ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Η πανδημία και η λειτουργία των Περιφερειών και του δημοσίου σε τηλεσύσκεψη των περιφερειαρχών με τον υπουργό Εσωτερικών

Posted: 03 Nov 2020 10:53 AM PST

Σχετικά καλή -συγκριτικά με άλλες Περιφέρειες τουλάχιστον- φαίνεται ότι είναι η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όσον αφορά τη διάδοση του κορονοϊού covid-19.

Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη διάρκεια της τηλεσύσκεψης που έγινε το πρωί σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, υπό τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στην οποία μετείχαν επίσης ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, το σύνολο των περιφερειαρχών της χώρας, καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κι αυτό, συνέχισε ο περιφερειάρχης, “παρά το γεγονός ότι στην Περιφέρειά μας έχουμε δομές προσφύγων, περί τα δέκα γηροκομεία κι ακόμα 5.000 ρομά και αρκετές χιλιάδες εργάτες γης -που θα αυξηθούν περαιτέρω λόγω της έναρξης της ελαιοκομιδής”.

Ο Π. Νίκας, αφού εκτίμησε ότι “πολύ σωστά η επικοινωνία των εξελίξεων γίνεται κεντρικά από τον ΕΟΔΥ”, σημείωσε ότι τόσο το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσο και το Παναρκαδικό στην Τρίπολη νοσηλεύουν ήπιες περιπτώσεις covid-19, ενώ οι σοβαρότερες διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια υποστηρίζει ποικιλοτρόπως τις νοσηλευτικές μονάδες, ενώ ήδη έχει προβεί στην αγορά πάνω από 10.000 rapid tests.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ήδη κλιμάκια των Διευθύνσεων Υγείας και Εμπορίου διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα με τη συνδρομή και της Ελληνικής Αστυνομίας, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι αποτελεί “πολύ σημαντικό θέμα η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών” υπογραμμίζοντας ότι “όλοι πρέπει να βρίσκονται στις επάλξεις για να στηρίζουν τον κόσμο, αυτό είναι που προέχει. Πρέπει να εκπέμπουμε ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον” δήλωσε.

 

ΠΛΗΡΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να υπάρξει αυστηροποίηση των ελέγχων από τις υπηρεσίες των Περιφερειών σε όλη τη χώρα με σκοπό την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι το υπουργείο, μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δώσει τη θεσμική δυνατότητα σε δημάρχους και περιφερειάρχες να, α) προσλάβουν άμεσα, με 8μηνες συμβάσεις, προσωπικό για να συμβάλει στον αγώνα κατά του κορονοϊού (από προσωπικό καθαριότητας έως ιατρικό προσωπικό), β) κάνουν άμεσα προμήθειες υλικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, γ) προχωρούν άμεσα σε προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να κάνουν δωρεές στο σύστημα υγείας. Στο ίδιο πλαίσιο προβλέπεται, επίσης, η παράταση του καθεστώτος της διοικητικής υποστήριξης για ένα ακόμα έτος (αφορά και τις πολεοδομίες).

Σημειώνεται, τέλος, ότι το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, υπό το καθεστώς των μέτρων που έχουν ληφθεί για την πανδημία.

Την εγκύκλιο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου

Posted: 03 Nov 2020 10:52 AM PST

Καταπείγουσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκαλείται αύριο Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, στις 10.30 το πρωί.

Μοναδικό θέμα στην συνεδρίαση αυτή, η οποία λόγω των μέτρων αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού θα γίνει δια περιφοράς, είναι η έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας Διαπραγμάτευσης για την προμήθεια 5.000 τεστ ταχείας διάγνωσης αντιγόνου (Rapid Test) έναντι του κορονοϊού SARS COV 2 για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσής σε εργάτες γης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω της άμεσης ανάγκης διενέργειας διαγνωστικών ελέγχων κατά τη τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο. Ο προϋπολογισμός της εν λόγω προμήθειας ανέρχεται σε 60.000 ευρώ.

