λόγω σύμβουλος αναλαμβάνει την κατάρτιση, την ενημέρωση, τον σχεδιασμό και την έναρξη της υλοποίησης του ΕΠΑ και των προγραμμάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here