Πέντε προτάσεις για ταξίδι στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Πέντε προτάσεις για ταξίδι στην Πελοπόννησο


 
Το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου είναι πια λίγες μόνο μέρες μακριά και σου δίνει την κατάλληλη ευκαιρία για μια εκδρομή μικρής διάρκειας, που θα βοηθήσει αν μη τι άλλο να αλλάξεις παραστάσεις. Αν βρίσκεσαι σε δίλημμα, ποιο από τα όμορφα μέρη της Ελλάδας να διαλέξεις για να επισκεφτείς, συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις πέντε στον αριθμό προτάσεις για ένα άκρως αναζωογονητικό ταξίδι με επίκεντρο σου την Πελοπόννησο.


Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Μια ποικιλία εμπειριών σε σύντομες αποδράσεις

Καλάβρυτα, Αχαΐα

Καλάβρυτα
Τα Καλάβρυτα είναι εκείνη η περιοχή που θα απολαύσεις πλήρως την επίσκεψη σου όποτε κι αν την επισκεφτείς. Το κατάφυτο φυσικό τοπίο, που θα αντικρίσεις πλημμυρισμένο στα έλατα θα σε αφήσει πλήρως εντυπωσιασμένο. Το φαράγγι του Βουραϊκού δημιουργεί ένα κυριολεκτικά παραμυθένιο σκηνικό που δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να πεζοπορήσεις για να απολαύσεις την άγρια ομορφιά των βράχων του. Διαφορετικά κόψε εισιτήριο για τον οδοντωτό και ζήσε την εμπειρία της ανεπανάληπτης διαδρομής. Συνέχισε την εξερεύνηση ακόμα και λίγο έξω από την πόλη για να συναντήσεις το Σπήλαιο των λιμνών, ένα τοπίο γεμάτο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που είναι σίγουρο πως θα σε εντυπωσιάσει. Εκτός όμως από την φύση και η ιστορία κάνει την δυναμική εμφάνιση της στην πόλη των Καλαβρύτων. Κάνε μια επίσκεψη στο μουσείο του ολοκαυτώματος για να πληροφορηθείς σχετικά με την ολοσχερή καταστροφή της πόλης κατά την ναζιστικής κατοχής. Ακόμα μην αμελήσεις να βρεθείς στο μοναδικό χώρο της μονής του Μέγα Σπηλαίου με φόντο της τα βράχια, αλλά και της Αγίας Λαύρας που συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του αγώνα της ανεξαρτησίας.

Καλάβρυτα-Μέγα-Σπήλαιο
Μέγα Σπήλαιο

Πώς θα βρεθείς εκεί: Για να φτάσεις στα Καλάβρυτα από την πόλη των Αθηνών θα χρειαστεί να καλύψεις 190 χιλιόμετρα μ’ ένα ταξίδι περίπου δυόμιση ωρών.

Ταξίδι στην Πελοπόννησο: Ναύπλιο, Αργολίδα

ΝαύπλιοΤο Ναύπλιο, η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους είναι ακόμα ένας εκδρομικός προορισμός που σίγουρα αξίζει να βρεθείς στον τόπο του. Το Παλαμήδι σε περιμένει να φτάσεις στην κορυφή του και να απολαύσεις την θέα του ορίζοντα είτε με τον εύκολο τρόπο αυτόν του αυτοκινήτου, είτε ανεβαίνοντας τα περίπου χίλια σκαλοπάτια του. Ύστερα πάρε το μικρό καράβι που θα σε οδηγήσει ακριβώς στο διάσημο Μπούρτζι. Το κάστρο της εποχής των Βενετών, στο οποίο και θα βρεθείς θα σου χαρίσει μια πανοραμική εικόνα του Ναυπλίου που θα σου μείνει σίγουρα αξέχαστη. Άσε τα βήματα σου να σε οδηγήσουν μέσα στα στενά δρομάκια της πόλης για να ανακαλύψεις το εύρος της ομορφιάς του ανθισμένου με βουκαμβίλιες τοπίου της. Επέλεξε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια που θα δεις μπροστά σου για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου και να συνεχίσεις την εξερεύνηση στα μουσεία και τα εκκλησάκια της περιοχής. Μην πάρεις τον δρόμο της επιστροφής εάν δεν περπατήσεις το ενός χιλιομέτρου μονοπάτι της Αρβανιτιάς. Ο τελικός προορισμός σου μπορεί να είναι αυτός της Ακροναυπλίας, η ηρεμία όμως που θα σου αποπνεύσει η διαδρομή, είναι αυτό που τελικά μετράει.

Ναύπλιο-Παλαμήδι
Παλαμήδι

Πώς θα βρεθείς εκεί: Για να βρεθείς στο μοναδικό Ναύπλιο από το κέντρο της Αθήνας θα διανύσεις μόλις 138 χιλιόμετρα.

