Ένα δροσερό διαμάντι στη Μεσσηνία για πεζοπορία και βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

Ένα δροσερό διαμάντι στη Μεσσηνία για πεζοπορία και βουτιές στο απόλυτο γαλάζιο

 


Κρυμμένο βαθιά μέσα σε ένα φαράγγι μοναδικής αισθητικής αξίας, το Πολυλίμνιο αποτελεί ένα σύμπλεγμα από λίμνες, οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν καταρράκτες. Βρίσκεται στη Μεσσηνία και συγκεκριμένα στην κοινότητα Χαραυγής η οποία βρίσκεται μεταξύ Μεσσήνης και Πύλου απέχοντας 32 χλμ. από την Καλαμάτα.

Κάθε λίμνη έχει το δικό της όνομα, όπως Kαδούλα, Μαυρολίμνα, Τυχερού, Ιταλού, και άλλα. Ο καταρράκτης της Κάδης εκεί ρίχνει τα νερά του από ύψος 25 μέτρων.

Καταρράκτης Πολυλίμνιο
Φώτο: Wikipedia (Amerikanos xaris)

Η διαδρομή

Για να φτάσει κανείς πρέπει να διασχίσει ένα στενό μονοπάτι το οποίο κάνει ολόκληρο το ταξίδι μια μοναδική εμπειρία. Καθ’ όλη τη διαδρομή μπορείτε να απολαύσετε το ποικίλο τοπίο και τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα. Την ίδια ώρα, οι ήχοι από τα νερά ακούγονται σε κάθε βήμα, ενώ τα πουλιά και τα τζιτζίκια χαρίζουν τη δική τους μελωδία.

Μετά από 30 λεπτά με τα πόδια ο επισκέπτης φθάνει στον τελευταίο και τον υψηλότερο καταρράκτη όπου δίνεται η ευκαιρία για μια δροσιστική βουτιά.

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα φυσικό μασάζ μπορείτε να πλησιάσετε το σημείο που πέφτουν ορμητικά τα νερά του καταρράκτη (από ύψος μεγαλύτερο των 20 μέτρων) ενώ δίπλα ακριβώς θα δείτε και την ανεμόσκαλα που θα οδηγήσει κάποιους στο πρώτο ωραίο σημείο βουτιές.

Βίντεο: Droneasgr Stamatidis Argiris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here