ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

 


Υπογράφεται την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου η προγραμματική Περιφέρειας – υπουργείου Πολιτισμού για το σύστημα πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες

Posted: 29 Oct 2020 11:42 AM PDT

Στο υπουργείο Πολιτισμού στην Αθήνα, στις 10.30 το πρωί την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, θα υπογραφεί, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα και την υπουργό Λίνα Μενδώνη, η σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του υπουργείου για την εγκατάσταση του συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών.

Το εν λόγω έργο θα υλοποιήσει η Περιφέρεια, με πίστωση 650.000 ευρώ την οποία έχει διαθέσει το υπουργείο Πολιτισμού.

Στην ίδια συνάντηση, εξ άλλου, θα υπογραφεί μία ακόμα προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και υπουργείου Πολιτισμού, η οποία αφορά την χρηματοδότηση της μελέτης αποκατάστασης του πύργου Κουμουνδούρου, στον Κάμπο Αβίας, του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Τέλος, μεταξύ της υπουργού και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου θα γίνει συζήτηση σχετικά με τα έργα πολιτισμού που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ

Συντήρηση των αναθηματικών μνημείων για το 1821 θα αναλάβει η Περιφέρεια, ξεκινώντας από τα Δερβενάκια

Posted: 29 Oct 2020 11:39 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει -εν όψει του εορτασμού, το επόμενο έτος, των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821- την συντήρηση των περίπου 40 αναθηματικών μνημείων που βρίσκονται στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε το πρωί, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, με τον διοικητή της 4ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγο Δημήτρη Τσιπίδη.

Οι σχετικές εργασίες, που θα ξεκινήσουν από το μνημείο στα Δερβενάκια, θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που η Περιφέρεια θα υπογράψει με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Επαναλαμβάνεται την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η γενική συνέλευση της “Πελοπόννησος” Α.Ε.

Posted: 29 Oct 2020 11:37 AM PDT

Αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου γενική συνέλευση της “Πελοπόννησος” Α.Ε., καθώς απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Οπως είναι γνωστό η “Πελοπόννησος” Α.Ε. στην οποία οι δήμοι αντιπροσωπεύουν το 50%, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα ελλείμματος 1,3 εκ ευρώ, το οποίο πιστοποιούν οι ορκωτοί λογιστές, αλλά και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Η γ.σ. θα πρέπει να αποφασίσει, είτε να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα, είτε να κλείσει η επιχείρηση.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον δήμαρχο Καλαμάτας

Posted: 29 Oct 2020 11:36 AM PDT

Σειρά ζητήματα του Δήμου Καλαμάτας συζήτησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος τον επισκέφθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στην σημερινή συνάντηση -παρουσία και του αντιδήμαρχου Νίκου Μπασακίδη- τέθηκαν ζητήματα σχετικά με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Καλαμάτας για επισκευές σχολείων, όπως επίσης και η χρηματοδότηση αφ’ ενός της ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου Παραλίας και αφ’ ετέρου της κατασκευής δύο φραγμάτων στον χείμαρρο Ξερίλα της Θουρίας, για ανάγκες δασοπροστασίας κυρίως.

Ο περιφερειάρχης αντιμετώπισε θετικά τα τρία πιο πάνω θέματα, ενώ εξέφρασε συναίνεση και ως προς τα έργα τα οποία ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας επιδιώκει να χρηματοδοτήσει μέσω των εκπτώσεων άλλων έργων του ΕΣΠΑ.

Σε διαδικασία επιλογής μόνιμων προϊσταμένων η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 29 Oct 2020 11:34 AM PDT

Στη διαδικασία επιλογής μόνιμων γενικών διευθυντών και διευθυντών των υπηρεσιών της μπαίνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία έφθασε η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών.

“Μπαίνουμε στη διαδικασία οριστικής επίλυσης ενός προβλήματος καθώς θα οριστούν μόνιμοι γενικοί διευθυντές και διευθυντές, όχι αναπληρωτές” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, προσθέτοντας:

“Οπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, γενικοί διευθυντές μπορούν να γίνουν υπάλληλοι οποιασδήποτε Π.Ε. χωρίς να υποχρεωθούν να την εγκαταλείψουν, αφού μπορούν να ασκούν τα καθήκοντά τους έχοντας ως έδρα τους την Π.Ε. όπου υπηρετούν”.

Συνεδρίασε η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΑΠ Μεγαλόπολης

Posted: 29 Oct 2020 11:33 AM PDT

Εργα με αναπτυξιακό πρόσημο θα είναι όσα χρηματοδοτηθούν από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΑΠ, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Η Ειτροπή, η οποία ενέκρινε την ένταξη 6 νέων έργων του Δήμου Μεγαλόπολης προς χρηματοδότηση από το εν λόγω πρόγραμμα, θα συνεδριάσει σύντομα, μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Παρουσίαση οπτικο-ακουστικού υλικού το οποίο προορίζεται για την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 29 Oct 2020 11:32 AM PDT

Παρουσίαση οπτικο-ακουστικού υλικού το οποίο προορίζεται για την τουριστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου.

Η παρουσίαση έγινε σε σύσκεψη εμπειρογνωμόνων υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Η απονομή του βραβείου Π. Φωτέα αύριο Παρασκευή, στην Καλαμάτα

Posted: 29 Oct 2020 11:29 AM PDT

Σε εκδήλωση που θα γίνει στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στις 8 το βράδυ, θα επιδοθεί το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2019.

Το φετινό βραβείο, απέσπασε το βιβλίο του ομότιμου καθηγητή της Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνου M. Βερέμη, με τίτλο “1940 – 1941, o πόλεμος των Ελλήνων”, ο οποίος και θα μιλήσει.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει και η απονομή των υποτροφιών σε αριστούχους φοιτητές, τις οποίες είχε θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Εκταμίευση 174.738,14 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 29 Oct 2020 11:28 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 174.738,14 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here