Αλλάζει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Τριφυλία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Αλλάζει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Τριφυλία

Αλλάζει ο σχεδιασμός για τα απορρίμματα στην Τριφυλία 
Σε αλλαγή σχεδιασμών οδηγείται ο Δήμος Τριφυλίας σε ό,τι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων, μετά τις αποφάσεις και τους σχεδιασμούς που υπάρχουν σε κεντρικό επίπεδο. Ετσι αναμένεται αναδιάρθρωση του τοπικού σχεδίου και αναζήτηση θέσεων για σταθμούς μεταφόρτωσης των απορριμμάτων.
Ο προσανατολισμός που υπάρχει, είναι να δημιουργηθούν 2 ή 3 τέτοιοι σταθμοί μεταφόρτωσης. Εφόσον επιλεγεί η δημιουργία 3 σταθμών, τότε αυτοί λογικά θα είναι στις 3 μεγάλες Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, που έχουν και τον μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. Ενώ αν γίνει επιλογή για 2, τότε ο ένας θα δημιουργηθεί στη ΔΕ Φιλιατρών για να καλύπτει το νότιο τμήμα του δήμου και ο άλλος στη ΔΕ Κυπαρισσίας για το βόρειο τμήμα. 
Ολες αυτές οι εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων, θα συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις αποφάσεις.
Ωστόσο φαίνεται ότι παγώνει η διαδικασία της μελέτης για την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας από τον ίδιο το δήμο, ενώ αναμένεται να προχωρήσει η υπόθεση της ανακύκλωσης, αφού μέσω αυτής ο δήμος μπορεί να μειώσει σε ένα σημαντικό ποσοστό τον όγκο των απορριμμάτων. 
Οσον αφορά την αποκομιδή, απομένει μόνο η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή και η έγκρισή της προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και  ιδιώτες να αναλάβουν την αποκομιδή στο δήμο, όπως ήδη έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here