ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19 ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19 ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Καταγράφηκαν 61 νέα κρούσματα covid 19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Νοεμβρίου

Posted: 15 Nov 2020 09:57 AM PST

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 15 του μήνα, ανέρχονταν 4.533 (2.835 το Σάββατο και 1.698 την Κυριακή).

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (COVID-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 15 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Σήμερα ανακοινώνουμε 1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74.205, εκ των οποίων το 54,0% άνδρες.

4648 (6,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.081 (25,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 71 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1.106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τα συνολικά κρούσματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 14 – 15 Νοεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 15 του μήνα, ήταν 61 (41 το Σάββατο 14 και 20 την Κυριακή 15), με τον αριθμό των προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.419

Αναλυτικά, χθες Σάββατο καταγράφηκαν, στην Π.Ε. Αργολίδας 2, στην Π.Ε. Αρκαδίας 13, στην Π.Ε. Κορινθίας 17, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 7.

Σήμερα Κυριακή, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4, στην Π.Ε. Αρκαδίας 4, στην Π.Ε. Κορινθίας 7, στην Π.Ε. Λακωνίας 2 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 3.

Σημαντικές παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, η ομόφωνη απόφαση της πρόσφατης σύσκεψης στην Σπάρτη

Posted: 15 Nov 2020 09:51 AM PST

Σημαντικές παρεμβάσεις δρομολογούνται στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης, τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και το φυσικό περιβάλλον.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δημιουργία ταμιευτήρων νερού για την τοπική πανίδα αλλά και για τις ανάγκες της κτηνοτροφίας καθώς και της πυρόσβεσης, αναβάθμιση του αγροτικού και του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και φυτεύσεις δένδρων.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε ομόφωνα η ευρεία σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λακωνίας, στην Σπάρτη, με τους 3 βουλευτές του νομού Θανάση Δαβάκη, Νεοκλή Κρητικό και Σταύρο Αραχωβίτη, τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Νίκωνα Τζινιέρη, τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο, και την περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου.

Στην εν λόγω σύσκεψη, με θέμα τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των έργων ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής του Δήμου Ανατολικής Μάνης, για τα οποία έχουν ενταχθεί 3,7 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εκφράστηκαν από όλους τους παρευρεθέντες απόψεις για το πώς θα πρέπει να κατανεμηθεί η εν λόγω πίστωση.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι οι εκπτώσεις από τις δημοπρατήσεις των προαναφερθεισών παρεμβάσεων θα επαναδρομολογηθούν στην Ανατολική Μάνη για την υλοποίηση κι άλλων έργων, ενώ αν χρειαστούν επιπλέον πιστώσεις αυτές θα καταβληθούν από την Περιφέρεια.

Ας σημειωθεί ότι στην προχθεσινή σύσκεψη συμφωνήθηκε επίσης να υπάρξει συμπαράταξη όσον αφορά την πίεση προς το υπουργείο Υποδομών ώστε να ολοκληρωθεί σύντομα η μελέτη για τον δρόμο Γύθειο – Πυρί, προκειμένου να την παραδώσει στην Περιφέρεια για να ενταχθεί το εν λόγω έργο στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνει στην Σπάρτη νέα κλειστή σύσκεψη, μεταξύ της Περιφέρειας και των βουλευτών της Λακωνίας, αντικείμενο της οποίας θα είναι η ανάπτυξη του νομού και στην οποία θα διερευνηθούν οι δυνατότητες όσον αφορά τους πόρους που μπορούν να διατεθούν για την επίτευξη του εν λόγω στόχου.

Απολύμανση για την covid-19 στα κτήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Posted: 15 Nov 2020 09:43 AM PST

Εκτεταμένη εκστρατεία απολύμανσης των κτηρίων που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη διενεργήθηκε από ειδικευμένα συνεργεία χθες Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Η απολύμανση, στο πλαίσιο της μεθοδικής προσπάθειας που καταβάλλεται για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού covid-19, έγινε στο Διοικητηριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επίσης και στα κτήρια της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας και της πρώην ΥΕΒ.

Σε εξέλιξη έργο βελτίωσης στην εθνική οδό Μεσσήνη – Πύλος

Posted: 15 Nov 2020 09:42 AM PST

Το έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας που εκτελείται σε τμήματα της εθνικής οδού Μεσσήνη – Πύλος, επισκέφτηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος.

Το έργο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο αποξήλωσης της ασφάλτου και την προετοιμασία του οδοστρώματος για την νέα ασφαλτική στρώση στη περιοχή της Ανάληψης – Βελίκας, ενώ προβλέπονται βελτιώσεις και στο τμήμα Ριζόμυλος – Καζάρμα.

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα, η αναβάθμιση της απορροής των ομβρίων υδάτων και κατ’ επέκταση η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει ασφαλέστερη η κίνηση των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here