Πελοπόννησος: 4 απίθανα χωριά για διακοπές και άλλα 9 συναρπαστικά αξιοθέατα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Πελοπόννησος: 4 απίθανα χωριά για διακοπές και άλλα 9 συναρπαστικά αξιοθέατα

 


Από τη Λακωνία και την καρδιά της Μάνης ως τη Μεσσηνία, τα υπέροχα αυτά χωριά της Πελοποννήσου μπορούν να εντυπωσιάσουν απλά και μόνο με τα υπέροχα χρώματα και τις μυρωδιές τους, και να χαρίσουν σε όλους μοναδικές στιγμές.

Ειδικά φέτος, που οι διακοπές σε νησί, είναι ακόμη πιο τσουχτερές…

Δείτε τα υπέροχα χωριά της Πελοποννήσου που προτείνει το travel-inspiration, παρακάτω:

Άγιος Νικόλαος

Γιάλοβα

Αλύπα

Καρδαμύλη

videoyouTube

Αξίζει να σημειώσουμε πως όλη η ακτογραμμή της Πελοποννήσου κρύβει υπέροχες αμμώδεις παραλίες με καθαρά, κρυσταλλένια νερά και μικρούς γραφικούς κολπίσκους– λιγότερο ή περισσότερο κοσμικές, οργανωμένες ή μη.

Κορυφαίας ομορφιάς παραλίες είναι η εξωτική Ελαφόνησος και η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία, που αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών, κάθε χρόνο, από όλο τον κόσμο. Ξεχωριστές είναι, επίσης, όλες σχεδόν οι παραλίες στην περιοχή του Καϊάφα και του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην περιοχή της Καρδαμύλης, στην Παλιά Επίδαυρο, στο Πόρτο Χέλι.

Ταξίδι στην ιστορία και τον αρχαίο πολιτισμό

Στην Πελοπόννησο θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το μεγαλείο της αρχαίας Ελλάδας: ανακαλύψτε την Αρχαία Ολυμπία, τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, περιηγηθείτε στις «πολύχρυσες Μυκήνες» του Ομήρου και των μυθικών Ατρειδών, επισκεφτείτε την Επίδαυρο με το περίφημο αρχαίο θέατρο, το ωραιότερο ανοιχτό θέατρο του κόσμου, και το Ασκληπιείο -Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Γνωρίστε τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα στις Βάσσες (επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco), τον οποίο φιλοτέχνησε ο αρχιτέκτονας του Παρθενώνα, Ικτίνος – αλλά και σπουδαία μνημεία μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, όπως την εντυπωσιακή και καλοδιατηρημένη καστροπολιτεία του Μυστρά στην περιοχή της Σπάρτης, αλλά και στην Πύλο και Μεθώνη.

Πελοπόννησος, παράδεισος δραστηριοτήτων στη φύση

Όσοι αγαπούν τη φύση και τη συγκίνηση που προσφέρουν οι δραστηριότητες σε αυτήν -εκτός δρόμου οδήγηση, περπάτημα, αναρρίχηση- θα βρουν τον παράδεισό τους στην Πελοπόννησο, στα επιβλητικά βουνά του Ταϋγέτου, στη Ζήρεια, στον Πάρνωνα, στον Χελμό. Τόποι ξεχωριστής ομορφιάς, που υπόσχονται να σας χαρίσουν πολύτιμες εικόνες και ακόμα πιο πολύτιμες εμπειρίες. Την Πελοπόννησο διατρέχει το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, αλλά υπάρχουν δεκάδες άλλα μονοπάτια σε κάθε περιοχή, όπως και διαδρομές εκτός δρόμου -off road παράδεισοι- που σας προκαλούν να τους ανακαλύψετε, ενώ στην περιοχή της Λαγκάδας έχει δημιουργηθεί αναρριχητικό πάρκο.

Aξιοθέατα στην Πελοπόννησο

Όπως σταχυολογεί το discovergreece

  • Μονεμβάσια & Ναύπλιο: Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς και το Ναύπλιο με την Ακροναυπλία και το Μπούρτζι είναι από τους πλέον διάσημους, ρομαντικούς προορισμούς της Ελλάδας, ιδανικοί για διήμερες εκδρομές.
  • Ορεινά χωριά: Ορεινά χωριά, όπως η Στεμνίτσα, η Δημητσάνα, η Καρύταινα, τα Λαγκάδια, η καταπράσινη Βυτίνα, καθώς και τα Τρίκαλα Κορινθίας, συνιστούν μοναδικής ομορφιάς προορισμούς για χειμωνιάτικες ή ανοιξιάτικες εξορμήσεις. Παντού λειτουργούν παραδοσιακοί πέτρινοι ξενώνες και ταβέρνες με ελληνική κουζίνα.
  • Καλάβρυτα: Τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή των Καλαβρύτων θα απολαύσετε και τον περίφημο οδοντωτό, το φαράγγι του Βουραϊκού, αλλά και θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε δυο σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα, το Μέγα Σπήλαιο και την Αγία Λαύρα.
  • Φυσικοί θησαυροί: Στους φυσικούς θησαυρούς της Πελοποννήσου που πρέπει να ανακαλύψετε, συμπεριλάβετε επίσης: το δάσος της Φολόης, τον βιότοπο της Γιάλοβας, τα περίφημα Σπήλαια του Διρού, το φαράγγι του Λούσιου, ιδανικό για πεζοπορία, αλλά και τη λίμνη Τσιβλού.
  • Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Mια σχεδόν υπερφυσική παρέμβαση στο φυσικό τοπίο και η μεγαλύτερη καλωδιωτή γέφυρα πολλαπλών ανοιγμάτων παγκοσμίως. Το βράδυ, φωταγωγημένη, προσφέρει ένα μεγαλειώδες θέαμα.
  • Αρχαία Ολυμπία: Από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. O αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει το αρχαίο στάδιο, ναούς και διάφορα οικοδομήματα σχετικά με την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιηγηθείτε στον περίοπτο ναό του Δία, που φιλοξενούσε το μεγαλοπρεπή Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός, στον παλαιότερο ναό της Ήρας και επισκεφτείτε το εντυπωσιακό Αρχαιολογικό Μουσείο.
  • Αρχαία Μεσσήνη: Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια, που σώζονται σε καλή κατάσταση. Θα δείτε, μεταξύ άλλων, το τείχος που χρονολογείται στον 3 αι. π.Χ. με κυρίαρχη την Αρκαδική Πύλη και τους οκτώ πύργους της, δημόσια κτήρια, την Αγορά, τον ναό της Αρτέμιδος Φωσφόρου ή Ορθίας, το Στάδιο, το Ηρώο, το θέατρο, την κρήνη και κατοικίες.
  • Αρχαίο Θέατρο ΕπιδαύρουΈνα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχαίας Ελλάδας, το περίφημο θέατρο στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου. Συνδυάζει την τέλεια ακουστική, την κομψότητα και τις συμμετρικές αναλογίες.
  • Ναός Επικούρειου Απόλλωνα: Ο επιβλητικός ναός, έργο του ξακουστού Ικτίνου, αρχιτέκτονα του Παρθενώνα, χτίστηκε μεταξύ 420-400 π.Χ. από τους κατοίκους της αρχαίας Φιγαλείας. Είναι το πρώτο αρχαίο μνημείο στην Ελλάδα που περιλήφθηκε στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1986.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here