Επιστολή του περιφερειάρχη Π. Νίκα προς την ΠΕΔ για το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 03 Nov 2020 10:50 AM PST

Να πάρουν θέση σχετικά με το θέμα της “Πελοπόννησος” Α.Ε. ζητεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με επιστολή που απευθύνει προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

“Η Περιφερειακή Ενωση Δήμων (ΠΕΔ), η οποία μαζί με την Περιφέρεια είναι μέτοχος της ‘Πελοπόννησος’ Α.Ε., θα πρέπει -εν πάση περιπτώσει- να ξεκαθαρίσει τη θέση της όσον αφορά το μέλλον της Α.Ε.” σημείωσε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που απέστειλε την επιστολή προς τα μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Η εν λόγω επιστολή απεστάλη από τον περιφερειάρχη εν όψει της εξ αναβολής σύγκλησης, μεθαύριο Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εν λόγω Α.Ε. στην οποία φαίνεται να υπάρχει και επιπλέον έλλειμμα -περί τις 500.000 ευρώ-, πέραν του ελλείμματος των 1,3 εκ. το οποίο έχουν διαπιστώσει οι ορκωτοί λογιστές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης, στην επιστολή του προς τα μέλη της ΠΕΔ Πελοποννήσου σημειώνει τα εξής:

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“1. Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, η “Πελοπόννησος” Α.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργούσε από το 2007 με μετόχους τη Ν.Α. Αρκαδίας κατά 50% και την ΤΕΔΚ N. Αρκαδίας κατά 50%, και στη συνέχεια λειτουργεί με το διάδοχό της σχήμα, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Πελοποννήσου με τα ίδια ποσοστά και με σκοπό κυρίως αναπτυξιακό.

  1. Κατά τον πρόσφατο έλεγχο για τη χρονική περίοδο 2017 – 2019, διαπιστώθηκε από τους ορκωτούς λογιστές (είναι οι ίδιοι μία εξαετία), και στη συνέχεια από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η ύπαρξη διαχειριστικού ελλείμματος 1.311.689,73 ευρώ. Οι δύο παραπάνω εκθέσεις έχουν κοινοποιηθεί στα γραφεία της ΠΕΔ, όπου μπορείτε να τις αναγνώσετε.
  2. Υστερα από τα παραπάνω, πρέπει να γίνουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κινήσεις από τους δύο μετόχους, δηλαδή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την ΠΕΔ Πελοποννήσου. Οι προβλεπόμενες από τον νόμο κινήσεις είναι, η αναστολή λειτουργίας της Α.Ε. ή η κάλυψη του ελλείμματος του 1.311.689,73 ευρώ εξ ημισείας των δύο μετόχων.
  3. Είναι προφανές ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή διεκδικήσεις προς την “Πελοπόννησος” Α.Ε., τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από δήμους και ιδιώτες.
  4. Υστερα από τα παραπάνω, παρακαλούμε να έχουμε τη συλλογική έκφρασή σας περί του πρακτέου και κατά τα προβλεπόμενα από τον νόμο. Σημειώνουμε, ότι καταρχήν δεν επιθυμούμε τη μεταβολή στο μετοχικό κεφάλαιο (50% Περιφέρεια Πελοποννήσου, 50% ΠΕΔ Πελοποννήσου), αυτό όμως δεν εξαρτάται από εμάς. Οπως ασφαλώς γνωρίζετε, την προσεχή Πέμπτη 5/11, γίνεται η εξ αναβολής τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων για το συγκεκριμένο θέμα, όπου πρέπει να εκφραστεί και η δική σας άποψη”.

