ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 


Αυτοψία στο έργο βελτίωσης του δρόμου Σπάρτης – Μυστρά

Posted: 20 Oct 2020 10:49 AM PDT

Αυτοψία στο έργο της βελτίωσης του δρόμου Σπάρτης – Συκαρακίου – Αγίου Ιωάννη – Παρορείου – Μυστρά, που υλοποιείται από την Π.Ε. Λακωνίας, στο  πλαίσιο του προγράμματος συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των εργασιών, που βελτιώνουν έναν δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο, αφού συνδέει πολλές αστικές περιοχές με την Σπάρτη. Το έργο θα ολοκληρωθεί με τη διαγράμμιση τμημάτων του εν λόγω δρόμου.

Θα έχει έτσι υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση στο συγκεκριμένο οδικό βρόγχο Σπάρτη – Μυστράς – Παρόρι – Αγιος Ιωάννης – Σπάρτη, αφού ολοκληρώθηκε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και η εξ ολοκλήρου  διαγράμμιση στον δρόμο Σπάρτη  – Μυστράς.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο θα συνεχιστούν, με στόχο την αύξηση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Ευρεία σύσκεψη νομικού περιεχομένου στην Περιφέρεια με θέμα τις σταλίες σε διάφορα έργα

Posted: 20 Oct 2020 10:46 AM PDT

“Κατά κανόνα δεν δικαιολογούνται σταλίες και προφανώς δεν θα επιτρέπονται στο εξής. Σε περίπτωση δε που συμβεί κάτι τέτοιο, κατά κανόνα θα αναζητούνται ευθύνες στον διευθυντή Τεχνικών Εργων και στον μηχανικό”.

Τα παραπάνω σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή του συνόλου των δικηγόρων και νομικών από τις Π.Ε.

“Συζητήσαμε μεγάλες υποθέσεις, στις οποίες εργολάβοι διεκδικούν από την Περιφέρεια πολλά εκατομμύρια ευρώ, με συνέπεια να διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ο προϋπολογισμός της” συνέχισε ο Π. Νίκας, εξηγώντας ότι στη σημερινή σύσκεψη έγινε ο καθορισμός του τρόπου οργάνωσης και αντίδρασης της Περιφέρειας στις εν λόγω απαιτήσεις.

“Για κάθε μία από αυτές τις υποθέσεις θα γίνεται σύγκληση της επιτροπής νομικών υποθέσεων της Περιφέρειας, θα καθορίζεται η νομική γραμμή και ο νομικός εκπρόσωπός της” επισήμανε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι πλέον θα τηρηθεί αρχείο νομικών υποθέσεων και ανακοινώνοντας παράλληλα ότι “θα δοθούν στη δημοσιότητα όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν, καθώς οι κίνδυνοι για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας είναι σοβαροί”.

Τηλεδιάσκεψη με του περιφερειάρχη Π. Νίκα με πρυτάνεις του ΕΜΠ και του ΠαΠελ για την δημιουργία δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας

Posted: 20 Oct 2020 10:44 AM PDT

Σημαντική τηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, με αντικείμενο την πρόσκληση του ΕΣΠΑ -προϋπολογισμού περί τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ με την υπερδέσμευση- η οποία αφορά τη δημιουργία δομών επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν οι πρυτάνεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Ανδρέας Μπουντουβής και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, καθώς επίσης οι προϊστάμενο της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Μιχάλης Αποστολάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο την διαχείριση του εν λόγω έργου, η υλοποίηση του οποίου προβλέπει την δημιουργία πέντε δομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μία σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Συνεδρίαση της γνωμοδοτικής επιτροπής της Περιφέρειας για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το 1821

Posted: 20 Oct 2020 10:43 AM PDT

Εγινε κατ’ αρχάς αποδεκτή πρόταση του σκηνοθέτη Μανούσου Μανουσάκη από την γνωμοδοτική επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις εκδηλώσεις των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η οποία -υπό την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου- συνεδρίασε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 20 Οκτωβρίου στην Τρίπολη,.

Η πρόταση, όπως ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο γνωστός σκηνοθέτης, αφορά την δημιουργία μιας θεματικής ταινίας με θέμα την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Πρόσκληση 130.000.000 ευρώ από το “Αντώνης Τρίτσης” για δήμους και Περιφέρειες

Posted: 20 Oct 2020 10:39 AM PDT

Νέα πρόσκληση στο πλαίσιο του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών, με τίτλο “Smart cities, ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, δράσεις και μέτρα πολιτικής προστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και του πληθυσμού από την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19”.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης, που απευθύνεται σε δήμους και Περιφέρειες, ανέρχεται σε 130.000.000 ευρώ

Απώτερος σκοπός της εν λόγω πρόσκλησης -η οποία υπάγεται στον Αξονα Προτεραιότητας “Ψηφιακή Σύγκλιση” για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, είναι, α) η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της βέλτιστης αξιοποίησης των εργαλείων της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και β) η ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας με τη χρήση της τεχνολογίας που σέβεται τις ιδιαιτερότητες και τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των δήμων και Περιφερειών της χώρας. Παράλληλα προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτική ένταξη των δημοτών χωρίς διακρίσεις, ενισχύοντας τη συμμετοχική δημοκρατία και την ανοιχτή διακυβέρνηση στη λήψη των αποφάσεων.

Ως έναρξη υποβολής των αιτημάτων ένταξης ορίζεται η ημερομηνία δημοσίευσης της εν λόγω πρόσκλησης (ΑΤ08 smart cities) και ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31 Μαρτίου 2021.

