Ο πιο ρομαντικός δρόμος στην Ελλάδα γοητεύει όλους στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Ο πιο ρομαντικός δρόμος στην Ελλάδα γοητεύει όλους στην Πελοπόννησο


 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει προορισμός στην Ελλάδα, ο οποίος και με τη βούλα μπορεί να θεωρηθεί ως ο πιο ρομαντικός σε όλη τη χώρα; Η απάντηση είναι ναι και βρίσκεται στην Ορεινή Αρκαδία, σε υψόμετρο, μάλιστα, 1.033 μέτρων. Ο λόγος για το πανέμορφο και γραφικό χωριό της Βυτίνας, στις καταπράσινες και κατάφυτες πλαγιές του Μαινάλου, το οποίο κρύβει ένα μυστικό.

Τον μοναδικό «δρόμο της αγάπης» σε ολόκληρη τη χώρα, και όχι μόνο, ο οποίος αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τους περισσότερους επισκέπτες του χωριού. Στην ουσία πρόκειται για ένα μονοπάτι στη δυτική πλευρά του χωριού, καλυμμένο με αμέτρητα πλατάνια και σφενδάμους, ένα ονειρικό σκηνικό, που κατά την διάρκεια του φθινοπώρου μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού.

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό, η ονομασία του οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το σημείο κατά το παρελθόν δίνανε ραντεβού τα ερωτευμένα ζευγαράκια τόσο της Βυτίνας, όσο και των γειτονικών χωριών, για να πρωτογνωριστούν, ανταλλάσσοντας μόνο βλέμματα, ακολουθώντας πάντα τα ήθη της κάθε εποχής.

Το σημείο όπου συναντάται ο «δρόμος της αγάπης», ονομάζεται και Παλαιό Χωριό, ενώ εδώ βρίσκονται και οι ιστορικές εκκλησίες των Αγίων Αποστόλων και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 1847

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here