Ένταση στην Ελαία για τις μπάρες προστασίας στους παραλιακούς δρόμους - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ένταση στην Ελαία για τις μπάρες προστασίας στους παραλιακούς δρόμους

Ένταση σημειώθηκε χθες στην Ελαία όταν συνεργεία πήγαν να τοποθετήσουν μπάρες προστασίας στο τέλος των κάθετων προς την παραλία δρόμων, ώστε τροχοφόρα οχήματα να μην μπορούν να κάνουν βόλτες στις αμμοθίνες καταστρέφοντας τον οικότοπο καθώς και φωλιές της θαλάσσιας χελώνας. Οι μπάρες προστασίας στους κάθετους προς την θάλασσα δρόμους, στον πυρήνα του οικοτόπου, από το Μπραζέρι του Καλού Νερού μέχρι και την Ελαία ήταν, όπως είναι γνωστό, το πρώτο μέτρο προστασίας που είχε προταθεί και από την πρώην γενική γραμματέα του ΥΠΕΚΑ και από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθώς και από την πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί για τα μέτρα προστασίας, διατήρησης και διαχείρισης της περιοχής Natura 2000.
Με τις μπάρες προστασίας των δρόμων, ουδείς είχε διαφωνήσει, ούτε Σύλλογοι ούτε φορείς! Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πήρε απόφαση, σύμφωνα και με τις προτάσεις του ΥΠΕΚΑ, να προχωρήσει στη λήψη μέτρων (μπάρες, ενημερωτικά φυλλάδια και πινακίδες σήμανσης) και την απόφαση αυτή ενέκρινε και το δημοτικό συμβούλιο. Χθες, ωστόσο, σημειώθηκε ένταση και διαμαρτυρίες από πολίτες για "αποκλεισμό" της παραλίας, ενώ αργά το απόγευμα κυκλοφόρησε η φήμη ότι κάποιες από τις μπάρες σε δρόμους που οδηγούν στην παραλία "ξηλώθηκαν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here