ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΤΑ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Σημαντικό βήμα για υδατοδρόμιο στην Τάκα, η συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με στελέχη από τα “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και “Hellenic Seaplanes”

Posted: 26 Oct 2020 12:21 PM PDT

Σημαντικό βήμα στη διαδικασία δημιουργίας και λειτουργίας υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα, στην Αρκαδία, αποτέλεσε η συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, με στελέχη από τις εταιρείες “Ελληνικά Υδατοδρόμια” και “Hellenic Seaplanes’ τα οποία προσεκλήθησαν  στην Τρίπολη από την Περιφέρεια για να ενημερώσουν σχετικά με το θέμα.

Στη συνάντηση, με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλη Σκαντζού, έγινε εκτενής συζήτηση για την προοπτική της λειτουργίας υδατοδρομίου στην Τάκα, στο οποίο εκτιμάται ότι θα απασχολούνται από 10 έως και 18 άτομα.

“Η προοπτική αυτή ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Αρκαδίας” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι ξεκινά η κατάρτιση του σχετικού φακέλου και θα ακολουθήσει διαγωνισμός για την δημιουργία του υδατοδρομίου στην αρκαδική αυτή λίμνη, το οποίο προορίζεται να λειτουργήσει ως υδατοδρόμιο της κεντρικής Πελοποννήσου, συνδέοντας μέσα σε ελάχιστο χρόνο την Αρκαδία με πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Την περιοχή της Τάκας επισκέφθηκαν τα στελέχη των δύο εταιρειών, συνοδευόμενα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και άλλους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα το συμβόλαιο παραχώρησης από τη Μονή Κερνίτσας στην Περιφέρεια έκτασης για αθλητικό κέντρο στη Βυτίνα

Posted: 26 Oct 2020 11:30 AM PDT

Το συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκ μέρους της Μονής Κερνίτσας έκτασης περί τα 17 στρέμματα στην περιοχή της Βυτίνας υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και εκπροσώπους της εν λόγω μονής.

Με την υπογραφή του σχετικού συμβολαίου, στην Βυτίνα, το μεσημέρι σήμερα, γίνεται ακόμα ένα βήμα στην εξασφάλιση της έκτασης στην οποία -μαζί με άλλα 60 στρέμματα που θα αγοράσει η Περιφέρεια- θα δημιουργηθεί Αθλητικό Κέντρο, προς δωρεάν χρήση από τους αθλητικούς συλλόγους της Αρκαδίας, αλλά και όλης της Περιφέρειας.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, σύντομα προγραμματίζεται να ξεκινήσει η εκπόνηση μελετών για το εν λόγω αθλητικό κέντρο, “ένα έργο που θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα την βοηθήσει οικονομικά, ενώ θα δώσει διεξόδους στην αθλούμενη νεολαία της ευρύτερης περιοχής”.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην Σπάρτη μεθαύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου

Posted: 26 Oct 2020 11:25 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα παρευρεθεί στη Σπάρτη μεθαύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστεί στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Posted: 26 Oct 2020 11:21 AM PDT

Η 80ή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμάται μεθαύριο Τετάρτη 28 του μήνα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ευκαιρία να θυμηθούμε όλοι μας τις ηρωικές σελίδες του έπους που έγραψαν στα χιονισμένα βουνά της Πίνδου το απόσπασμα του θρυλικού Μανιάτη συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη και οι οπλίτες και αξιωματικοί από τα 6ο Σύνταγμα Πεζικού Κορίνθου, 8ο Σύνταγμα Πεζικού Ναυπλίου, 9ο Σύνταγμα Πεζικού Καλαμάτας και 11ο Σύνταγμα Πεζικού Τρίπολης…

Οι φετινές εκδηλώσεις, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και με περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν καταρτιστεί από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα, θα ισχύσει γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 το πρωί αύριο Τρίτη 27 μέχρι και τη δύση του ήλιου αύριο Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, όπως επίσης φωταγώγηση των πόλεων και όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και τραπεζών, ενώ για τις παραθαλάσσιες περιοχές ισχύει επίσης φωτοστολισμός ων ελλιμενισμένων και ναυλοχούντων πλοίων, κατά τις βραδινές ώρες στις 27 και 28 Οκτωβρίου.

ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 27-10-2020

Posted: 26 Oct 2020 04:39 AM PDT

ΔΑΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 27-10-2020

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Πρόσκληση συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής» Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη α συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ στις 30/10/2020, ημέρα Παρασκεύη και ώρα 10:30 π.μ.: για τη λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα , κατ’ εφαρμογή 1. Των διατάξεων της παρ. 1 του άρθρου 167 και του άρθρου 177 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α/7-6-2010), “

Posted: 26 Oct 2020 04:05 AM PDT

Ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων Υποψηφίων, στο πλαίσιο της υπ΄ αρ. 3/2020 (αριθ. πρωτ. 207742/50718/04.09.2020) Ανακοίνωσης ¨Περί Πρόσληψης Προσωπικού με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου , για το έργο «Sustainable tourism strategies to conserve and valorize the Mediterranean coastal and maritime natural heritage /Βιώσιμες τουριστικές στρατηγικές για την διατήρηση και την αξιοποίηση της Μεσογειακής παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς – INHERIT” , του Προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας INTERREG –MED 2014-2020» με συνημμένους τους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων αξιολόγησης & κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας

Posted: 26 Oct 2020 03:50 AM PDT

Η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων Υποψηφίων , στο πλαίσιο της υπ΄ αρ. 3/2020 (αριθ. πρωτ. 207742/50718/04.09.2020) Ανακοίνωσης ¨Περί Πρόσληψης Προσωπικού με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου , για το έργο «Sustainable tourism strategies to conserve and valorize the Mediterranean coastal and maritime natural heritage /Βιώσιμες τουριστικές στρατηγικές για την διατήρηση και την αξιοποίηση της Μεσογειακής παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς – INHERIT” , του Προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας INTERREG –MED 2014-2020» με συνημμένους τους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων αξιολόγησης & κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας των αποδεκτών αιτήσεων Υποψηφίων για τις κατηγορίες / ειδικότητες 1. ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού (κωδ. Θέσης : ΚΥΘ1) & 2. Τ.Ε. Διοικητικού – Λογιστικού ( κωδ. Θέσης : ΚΥΘ2), καθώς επίσης και τους πίνακες των μη αποδεκτών αιτήσεων Υποψηφίων

Δείτε την απόφαση στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ.. INHERIT 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here