Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αερολιμένων ACI Europe προβλέπει ότι, εφόσον εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η επιβολή καραντίνας στους επιβάτες των πτήσεων, τότε
193 από τα 740 αεροδρόμια στην Ευρώπη σύντομα δεν θα μπορούν να ανταπεξέρχονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και την κάλυψη των εξόδων τους.
«Οι αριθμοί που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν μια πολύ ζοφερή εικόνα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Διευθυντής Olivier Jankovec. «Οκτώ μήνες μετά την κρίση, όλα τα αεροδρόμια της Ευρώπης εξαντλούν τη ρευστότητά τους για να παραμείνουν ανοιχτά, με τα έσοδα να απέχουν παρασάγγας από αυτό που χρειάζεται για να καλυφθεί το κόστος των επιχειρήσεων».
Οι αερομεταφορείς και τα αεροδρόμια που πλήττονται σημαντικά από την πανδημία έχουν επανειλημμένως ζητήσει την εφαρμογή συστηματικών, καθολικών ελέγχων στα αεροδρόμια παγκοσμίως.
Στα τεστ ο κλάδος βλέπει την μόνη ελπίδα ανάκαμψης της ταξιδιωτικής ζήτησης που παραμένει σε αδύναμα επίπεδα, καθώς αρκετοί αποθαρρύνονται από το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε περίπτωση που ταξιδέψουν.
Αυξάνει τις περικοπές χιλιάδων θέσεων εργασίας η Boeing
Ο αντίκτυπος της πανδημίας φαίνεται, μεταξύ άλλων, και στη Boeing η οποία μέχρι το τέλος της χρονιάς θα προχωρήσει σε χιλιάδες επιπλέον περικοπές θέσεων εργασίας.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μειώσει το εργατικό δυναμικό της σε περίπου 130.000 υπαλλήλους έως το τέλος του 2021. Αυτό σημαίνει ότι πλέον σχεδιάζει να απομακρύνει 30.000 εργαζόμενους και όχι 19.000, όπως είχε ανακοινώσει πριν τρεις μήνες.
Παράλληλα, γνωστοποίησε απώλειες 449 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, ενώ για την ίδια περίοδο πέρυσι είχε κέρδος 1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 14,14 δισ. δολάρια υποχωρώντας κατά 29%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου