Ένα χωριό στην Πελοπόννησο βγαλμένο σαν από παραμύθι! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ένα χωριό στην Πελοπόννησο βγαλμένο σαν από παραμύθι!

 


Τρεχούμενα νερά, μεγάλα πλατάνια και η φύση να οργιάζει. Αυτό είναι το σκηνικό που θα συναντήσεις σε ένα χωριό σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και μόλις 15 χιλιομέτρων από την παραλία Δερβενίου Κορινθίας και συγκεκριμένα η Ζάχολη. Ένα χωριό καλά κρυμμένο και παραμυθένιο ταυτόχρονα που είναι μια πολύ καλή ιδέα, αν θες να κάνεις μια μονοήμερη και να δεις κάτι διαφορετικό στην Πελοπόννησο.


Οργάνωσε μια μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη

Κορινθία - Ζάχολη
Η Ζάχολη απέχει περίπου 2 ώρες από την Αθήνα

Εκτός από Ζάχολη, θα ακούσεις να αποκαλούν το συγκεκριμένο χωριό Ευρωστίνη. Αν το δεις σε πινακίδα, να ξέρεις ότι είσαι σε καλό δρόμο για να φτάσεις και να δεις από κοντά, ομορφιές της φύσης. Το χωριό βρίσκεται στο ομώνυμο, οροπέδιο, αυτό της Ζάχολης και είναι χτισμένο σε υψόμετρο 750 μέτρων. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις τι πρόκειται να συναντήσεις εκεί από βλάστηση. Ο οικισμός βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο και καταπράσινο δάσος και προσφέρεται για γαλήνη και αποτοξίνωση από τη βαβούρα της καθημερινότητας. Την πράσινη διαδρομή διασχίζει ο ποταμός Ζαχολίτικος ο οποίος εκβάλλει στον Κορινθιακό και ως εκ τούτου κάνει το μέρος ακόμη πιο μαγικό λόγω του υγρού στοιχείου.

Ζάχολη - Κορινθία
Καταπράσινο, μαγευτικό, σκηνικό στη Ζάχολη Κορινθίας

Στη μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη θα συναντήσεις και ένα καλά κρυμμένο μυστικό τόσο κοντά στην Αθήνα που θα σε μαγέψει αμέσως. Ο λόγος για το πανέμορφο Ρέμα των Μύλων. Έτσι ονομάζεται μια τοποθεσία στο χωριό Ζάχολη το οποίο είναι ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Θα χρειαστεί να περπατήσεις σε ένα σύντομο και εύκολο μονοπάτι, ιδιαίτερα προσβάσιμο και για όσους δεν είναι ιδιαίτερα αθλητικοί. Μόλις φτάσεις θα αντικρίσεις ένα σύνολο τρεχούμενων νερών αποτελούμενο από λιμνούλες, καταρράκτες και γεφυράκια.

Ζάχολη
Η Ζάχολη μπορεί να σου προσφέρει μια όμορφη μονοήμερη εκδρομή

Όλες οι εποχές του χρόνου είναι όμορφες εκεί στη Ζάχολη, καθώς θα δεις τη φύση να έχει ντυθεί με διαφορετικά χρώματα. Η κοντινή απόσταση του χωριού από την Αθήνα τον καθιστά, εξάλλου, εύκολο προορισμό για περισσότερες από μία επισκέψεις. Εκτός από το Ρέμα των Μύλων, το ίδιο το χωριό έχει κι άλλα σημεία  ενδιαφέροντος, όπως είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου χτισμένος το 1811. Ο θρύλος αναφέρει πως χτίστηκε έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων του χωριού, καθώς η οθωμανική διοίκηση είχε συμφωνήσει να δημιουργηθεί χριστιανικός ναός στο χωριό μονάχα υπό την προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 40 ημέρες αλλιώς θα τον γκρέμιζαν.

Το χωριό φημίζεται, επίσης, και για το καλό φαγητό του που φυσικά και πρέπει να τιμήσεις αν βρεθείς εκεί. Εκτός από νόστιμο θα το απολαύσεις και σε πολύ καλές τιμές.

Το βίντεο από το κανάλι Travel Inspiration στο Youtube, σου δίνει μια γεύση από το τι θα αντικρίσεις αν αποφασίσεις να επισκεφθείς αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου που είναι κοντά στην Αθήνα, το χωριό Ζάχολη.

 

 

Πώς θα πας για μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη

Η Ζάχολη, όπως είπαμε, βρίσκεται στην Κορινθία. Απέχει περίπου 2 ώρες από την Αθήνα και η διαδρομή για να προσεγγίσεις το χωριό αυτό είναι εύκολη όλες τις εποχές του έτους. Ακολουθείτε αρχικά τη διαδρομή της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών και θυμάστε ότι πρέπει να βγείτε στην έξοδο προς Δερβένι. Ακολουθώντας την οδό Δερβένι – Άνω Ταρσός και τις οδηγίες από τις σχετικές πινακίδες, θα φτάσεις εύκολα στο χωριό Ζάχολη για να απολαύσεις τις ομορφιές του.

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να ξεκινήσεις νωρίς το πρωί, να απολαύσεις μια Μονοήμερη εκδρομή στη Ζάχολη σαν να έχεις φύγει ώρες μακριά από την πρωτεύουσα, και να γυρίσεις το βράδυ γεμάτος εικόνες και εμπειρίες.

exploringgreece.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here