Ανακοινώσεις Γεωργιάδη για προσλήψεις 970 γιατρών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ανακοινώσεις Γεωργιάδη για προσλήψεις 970 γιατρών

Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η εκκίνηση της διαδικασίας, για τις προσλήψεις 970 γιατρών, που εκκρεμούσαν από το 2011, ανακοίνωσε σήμερα στην Πάτρα, ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η πρόληψη των πρώτων 470 γιατρών και μέσα 2014 θα έχουν προσληφθεί όλοι όσοι είχαν περάσει από κρίση το 2011.

Επίσης, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι σε περίπτωση που μείνουν κενά σε θέσεις ιατρικού προσωπικού, τότε θα προστεθούν άλλες 1.000 προσλήψεις για τα νοσοκομεία. «Αν προσθέσουμε τους 900 επικουρικούς γιατρούς και τους 600 για τα νοσοκομεία, τότε θα έχουμε για πρώτη φορά ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσλήψεων», πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε ,«με τις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων που έχουμε δρομολογήσει, θα ρυθμίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα με τα κενά στα νοσοκομεία.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για τις διακομιδές ασθενών από νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας, προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι νοσοκομείο που θα στέλνει ασθενή σε άλλο νοσοκομείο, τότε μαζί με την αποστολή τού ασθενούς, θα φεύγει και το ποσό που αντιστοιχεί στο προϋπολογισμό του νοσοκομείου για αυτό τον ασθενή. « Η μεταφορά ασθενών δεν θα γίνεται με τόση μεγάλη ευκολία, όπως γινόταν στο παρελθόν, αφού θα έχει επίπτωση στο νοσοκομείο αφετηρίας.» «Εμείς», όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας, «θέλουμε να βοηθήσουμε το κάθε νοσοκομείο, να παρέχει επί τόπου τις υπηρεσίες, που μπορεί να παρέχει.»

Όσον αφορά το ΠΕΔΥ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι πάει πολύ καλά, ενώ σχετικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης σε γιατρούς, τόνισε ότι ήδη προκηρύχθηκαν 900 θέσεις επικουρικών γιατρών, με τριετή υπηρεσία.

Σχετικά με τις επισκέψεις του στα τέσσερα νοσοκομεία της Πάτρας, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι οι συναντήσεις που είχε έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και υπήρξε διάθεση για αντικειμενική πραγματική καταγραφή των προβλημάτων, ώστε να βρεθούν λύσεις. Επίσης ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι κατά την διάρκεια συζητήσεων που είχε με ασθενείς, τού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, για τις υπηρεσίες που τους παρέχουν το ιατρικό νοσηλευτικό προσωπικό.

Όσον αφορά ειδικότερα, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας,στο Ρίο, το χαρακτήρισε ως νοσοκομείο πρώτης προτεραιότητας εξέφρασε, ωστόσο, την ανησυχία του για την απένταξη κρίσιμων μηχανημάτων και πρόσθεσε ότι το νοσοκομείο πρέπει να το ενισχυθεί σε μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ συμπλήρωσε ότι θα επανεξετασθεί η απόφαση για την απένταξη.

Επίσης, με αφορμή την συμμετοχή του στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν σήμερα στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και ο Φαρμακευτικός σύλλογος Αχαΐας, με θέμα τον επανασχεδιασμό της φαρμακευτικής πολιτικής, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «για τρεισήμισι ώρες είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με όλους τους εμπλεκομένους γύρω από την πολιτική του φαρμάκου και πιστεύω ότι λύσαμε αρκετές από τις παρεξηγήσεις, αφού έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here