ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ.. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΤΩΡΑ..

Φωτό αρχείουΦωτό αρχείου
Προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για δύο σημαντικά έργα που θα εκτελεστούν σε δύο από τα σπουδαιότερα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα σε δυο Περιφερειακές Ενότητες, την Αχαΐα και την Ηλεία. Πρόκειται για την Πατρών – Πύργου – Καλό Νερό και την Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111»).
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή ο ανάδοχος για το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και Άρση της επικινδυνότητας της Ν.Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος και της Ε.Ο. με αρ. 9 Πύργος – Καλό Νερό, στα τμήματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», συνολικού προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.
Επιπλέον, η Επιτροπή ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για το έργο «Συντήρηση – Βελτίωση – Αποκατάσταση και άρση της Επικινδυνότητας της Ε.Ο με αριθ. 33 Πάτρα – Τριπόταμα – Διασταύρωση με Ε.Ο. 74» (τμήματα αρμοδιότητας ΠΔΕ) ύψους 4.500.000 ευρώ. Και τα δύο έργα έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όσον αφορά τις εργασίες στη Ν.Ε.Ο. Πάτρα – Πύργος, προτεραιότητα θα δοθεί στις εργασίες επισκευής και συντήρησης για την αποκατάσταση των υπαρχουσών φθορών του εν λόγω οδικού δικτύου, επικουρικά θα συμπεριληφθούν, εργασίες άρσης επικινδυνότητας και αποκαταστάσεις βλαβών σε στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης κ.λπ.
Συνολικά θα γίνουν περισσότερες από 30 παρεμβάσεις στα επικίνδυνα σημεία στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, Πύργου – Κυπαρισσίας (στα όρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) και στην συνδετήρια οδό ΠΕΟ με ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων, όπως έχουν υποδειχθεί και καταγραφεί από κλιμάκια που διενήργησαν αυτοψίες, καθώς και σχετικά έγγραφα και αιτήματα φορέων.
Η έγκριση αυτή έρχεται προς συμπλήρωση των εργασιών που ήδη εκτελούνται από το 2013 με την εργολαβία ύψους 1.500.000 ευρώ για τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Πατρών –Πύργου.
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο, με ελάχιστους πόρους, να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο της Περιφέρειάς μας, ώστε να ενισχύουμε την οδική ασφάλεια των πολιτών μας που αποτελεί προτεραιότητα για εμάς. Το οδικό δίκτυο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, προσπαθούμε να συντηρήσουμε τμήματά του που έχουν την περισσότερη ανάγκη, τη στιγμή που τα τελευταία δέκα χρόνια δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ για τη συντήρηση» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here