Πελοπόννησος: 4 παραθαλάσσια διαμάντια για διακοπές δίπλα στο κύμα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Πελοπόννησος: 4 παραθαλάσσια διαμάντια για διακοπές δίπλα στο κύμα

 


Καθώς μπαίνουμε στο καλοκαίρι, αυτό που όλοι αναζητούμε, είναι ένα μέρος που να μας προσφέρει όλα εκείνα που με την ακατάπαυστη εργασία έχουμε στερηθεί σε καθημερινή βάση.

Γνωρίστε 4 μαγικούς προορισμούς της Πελοποννήσου που εκτός από όλα όσα προσφέρουν, θεωρούνται ιδανικά μιας και το κύμα σκάει ακριβώς εκεί που έχετε ανάγκη… στα πόδια σας

Άγιος Νικόλαος

Πρόκειται για ένα μικρό μαγευτικό ψαροχώρι της Μεσσηνιακής Μάνης με μια άκρως νησιωτική εικόνα, που καταφέρνει να ξελογιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με τον αυθεντικό αέρα του αλλά και την απλότητά του.

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει καταφέρει να αναπτυχθεί τουριστικά και πιστέψτε με, το αξίζει πραγματικά. Τα παραδοσιακά εστιατόρια, οι ψαροταβέρνες και τα υπέροχα καφέ περιμετρικά του μικρού λιμανιού, λειτουργούν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες και προσφέρουν την απερίγραπτη φιλοξενία τους σε όλους.

Σε κοντινή απόσταση, η Στούπα προς τα βόρεια, όπου ο Νίκος Καζαντζάκης εμπνεύστηκε το έργο του “Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά” και το σπήλαιο του Δυρού προς τα νότια με τις υπέροχες θαλάσσιες σπηλιές, είναι μερικά από αυτά που θα δείτε εάν επισκεφτείτε τον Άγιο Νικόλα, όπως γράφει το travel inspiration

Όσο για παραλίες, στον Άγιο Νικόλα υπάρχει πληθώρα επιλογών, τόσο στο ίδιο το χωριό όσο και στη γύρω περιοχή. Βότσαλο ή άμμος, η επιλογή δική σας…


Γιάλοβα

Περίπου 7,5 χιλιόμετρα βόρεια της Πύλου υπάρχει ένας παραθαλάσσιος οικισμός που κατά το παρελθόν αποτελούσε τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου.

Φέρει το όνομα Γιάλοβα, μια λέξη ελληνοτουρκικής προέλευσης που σημαίνει ομαλή ακτή και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κόλπου του Ναυαρίνου.

Με το Διβάρι, τη μεγάλη παραλία του Ναυαρίνου, να ξεκινάει από εδώ, την ξακουστή Βοϊδοκοιλιά σε απόσταση αναπνοής, και δεκάδες μνημεία στην γύρω περιοχή, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, που τη χρησιμοποιούν ως βάση για τις διακοπές αλλά και τις εξορμήσεις τους.

Ο παραθαλάσσιος πεζόδρομός της με τα γευστικά εστιατόρια και τα καφέ με θέα την Πύλο και τη Σφακτηρία γεμίζει όλες τις ώρες της ημέρας, μα σαν πέσει η νύχτα, το αναζωογονητικό αεράκι του Ιονίου έρχεται να δώσει άλλη πνοή στον υπέροχο αυτό οικισμό που βρίσκεται εκεί ακριβώς που “σκάει το κύμα”.

Αλύπα

Βρίσκεται στη Λακωνική Μάνη, και είναι κρυμμένη ανάμεσα σε κατακόρυφα επιβλητικά βράχια και υπέροχους μανιάτικους πυργίσκους.

Ο λόγος για την υπέροχη γαλαζοπράσινη παραλία Αλύπα, η οποία πρωταγωνίστησε στο διεθνή κινηματογράφο και έκανε πολλούς να αναρωτηθούν για την τοποθεσία της.

Η ηρεμία του μικρού αυτού κολπίσκου με τα ολόλευκα βότσαλα, τα κρυστάλλινα νερά και τους μοναχικούς αρχοντικούς πύργους, φέρει το μοναδικό ιδιαίτερο άρωμα της Μάνης με μια εξωτική όμως πινελιά, δημιουργώντας ένα μαγικό τοπίο, ενώ ταυτόχρονα συνεπαίρνει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά.

Τη δεκαετία του ’80 η Αλύπα έγινε διάσημη μέσα από τα γυρίσματα της ταινίας του Τζον ΚασσαβέτηTempest, ενώ στη μοναδική ταβέρνα της παραλίας αρκετά χρόνια αργότερα έγιναν τα γυρίσματα γνωστού διαφημιστικού για την ελληνική τηλεόραση.

Καρδαμύλη

Η Καρδαμύλη θεωρείται ίσως από τα πιο σοφιστικέ στέκια της Μεσσηνιακής Μάνης. Η ιδιαίτερη γοητείας της με τα καταπράσινα ήρεμα νερά, την παλιά πόλη με τα αναστηλωμένα μανιάτικα πέτρινα σπίτια, τις ανθισμένες αυλές με τα κόκκινα γεράνια και τα ατμοσφαιρικά μαγαζάκια, εντυπωσιάζει όποια εποχή του χρόνου και αν την επισκεφτεί κανείς.

Στις μέρες μας έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας.

Το όνομα «Καρδαμύλη» αναφέρεται για πρώτη φορά στα χρόνια του Ομήρου ως η πρώτη από τις εφτά πόλεις που ο Αγαμέμνονας θα έδινε προίκα στον Αχιλλέα αν νυμφευόταν μια από τις κόρες του.

Περιπλανηθείτε στην παλιά και στην καινούρια πόλη της, γευτείτε τα πιο νόστιμα μαγειρευτά πιάτα της Μανιάτικης γης, και κολυμπήστε στις όμορφες παραλίες των γύρω περιοχών που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here