ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΟΡΦΗ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Εργασίες για τη διαμόρφωση της λιμενικής ζώνης Κυπαρισσίας, που θα υλοποιηθεί από το μάστερ πλαν που εκπονείται με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ξεκίνησαν από 1η Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας. Τα έργα επισκέφθηκαν οι αρμόδιοι, παρουσία του Λιμεναρχείου, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Τάκης Κατσίβελας, τόνισε σε δηλώσεις του ότι ευπρεπίζεται ο χώρος, ώστε να γίνει χρηστικός στους πολίτες με ήπιας μορφής παρεμβάσεις. Πρόσθεσε δε, ότι με την Περιφέρεια Πελοποννήσου έγινε πρόσκληση για την εκπόνηση του μάστερ πλαν, που θα λάβει πόρους από το Ταμείο Γιούνκερ της Ε.Ε., ενώ ο Δήμος έχει ως προτεραιότητα την αποκατάσταση με χρηματοδότηση όλου του λιμανιού, ώστε να λειτουργεί ως σύγχρονο έργο.
Επαίνεσε ακόμη την αλλαγή ηγεσίας στο Λιμενικό Ταμείο, που έχει τριφυλιακή διάσταση, καθώς με την προεδρία του κ. Κανελλόπουλου τα λιμάνια της Τριφυλίας έχουν αποκτήσει ένα μεγάλο οπαδό με το Δ.Σ., ενώ μίλησε με θερμά λόγια για τη συμβολή του Λιμεναρχείου στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, ο Δήμος θα συμβάλει στη χρηματοδότηση του μάστερ πλαν με κάθε τρόπο, καθώς το λιμάνι αποτελεί υπόθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
 
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΟ
Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, επισήμανε ότι το Λιμενικό Ταμείο με το Δήμο συμβάλλει στη βελτίωση της εικόνας του λιμανιού της Κυπαρισσίας, με δράσεις αξιοποίησης, για να αποτελέσει τουριστικό προορισμό, με τελικό στόχο ένα λιμάνι κρουαζιέρας, ενώ υποσχέθηκε ότι σύντομα θα φύγει το σαπιοκάραβο από το λιμάνι. Το δε Ιανουάριο θα εγκατασταθεί ο παλιρροιογράφος για το Κυπαρισσιακό κόλπο.
Επίσης, μίλησε για φωτισμό της χερσαίας ζώνης στο πλαίσιο του στρατηγικού πλαισίου.
Τέλος, η εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Βασιλική Κάσση δήλωσε ότι κάθε έργο στο λιμάνι είναι ευπρόσδεκτο από τους φορείς, καθώς συντελεί ουσιαστικά στη διευκόλυνση των επαγγελματιών αλιέων, των πολιτών και των λιμενικών αρχών με τη μείωση επικινδυνότητας. Υποστήριξε δε ότι η χερσαία ζώνη έχει κοινωνικές, τουριστικές και οικονομικές αξίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here