Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022

Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΔΙΑΤΗΡΗΜΕΝΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


 Μπορεί η γέφυρα 
του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας, να είναι απλή και λιτή όμως θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα που βρίσκεται στο 15ο χιλιόμετρο του δημόσιου δρόμου Ναυπλίου-Επιδαύρου στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας, έχει πολλά χρόνια ιστορία στην… πλάτη της και τα εντυπωσιακά πλάνα του DroneDays gr μας την παρουσιάζουν όπως είναι σήμερα.

Η γέφυρα χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, περίπου τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του μυκηναϊκού οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας, για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα. Είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών.

Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση (κάποιες πηγές θεωρούν αυτήν αρχαιότερη) και το «Πετρογεφύρι».

Το εκπληκτικό είναι ότι η συγκεκριμένη μυκηναϊκή γέφυρα χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα από τους κατοίκους της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here