Η “ξεχασμένη” σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Η “ξεχασμένη” σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πελοπόννησο

 


Ο Στράβων ανέφερε στα ιστορικά αρχεία του για έναν σημαντικό ναό, σε λοφώδη περιοχή της Τριφυλίας

Τον σημαντικό ναό του Ποσειδώνα στην Τριφυλία, τον οποίο αναφέρει στα ιστορικά αρχεία ο Στράβων, τον 1ο αιώνα μ.Χ. ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων.

Σύμφωνα με τo archeology.org, ο Στράβων περιέγραψε τον ναό ως πολύ σημαντικό, μεγαλειώδη, αφιερωμένο στον θεό του νερού, τον Ποσειδώνα και τον προσδιόριζε σε λοφώδη περιοχή της Τριφυλίας, κατά μήκος της δυτικής ακτής της Πελοποννήσου.

Οι αρχαιολόγοι δεν είχαν εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του ναού. Ομάδα ερευνητών, ωστόσο, με επικεφαλής την Αυστριακή Birgitta Eder, του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ήλιδας, πιστεύουν ότι έχουν επιτέλους ανακαλύψει πιθανά ίχνη του ιερού.

Ο ναός βρέθηκε στη θέση Κλειδί-Σαμικόν, όπου η ομάδα αποκάλυψε πέτρινα θεμέλια ενός ναού μήκους τουλάχιστον 90 ποδιών, καθώς και ένα θραύσμα από μια μεγάλη μαρμάρινη λεκάνη νερού.

Η Έντερ εξηγεί ότι η διάταξη της κατασκευής και τα κεραμίδια στέγης από τερακότα που χρησιμοποιούνται για να γεμίσουν το χώρο μεταξύ των τοίχων του, υποδηλώνουν ότι χτίστηκε τον έκτο αιώνα π.Χ.

«Αυτό ήταν ένα σημαντικό μνημειακό κτίριο με δύο εσωτερικά δωμάτια και πιθανώς μια μπροστινή και πίσω αίθουσα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Θα ήταν μια περίοπτη τοποθεσία και ένα κεντρικό σημείο συνάντησης για τις περιφερειακές πόλεις της Τριφυλίας».

Ναός Ποσειδώνα

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here