ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...

«Αντίο» στην τέλεια σιλουέτα, αλλά και στην υγεία που κατά μεγάλο ποσοστό...
οφείλονται στην μεσογειακή διατροφή, φαίνεται ότι αποφάσισαν να πουν οι Ιταλοί που έστρεψαν την προτίμησή τους στο fast food και εξομοιώθηκαν πλήρως διατροφικά με τις ΗΠΑ.

Η Ιταλία μαζί με την Ελλάδα υπήρξαν επί πολλές δεκαετίες οι χώρες που ταυτίστηκαν με τη μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε ψάρια, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο. Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στροφή στις διατροφικές προτιμήσεις των Ιταλών και, μάλιστα, στην νεολαία της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με την σχετική μελέτη από το πανεπιστήμιο Tor Vergata της Ρώμης λιγότερο από το ένα τρίτο των νέων ηλικίας από 15 ως 24 ετών προτιμούν πλέον την μεσογειακή κουζίνα.



Ο  Antonino De Lorenzo, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής διατροφολογίας στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica ότι η προτίμηση για την παραδοσιακή ιταλική κουζίνα έχει αρχίσει να μειώνεται τόσο πολύ, ώστε η κατάσταση στην χώρα είναι τόσο κακή, όσο και στις ΗΠΑ.

Προηγούμενες έρευνες για την διατροφή έχουν καταδείξει ότι η κατανάλωση fast food έχει δημιουργήσει στην χώρα, ειδικότερα στους νέους, επιδημία παχυσαρκίας και η Ιταλία τα τελευταία χρόνια είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό υπέρβαρων παιδιών στην Ευρώπη αφού το 36% των παιδιών μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών θα είναι είτε παχύσαρκα, είτε υπέρβαρα.

Ο καθηγητής Lorenzo δήλωσε ότι, όταν ένα άτομο στην ηλικία των 40 ετών είναι παχύσαρκο το προσδόκιμο ζωής του μειώνεται κατά έξι με επτά χρόνια σε σύγκριση με τα άτομα της ίδιας ηλικίας που έχουν κανονικό βάρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here