Έχεις άραγε ποτέ σου ονειρευτεί, μια καλοκαιρινή μέρα καύσωνα, πως ανοίγεις την πόρτα του ασανσέρ και βγαίνεις κατευθείαν σε μια θάλασσα, σε μια παραλία; Πώς βουτάς βουρ στον παράδεισο διώχνοντας μακριά τα άγχη και τις έγνοιες της πόλης; Ε, λοιπόν στη Μεσσηνία θα βρεις αυτό το ευλογημένο μέρος.

Πατάς το κουμπί του ανελκυστήρα και η κάθοδος αρχίζει. Στο πιο… ανεβασμένο μέρος! Γιατί είναι πραγματικά high class κατάσταση η παραλία Περούλια. Όχι γιατί απευθύνεται σε μεγάλα πορτοφόλια – κάθε άλλο. «Έλα όπως είσαι και όλοι οι καλοί χωράνε» είναι η φάση. Νιώθεις πλούσιος απλά επειδή η τύχη σε έφερε εκεί. Και χωρίς να χρειάζεται να έχεις μπάρμπα στην… Κορώνη – σιμά είναι κι αυτή, τριγύρω.

Τα νερά είναι ζεστά, καταγάλανα και προσφέρονται για τσαλαβούτημα αφού είναι ρηχά. Μεγάλο φάρδος η χρυσαφένια αμμουδιά μπορεί να μην έχει παντού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αισθανθείς (κατά)πιεσμένος. Κι ας μαζεύει πολύ κόσμο.

 

Κι αυτό καθώς υπάρχει και οργανωμένο κομμάτι με όλα τα συναφή (beach bar και ξαπλώστρες), αλλά και αρκετός ελεύθερος χώρος για να στήσεις τη δική σου ομπρέλα, να απλώσεις την πετσέτα σου. Υπάρχει και φυσική σκιά από δέντρα για όσους προλάβουν – κυπαρίσσια και φοίνικες, μεταξύ άλλων. Με έκταση κοντά στα 1.300 μέτρα, βολεύονται όλοι. Κι αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο.

Στην παραλία Περούλια θα βρεις οπωσδήποτε αυτό το κάτι που θέλεις  

Θα το απολαύσεις, το λέμε μετά λόγου γνώσης. Αν έχεις παιδιά, έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, θα παίξουν σε ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον. Αν πας με το αγόρι ή την κοπέλα σου, θα βγάλετε ρομαντικά φωτογραφικά καρέ που θα κοιτάτε με νοσταλγία το χειμώνα. Κι αν είσαι με παρέα, πάλι σούπερ, το μέρος είναι ταμάμ και για… γνωριμίες!

Το ασανσέρ είναι ένα μεγάλο «συν», εκεί που η μαγεία της τεχνολογίας συναντά τη… μαγεία του τοπίου. Καλύπτει τέλεια τους μεγαλύτερους σε ηλικία ή τους έχοντες κινητικές δυσκολίες, αφού παρότι υπάρχουν και σκαλάκια για να κατεβεί κανείς ως την παραλία, είναι δύσκολα ανά σημεία.

Περούλια

Θα βάλεις GPS για να πας στα Περούλια αν δεν είσαι ντόπιος, αλλά γενικά έχει το νου σου να μη χάσεις τη μικρή παράκαμψη στα Βουνάρια λίγο πριν την Κορώνη, στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας – Κορώνη. Αυτή οδηγεί στον παράδεισο. Είναι στενός ο δρόμος ανά σημεία, δεν χωράνε 2 αμάξια, αλλά τα… αγαθά κόποις κτώνται.

Το πάρκινγκ τα Σαββατοκύριακα ή στη high season δεν είναι εύκολο (πλακώνει κόσμος), αλλά ΟΚ, αυτό συμβαίνει λίγο πολύ στις περισσότερες must παραλίες της Ελλάδας το καλοκαίρι. Και μετά τις βουτιές, μπορείς να κάτσεις να τσιμπήσεις κάτι στο εστιατόριο που λειτουργεί από πάνω από την παραλία Περούλια. Με νόστιμο φαγητό και μαγευτική θέα. Τι είναι μωρέ η ευτυχία τελικά; Μια παραλία και ένα ασανσέρ είναι. Και καλή παρέα, βεβαίως βεβαίως.