Δημητσάνα, Αρκαδία

ΔημητσάναΗ πανέμορφη κωμόπολη της Δημητσάνας θα σε μαγέψει πλήρως με το γραφικό σκηνικό της. Ανακηρυγμένη ως διατηρητέος οικισμός θα βρεις διάχυτα τα στοιχεία της παράδοσης στην ατμόσφαιρα, με τα λιθόκτιστα μονοπάτια που την διατρέχουν, αλλά και τα αμφιθεατρικά φτιαγμένα από πέτρα σπίτια με τις υπέροχες κεραμοσκεπές. Το εκκλησιαστικό μουσείο η άλλοτε οικία του πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’, το δημοφιλές ρολόι του χωριού με το βάρος της καμπάνας του να πλησιάζει τον έναν τόνο, αλλά και το μουσείο υδροκίνησης στα περίχωρα, να αποτελούν κάποια μόνο από τα αξιοθέατα που χρειάζεται να γίνουν σταθμοί του ταξιδιού σου. Αν είσαι λάτρης της πεζοπορίας να θυμάσαι ότι η Δημητσάνα αποτελεί την αφετηρία των διαδρομών για το μοναδικό φαράγγι του Λούσιου. Ακολούθησε μια από αυτές τις διαδρομές για να απολαύσεις το εντυπωσιακό φυσικό του περιβάλλον, αλλά και την δυνατότητα να κωπηλατήσεις στα νερά του.

Δημητσάνα-ρολόι
Το διάσημο ρολόι της Δημητσάνας

Πώς θα βρεθείς εκεί: Για να επισκεφτείς τον παραδοσιακό οικισμό της Δημητσάνας, θα διασχίσεις 203 χιλιόμετρα από την Αθήνα, σε διάστημα που πλησιάζει τις δυόμιση ώρες.

Ταξίδι στην Πελοπόννησο και στα Τρίκαλα Κορινθίας

Τρίκαλα-κορινθίας
Τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι αναμφίβολα το μέρος που πρέπει να ταξιδέψεις, αφού στην ευρύτερη περιοχή του, θα έχεις την ευκαιρία να περιηγηθείς σε τρεις στο σύνολο τόπους που τα συνθέτουν. Τα κάτω Τρίκαλα θα σε υποδεχτούν σε υψόμετρο που αγγίζει τα 900 μέτρα σ' ένα απόλυτα γραφικό σκηνικό, που θα σε γοητεύσει. Το κέντρο του οικισμού δεν θα μπορούσε παρά να είναι η λιθόκτιστη πλατεία του, περιτριγυρισμένη από ταβέρνες και καφετερίες με άκρως παραδοσιακό χαρακτήρα και μόνιμους κάτοικους δύο στον αριθμό πλάτανους που μετρούν κάμποσους αιώνες ζωής.  Μην παραλείψεις να βρεθείς στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, με τις μοναδικές του τοιχογραφίες που θα σε αφήσουν σίγουρα εντυπωσιασμένο. Στα 1000 μέτρα υψόμετρο κάνουν την εμφάνιση τους τα Μεσαία Τρίκαλα. Φτιαγμένα κατεξοχήν από πέτρα και ξύλο, εδώ η παράδοση κρατάει τον πρώτο ρόλο. Όσο βρίσκεσαι στα Μεσαία Τρίκαλα κάνε μια στάση για να δεις το μοναστήρι της Παναγίας που στέκει εδώ και τρεις αιώνες στην περιοχή. Τα Άνω Τρίκαλα έρχονται να ολοκληρώσουν το τοπίο με υψόμετρο που αγγίζει τα 1100 μέτρα. Το καταπράσινο περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση από έλατα και μουριές δημιουργεί ένα τέτοιο τοπίο, που θα σε κάνει πραγματικά να το ερωτευτείς. Κινήσου προς την ορεινή Κορινθία για να συναντήσεις το ανεπανάληπτο σκηνικό της Λίμνης Δόξας. Ένας περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο σου σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό είναι αρκετή για να σε μαγέψει.

Τρίκαλα-Κορινθίας-λίμνη-Δόξα
Λίμνη Δόξα

Πώς θα βρεθείς εκεί: Τα Τρίκαλα Κορινθίας απέχουν μόλις 142 χιλιόμετρα από την Αθήνα.

Στεμνίτσα, Αρκαδία

ΣτεμνίτσαΗ Στεμνίτσα το αρχοντοχώρι, όπως αποκαλείται, της Αρκαδίας είναι το μέρος που θα βρεις να εκτείνεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων ενώ πυκνή βλάστηση θα απλώνεται τριγύρω του με ανθισμένες καστανιές και κερασιές να ολοκληρώνουν το τοπίο του. Ανηφόρησε στα στενά μονοπάτια του για να αγναντέψεις τις εκπληκτικές πλαγιές του βουνού. Μην σταματήσεις αν δεν φτάσεις στην “Μάνα του Νερού” την πηγή που υδροδοτεί όλο το χωριό. Από το μοναδικό αυτό σημείο θα δεις να απλώνεται μπροστά σου ολόκληρος ο οικισμός. Αν αγαπάς την πεζοπορία ακολούθησε το δρόμο μέχρι τη μονή της Ζωοδόχου Πηγής, Παρότι στο σήμερα στέκει ερειπωμένη, το τέμπλο της φτιαγμένο αριστουργηματικά από ξύλο, αλλά και οι αγιογραφίες των περασμένων αιώνων που την κοσμούν θα σε αφήσουν σίγουρα εντυπωσιασμένο.

ΣτεμνίτσαΠώς θα βρεθείς εκεί: Το πυκνοφυτευμένο χωριό της Στεμνίτσας απέχει από την πόλη της Αθήνας 220 χιλιόμετρα, μια διαδρομή που θα σου χρειαστεί περίπου δύο ώρες για να καλύψεις.

Η Πελοπόννησος είναι προικισμένη με πόλεις και χωριά που σου κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους. Διάλεξε έναν από αυτούς και ετοιμάσου για την επόμενο σου ταξίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here