Σημειώνεται ότι η πρόσκληση και το υποστηρικτικό υλικό έχουν ήδη αναρτηθεί στην σχετική  ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών (https://eyde.ypes.gr/).

Την πρόσκληση μπορείτε να δείτε εδώ.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην “Κιβωτό του Κόσμου”

Posted: 20 Oct 2020 10:37 AM PDT

Την δομή στην Καλαμάτα του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου” επισκέφθηκε, μετά από σχετική πρόσκληση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, το βράδυ χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Στη συνάντησή του με τον εμπνευστή της προσπάθειας πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η “Κιβωτός” συνιστά μια πολύ σημαντική δράση “όχι μόνο προνοιακής αλλά και εκπαιδευτικής φύσεως”, ενώ αναφερόμενος στην δομή της Καλαμάτας ο Π. Νίκας εξέφρασε χαρά και ικανοποίηση για το γεγονός ότι “πολλοί άνθρωποι έχουν εκδηλώσει την διάθεση να βοηθήσουν τον πατέρα Αντώνιο στο σημαντικό αυτό έργο του”.

Ο περιφερειάρχης, συγκινημένος από την υποδοχή την οποία του επιφύλαξαν τα τα φιλοξενούμενα στην εν λόγω δομή παιδιά, τόνισε ότι “αξίζουν την αγάπη και την έμπρακτη υποστήριξή μας” και συνέχισε:

“Εμπρακτα θα την δείξει και η Περιφέρεια, με συγκεκριμένες αποφάσεις ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του πατρός Αντωνίου -από την κατασκευή αθλητικών χώρων, την διάθεση τροφίμων και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί”.

Αυτοψίες σε έργα καθαρισμού ρεμάτων στην Κορινθία

Posted: 20 Oct 2020 10:35 AM PDT

Αυτοψία σε έργα καθαρισμού των ρεμάτων στο Γαλατάκι, τις Κεγχρεές και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης διενήργησε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης -συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας και της ανάλογης Διεύθυνσης του Δήμου Κορινθίων, καθώς και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Γαλατακίου Κώστα Μποζίκη, όπως και εκπρόσωπο του αναδόχου-, διερεύνησε την ανάγκη τυχόν επιπλέον παρεμβάσεων εκτός από τον προγραμματισμένο καθαρισμό των ρεμάτων, όπως τεχνικά έργα καθώς και αποφράξεις προκειμένου να αποφευχθεί η εκδήλωση πλημυρικών φαινομένων στο μέλλον.

Ο Τ. Γκιολής ανέφερε πως ήδη ξεκινούν άμεσα τα έργα, τόσο στις πληγείσες από τις φωτιές του Ιουλίου περιοχές, όσο και στον Ιανό στις πιο πάνω περιοχές καθώς και στην Ξυλοκέριζα, στον Αγιο Ιωάννη και στα Αθίκια.

Τιμήθηκε στην Πύλο, το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου. η 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Posted: 20 Oct 2020 10:30 AM PDT

Η 193η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου τιμήθηκε στην Πύλο, το διήμερο 19 και 20 Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την παραμονή της επετείου, χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, με την τελετή έπαρσης των σημαιών της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων, ενώ στη συνέχεια εκπρόσωποι από τη Μητρόπολη Μεσσηνίας, τις Πρεσβείες των τριων χωρών, τον Δήμο Πύλου – Νέστορος και οι αντιπεριφερειάρχες Βασίλης Καπέλιος, Αννα Καλογεροπούλου και ο περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας Τάσος Σαρδέλης επισκέφθηκαν τα Μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων στα νησιά Φανάρι, Χελωνήσι και Σφακτηρία, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών.

Ανήμερα της επετείου, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου, τελέσθηκε στις 11.30 το πρωί, στο Μνημείο των 3 Ναυάρχων, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφανιών από τον Δημήτρη Σκάλκο γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ εκ μέρους της κυβέρνησης, τον βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλο εκ μέρους της Βουλής, τον συνταγματάρχη Σεργκέι Ντεμιάνοφ (Sergey Demianov) εκ μέρους της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τον συνταγματάρχη Σαρλ Αμπαλεά (Charles Aballea) εκ μέρους της Πρεσβείας της Γαλλίας, τον α΄ γραμματέα Ρόρι Σέρινγκτον (Rory Sherrington) εκ μέρους της Πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου, τον υποστράτηγο Δημήτριο Τσιμπίδη

εκ μέρους του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο και τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα.

Ακολούθησαν τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του εθνικού ύμνου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο – συγγραφέα Αγγελο Λάππα.

Λειτουργία υδατοδρομίου στην Τάκα  σχεδιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 20 Oct 2020 04:20 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δρομολογεί την λειτουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Τάκα, μετά και την έγκριση -από την Οικονομική Επιτροπή, χθες Δευτέρα 19 Οκτωβρίου- της πίστωσης 325.000 ευρώ για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής, με δενδροφυτεύσεις, ποδηλατόδρομους και άλλες παρόμοιου χαρακτήρα παρεμβάσεις.

Συγκεκριμένα, την επόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη συνάντηση με εξειδικευμένη εταιρεία, προκειμένου να συζητηθεί η σύνταξη του φακέλου αδειοδότησης του υδατοδρομίου, κατ’ αναλογία με την αντίστοιχη διαδικασία που αφορά την Παμβώτιδα στα Γιάννενα.

Το υδατοδρόμιο θα λειτουργήσει από την Περιφέρεια, η οποία είναι άλλωστε και η ιδιοκτήτρια της λίμνης, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία της Τρίπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here