 

Την επιστολή του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Σειρά θεμάτων της Αργολίδας στις συσκέψεις του περιφερειάρχη Π. Νίκα σήμερα στο Ναύπλιο

Posted: 03 Nov 2020 10:48 AM PST

Σειρά θεμάτων της Π.Ε. Αργολίδας απασχόλησαν τις συναντήσεις που ο περιφερειάρχης Πελποποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στο Ναύπλιο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης αγοράς οικοπέδου για την ανέγερση σε αυτό Διοικητηρίου της Π.Ε. Αργολίδας, όπως επίσης και για την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε χθες Δευτέρα -μεταξύ Περιφέρειας, υπουργείου Πολιτισμού και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης- σχετικά με την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες, έργο του οποίου η δημοπράτηση θα προχωρήσει άμεσα από την Π.Ε. Αργολίδας, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Επιπλέον, ο Π. Νίκας ζήτησε να γίνει έλεγχος της μεγάλης γέφυρας της Νέας Κίου προκειμένου να διαπιστωθούν οι όποιες ανάγκες συντήρησης, όπως επίσης και να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του κόμβου στο Φίχτι, στην επικίνδυνη συμβολή με τον δρόμο προς τις αρχαιότητες των Αρχαίων Μυκηνών.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης έδωσε εντολή να ξεκινήσουν ενέργειες αποχώρησης από την Αναπτυξιακή Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι μετοχές της οποίας θα διατεθούν δωρεάν στους δήμους.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο, με τον οποίον συζήτησε διάφορα ζητήματα σχετικά με τον δήμο της αργολικής πρωτεύουσας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, η εξέλιξη της δημιουργίας και λειτουργίας στο Ναύπλιο περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης, ενώ εξετάστηκε η πορεία του έργου της μαρίνας, η οποία κρίθηκε ικανοποιητική, παρά τους βραδείς ρυθμούς της.

Τέλος, έγινε αναφορά και στα θέματα του παραλιακού μετώπου Ναυπλίου – Νέας Κίου, αλλά και σε διάφορα πολιτιστικά έργα.

Η ανάπλαση στη Νεμέα στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Κ. Φρούσιο

Posted: 03 Nov 2020 10:42 AM PST

Η ανάπλαση περιοχής της Νεμέας αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο Νεμέας Κωνσταντίνο Φρούσιο.

Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα δύο έργα τα οποία η Περιφέρεια, ασκώντας το σχετικό θεσμικό δικαίωμα, έχει εισηγηθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Το δεύτερο έργο που θα εισηγηθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ο δρόμος Μαντίνεια – Κιτριές, του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης

Posted: 03 Nov 2020 10:40 AM PST

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, στον οποίο εγγράφηκαν δαπάνες που -μεταξύ άλλων- αφορούν την ανάδειξη τεχνικο-οικονομικού συμβούλου για το υδατοδρόμιο στη λίμνη Τάκα και για το χιονοδρομικό της Ζήρειας, ενώ παράλληλα εγγράφηκε και η πίστωση των 650.000 ευρώ για το έργο εκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα η σύμβαση για τον δρόμο Νιοχώρι – Χώρα – Ράχες

Posted: 03 Nov 2020 10:39 AM PST

Τη σύμβαση για το έργο αποκατάστασης της βατότητας στον δρόμο Νιοχώρι – Χώρα – Ράχες, που είχε υποστεί καθίζηση από θεομηνία, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου ανέρχεται σε 200.000 ευρώ και η προθεσμία υλοποίησής του είναι 270 ημέρες.

Σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης επανέλαβε, για μία ακόμα φορά, ότι η Περιφέρεια δεν θα παρέχει σε κανένα έργο “διπλάσιο ή και τριπλάσιο χρόνο από αυτόν που πραγματικά απαιτεί η υλοποίησή του”.

Οι τελευταίες για φέτος διανομές στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

Posted: 03 Nov 2020 10:38 AM PST

Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες στις οποίες θα γίνει η τελευταία, για φέτος, διανομή από την Περιφέρεια Πελοποννήσου τροφίμων και άλλων ειδών επιβίωσης, προς τους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στις Π.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, στη Μεσσηνία η διανομή θα γίνει το χρονικό διάστημα από τις 16 μέχρι και τις 27 του τρέχοντος Νοεμβρίου, ενώ στις Π.Ε. Αργολίδας και Λακωνίας θα γίνει από τις 7 μέχρι και τις 11 του ερχόμενου Δεκεμβρίου.

Εκταμίευση 659.790,64 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 03 Nov 2020 10:37 AM PST

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 659.790,64 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here